Blu-ray review 'Flatliners' - Sony maakt het zichzelf niet makkelijk

Blu-ray review 'Flatliners' - Sony maakt het zichzelf niet makkelijk

Een remake van een al niet zo'n sterke film...

Regie: Niels Arden Oplev | Cast: Ellen Page (Courtney), Diego Luna (Ray), Nina Dobrev (Marlo), James Norton (Jamie), Kiersey Clemons (Sophia), Kiefer Sutherland (Barry Wolfson), e.a. | Speelduur: 110 minuten | Bioscooprelease: 09.11.2017 | FilmTotaal recensie: 2 sterren

Met een opbrengst van zo'n $60 miljoen en een wisselend ontvangst was Joel Schumachers origineel uit 1990 al geen hoogvlieger. Met de remake/reboot van verleden jaar werd de creatieve armoe van Hollywood onderstreept. In plaats van het opleveren van een leuke remake, bleek het een nog minder pakkende film dan het origineel.

In het $19 miljoen kostende Flatliners zijn vijf studenten geneeskunde geobsedeerd door het mysterie van wat er na de dood gebeurt. Ze starten daarom met een gedurfd en gevaarlijk experiment. Door hun hart voor korte periodes te stoppen, krijgen ze elk een bijna-doodervaring en een voorproefje van het leven na de dood. Maar hun experimenten worden steeds gevaarlijker en uiteindelijk worden ze achtervolgd door de zonden uit hun verleden, die opgeroepen worden door de paranormale gevolgen van hun bezoekjes naar "de andere kant".

Sony Pictures bracht Flatliners - goed voor $45,2 miljoen wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray schijf. Hieronder een blik op de uitgave, inclusief de extra's.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: maart 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD MA 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 8712609641561 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Sony Pictures

De Blu-ray schijf van Flatliners zit verpakt in een standaard hoes, met op de voorkant de nog prima filmposter. Op de achterkant een flatline met het bonusmateriaal.

Beeld

Ondanks dat de film niet alles is, weet deze High Definition uitgave van Sony Pictures wel te overtuigen. Mooi aan de film is de mooie duistere setting die goed zijn kleur vasthoudt. Dit is bijvoorbeeld te zien in de meer klinische settings. Het is donker, maar op de achtergrond zijn de kleuren goed zichtbaar. Ook de scherpte is uitstekend. Er is geen storende ruis of iets dergelijks. Een mooie uitgave van een film die ook prima is geschoten.

Geluid

Dit is een wat meer degelijke track, DTS-HD 5.1, met ook zeer basic geluid / muziek. Het laatste is opgeleverd door Nathan Barr, de componist die de laatste jaren aan vergelijkbare producties heeft gewerkt. Uiteraard zijn er surround effects aanwezig en voel je af en toe de scare jumps. Het blijft in alles vrij basic, dus degelijk.

Bonusmateriaal

Sony Pictures heeft een redelijk hoeveelheid bonusmateriaal toegevoegd. Check hieronder de details van het verder basic geheel.

Verwijderde enn extended scènes: Met 12 minuten aan extra beeldmateriaal het hoofdonderdeel van de extra's. Het zijn negen scènes met de titels Lane and Courtney Break Up, Marlo and Sam at Fundraiser, Jaime Speaks French, Ray Drives Marlo Home, Marlo Sees Her Own Corpse, Marlo Fire in Hospital, Ray Discovers Brad Messed Up They Fight, Paramedics Try to Revive Marlo en Long Wolfson Story.

Het opwekken van een cult classic: In zo'n 6 minuten een blik op de complete productie. In een vogelvlucht komen onder meer het verhaal, de acteurs, de uitdagingen, de visuele effecten en opnamelocaties voorbij.

De rondes doen: Een promotionele blik op de cast, en de diversiteit daarvan.

Wat de regisseur voorschreef: Een goed woordje voor de kwaliteiten van de regisseur Niels Arden Oplev.

De Ultieme Vraag: Een onnodige video waarin de cast en crew ingaat of zij het voor 't echie zouden doen.

Simpel tussendoortje; prima blu-ray uitgave

En zo is er weer een volgende bioscooptitel mislukt. Soms lijkt het erop dat het Hollywood niet eens zo heel veel uitmaakt hoe de films uitpakken. Maar met het tempo waarop op dit moment middelmatige bioscoopfilms / flops verschijnen, is het niet raar dat 20th Century Fox in de etalage staat en het gerucht dat Sony zijn filmdivisie in de verkoop wil zetten is geen verrassing. Sony, ook verantwoordelijk voor deze, is de laatste jaren bijzonder zwak bezig, ondanks de recente monsterhit Jumanji: Welcome to the Jungle. Check hieronder de trailer voor de nieuwe Flatliners:



NieuwsFilm

meest populair