Blu-ray review 'The Snowman' - Als de regisseur al negatief is...

De cast weet het geheel ook niet te redden.

Regie: Tomas Alfredson | Cast: Michael Fassbender (Harry Hole), Rebecca Ferguson (Katrine Bratt), Charlotte Gainsbourg (Rakel), Jonas Karlsson (Mathias), Michael Yates (Oleg), J.K. Simmons (Arve Stop), Val Kilmer (Gert Rafto), e.a. | Speelduur: 119 minuten | Bioscooprelease: 02.11.2017 | FilmTotaal recensie: 2 sterren

Als de regisseur zich bij de verschijning negatief uitlaat over zijn film, dan voorspelt dat weinig goeds. Het overkwam The Snowman. Regisseur Tomas Alfredson, die het boek van Jo Nesbø verfilmde, zei "Het is alsof je een grote puzzel maakt, waarvan een deel mist, waardoor je niet het hele plaatje krijgt." Nog geen 10 tot 15 procent van het script kon verfilmd worden. Met namen als Michael Fassbender en Rebecca Ferguson werd The Snowman jammer genoeg een flop, in alle opzichten.

In het $35 miljoen kostende The Snowman onderzoekt inspecteur Harry Hole de vermissing van een vrouw tijdens de eerste sneeuwval van de winter. Hij vreest dat een ongrijpbare seriemoordenaar opnieuw actief is. Met de hulp van een briljante nieuwe collega legt de agent een verband tussen zaken van tientallen jaren geleden en deze lugubere nieuwe zaak. Ze moeten de gewetenloze dader opsporen voordat het weer gaat sneeuwen en hij opnieuw zal toeslaan.

Universal Pictures bracht The Snowman - goed voor $43,1 miljoen wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray schijf. Hieronder een blik op de uitgave, inclusief de extra's.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: maart 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.35 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 7.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 5053083135652 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Universal Pictures

De Blu-ray schijf van The Snowman zit verpakt in een standaard hoes, met eigenlijk weinig opvallende zaken. Het is vooral Fassbender die de aandacht krijgt. Op de achterkant de verwijzing naar het bonusmateriaal.

Beeld

Al snel wordt duidelijk dat de film zich afspeelt in een prachtige natuur, uiteraard vol sneeuw. Met een bijna beeldvullende weergave komt dit via deze Blu-ray uitgave prima tot zijn recht. Het beeld is uiterst scherp, heeft redelijk natuurlijke, maar toch ook zeker bewerkte kleuren. Verder is het beeld doorgaans redelijk donker / duister, maar dit staat een goede detailweergave niet in de weg. Nette uitgave op dit punt!

Geluid

De Engelstalige geluidstrack is DTS-HD 7.1 en daarmee bovengemiddeld. Met een prima verstaanbaar dialoog en muziek van Marco Beltrami, bekend van zijn werk aan titels als Logan, Snowpiercer en vele andere blockbusters, is het ook op dit punt prima in orde. De muzikale ondersteuning zorgt namelijk voor de spanning die de film nodig heeft.

Bonusmateriaal

Universal heeft een aantal extra's op de schijf gezet. Hieronder een overzicht deze featurettes:

Cast of Characters: Met onder meer de acteurs Michael Fassbender, Rebecca Ferguson en J.K. Simmons, maar ook de crew, wordt er gekeken naar de belangrijkste hoofdrollen in de film. In zo'n 8 minuten.

Creating Joe Nesbø's World: Ook met medewerking van Jo Nesbø wordt er gekeken hoe het boek is vertaald naar het witte doek. Erg kort, en wat promotioneel, in ruim 4 minuten.

The Snowman Killer: Eentje om zeker niet te kijken als je de film nog niet hebt gezien. Met de acteur die de moordenaar speelt wordt er gekeken naar het personage.

Norwegian Landscape: Een belangrijk onderdeel in het verhaal en sowieso Scandinavië is het landschap. Een mooie extra om even te zien! Beter is om zelf eens naar Noorwegen af te reizen.

Stunt Files: The Sinking Lake: In een mini-featurette een blik op de stunts.

Niet de Snowman die je zou willen

Met 8% op Rotten Tomatoes en een 5,1 op de IMDb wordt duidelijk dat er iets mis is gegaan tijdens de productie. Met films als Tinker Tailor Soldier Spy en Låt den rätte komma in achter zijn naam valt Tomas Alfredson waarschijnlijk weinig kwalijk te nemen. De film heeft af en toe zijn momenten, maar is helaas niet geworden wat het moet zijn. Misschien moeten Scandinavische producties enkel gemaakt worden door de inwoners zelf. Hieronder de trailer:



NieuwsFilm

meest populair