Celebrity

Molly Ringwald heeft na #MeToo moeite met doorbraakfilm 'The Breakfast Club'

Zo blijkt uit een recent interview.

door Jeffrey Kouters om 20:22 in Celebrity
Actrice Molly Ringwald heeft vandaag de dag - in het licht van de hele #MeToo-discussie - grote moeite met een aantal scènes uit The Breakfast Club, de cultklassieker uit de jaren tachtig waarmee ze definitief doorbrak. Sommige dingen uit de film zouden tegenwoordig niet meer door de beugel kunnen, meent Ringwald.

Terugkijkend op enkele scènes uit The Breakfast Club heeft Ringwald vandaag de dag vooral moeite met de scène waarin Judd Nelsons personage Bender onder het rokje van haar personage Claire gluurt. Vervolgens wordt in de film gesuggereerd dat de jonge vrouw wordt betast. Ringwald was tijdens het draaien van The Breakfast Club pas zestien, daarom werd er voor deze scène een stand-in gebruikt.

The Breakfast Club werd geregisseerd door de inmiddels overleden filmmaker John Hughes. Ringwald is blij dat Hughes in haar talent geloofde, maar vraagt zich wel hardop af hoe de regisseur zijn scrips zo vol met seksistische vooroordelen, seksuele intimidatie en vrouwenonderdrukking kon schrijven en verfilmen.

Ondanks deze heftige scènes heeft Hughes volgens Ringwald ook belangrijke stappen gezet in de filmindustrie. Zo heeft Hughes ook een paar films gemaakt waarin vrouwen en hun gevoelens centraal stonden. Daarom is het belangrijk volgens Ringwald dat de jongere generaties zijn films blijven kijken, maar gezien de nieuwe maatschappelijke bewegingen van vandaag de dag, zoals #MeToo, lijken de films wel steeds ongepaster.

nieuwslaatste nieuws

meest populair