Rian Johnson wil geest oorspronkelijke 'Star Wars'-trilogie vangen

Rian Johnson wil geest oorspronkelijke 'Star Wars'-trilogie vangen

Alles om de nieuwe films zo goed mogelijk te maken.

De aankomende Star Wars-trilogie van regisseur Rian Johnson zal geen bekende personages bevatten. Maar hij moet wel de geest van de franchise vangen. Dat vertelde Johnson tijdens een interview met Digital Spy, waarin hij inging op de moeilijke taak om een geheel nieuw verhaal te vertellen in de franchise zonder een basis te hebben om mee te werken.

"Op dit moment kijk ik naar alles. Ik zit eerlijk gezegd nu nog een beetje in de fase waarin ik probeer uit te zoeken wat dit gaat worden. Echt, het enige doel dat ik heb, is uitvogelen hoe Star Wars me als kind deed voelen. En daar draait het om. Dus ik probeer te vangen wat er precies in die oorspronkelijke trilogie zat, dat we zo herkenbaar vinden. Hoe we die geest kunnen vangen. En wat dat kan zijn voor een kind dat nooit van Star Wars gehoord heeft. Ik ga dus terug naar de fundamentele vraag van wat dat is," aldus Johnson.

Voor Johnson ligt daar vermoedelijk ook de manier in, om te zorgen dat niemand moe wordt van de franchise. De Skywalkers zijn immers al meer dan vijftig jaar met ons en nu er elk jaar een nieuwe film uitkomt, is dat risico levensgroot. Er is nog geen releasedatum gepland voor de eerste van drie films van Johnson.



NieuwsFilm

meest populair