Mark Hamill: voor mij hoeft 'Star Wars' niet meer

Mark Hamill: voor mij hoeft 'Star Wars' niet meer

En hij heeft een duidelijke reden.

Vijf keer was hij als Luke Skywalker te zien in de Star Wars franchise, uiteraard ook in het recente deel Star Wars: The Last Jedi. Maar zal hij ook te zien zijn in het afsluitende Star Wars IX? Dat is uiteraard nog de vraag, maar Mark Hamill heeft nu aangegeven niet meer te willen terugkeren in de films. En hij heeft hier een duidelijke reden voor.

Hamill gaf in gesprek met ABC News aan dat hij tussen de twee trilogieën in een relatieve rust heeft kunnen leven en dat hij een sterke band wist op te bouwen met wijlen Carrie Fisher. Haar overlijden heeft zijn tol geëist. "Het heeft me echt geraakt en ik kan er niet meer met volle overtuiging van genieten," aldus Hamill. "Of ik terugkeer? Ik geef er niet meer om. Han Solo is weg. Luke is weg. En je kunt het niet meer bij elkaar krijgen zoals je zou willen na het overlijden van Carrie."

Na het gezamenlijke avontuur in de originele trilogie, hebben we Luke, Han en Leia niet meer samen gezien in de huidige vervolgtrilogie. Iets dat voor de die-hard fans maar moeilijk te verwerken valt.

Overigens zou Hamills Skywalker nog kunnen terugkeren in Star Wars IX. Het is maar de vraag wat J.J. Abrams van de openhartige acteur verwacht. Hamill zal ongetwijfeld onder contract staan bij Walt Disney/Lucasfilm. Het negende deel verschijnt volgend jaar december.



NieuwsFilm

meest populair