Regisseur: 'A Quiet Place' gaat niet alleen over monsters en spanning

Regisseur: 'A Quiet Place' gaat niet alleen over monsters en spanning

En meer over de dove actrice Millicent Simmonds.

Afgelopen weekend debuteerde de horrorfilm A Quiet Place uiterst succesvol in de Noord-Amerikaanse bioscoopzalen. Tijdens een persbijeenkomst liet John Krasinski aan MTV weten dat de film niet alleen draait om monsters en spanning. De film gaat volgens de regisseur en co-schrijver vooral over het gezin. En speciaal over het Abbott-gezin dat makkelijker in stilte kan leven doordat ze een dove dochter hebben.

De film gaat over een nabije toekomst waarin de aarde is aangevallen door blinde wezens die enkel op geluid afgaan. De overgebleven mensen zijn hun laatste slachtoffers en onder hen is het gezin Abbott, met rollen van regisseur Krasinski zelf en (zijn vrouw) Emily Blunt. Stilte is hun wapen. "Toen ik het script had gelezen, werd ik enorm geraakt door het gezin. Ja, de film is eng, en ja, het is zo gaaf om die wereld te ontdekken en dat je bang kunt zijn, maar de enige reden waarom deze voor mij eng is, is omdat je om dit gezin gaat geven," aldus Krasinski tegenover MTV.


Het gezin is meer voorbereid op de stilte dan andere mensen. Hun dochter Regan, gespeeld door de dove actrice Millicent Simmonds (Wonderstruck, 2017), is doof en ze communiceren veelal met gebarentaal in de film. Het aantrekken van een dove actrice was "niet-onderhandelbaar" voor Krasinski. De regisseur moedigde de cast en crew aan om gebarentaal te leren.

Ik had haar nodig als mijn gids. Het was alsof ik onderdeel was van een gezin met iemand die doof is," aldus Krasinki over Simmonds. "Heeft ze wel eens spijt van iets? Voelt ze zich ooit veroordeeld? Voelt ze zich in haar kracht gezet? Al deze waanzinnige dingen heeft ze met mij gedeeld. Zij is de reden waarom ik gebarentaal zo goed heb kunnen leren. Ze is een geweldige lerares. Het is echt een van de meest speciale ervaringen die ik heb meegemaakt bij het maken van films."


"Ik weet dat het enorm raar klinkt, maar dit is een liefdesbrief aan mijn kinderen," zei Krasinski. Waarop Blunt, ook aanwezig bij de persbijeenkomst, aanvulde: "Dat is bijzonder akelig... Onze kinderen mogen deze niet zien totdat ze minstens 40 jaar zijn."

Na de voorpremières draait A Quiet Place vanaf aankomende donderdag officieel in de Nederlandse bioscoopzalen.



NieuwsFilm

meest populair