Blu-ray

Blu-ray review 'Bedeviled' - horrorpulp met een vreemde app

Tussendoor horrorthriller.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Bram de Groot om 11:22 in Blu-ray
Regie: Abel Vang | Burlee Vang | Cast: Saxon Sharbino (Alice Gorman), Bonnie Morgan (Grandmother), Mitchell Edwards (Cody), Brandon Soo Hoo (Dan), Alexis G. Zall (Nikki), Robyn Cohen (Patricia Gorman), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Bioscooprelease: geen

Een lekker goedkope horrrofilm op zijn tijd is helemaal niet erg. Ze komen in alle soorten en maten voorbij. Deze R-rated Bedeviled komt alweer uit 2016 en richt zich op de gevolgen van een mysterieuze app. Uiteraard vol met tieners, griezelige omstandigheden en snelle doden.

In Bedeviled heeft een groep vrienden een mysterieuze app gedownload. Deze blijkt in eerste instantie volkomen onschuldig maar na verloop van tijd komt de sinistere aard boven drijven. De app blijkt de diepste angsten van de gebruikers te kennen en zorgt ervoor dat deze angsten werkelijkheid worden waardoor de vrienden zich letterlijk doodschrikken.

Dutch FilmWorks bracht Bedeviled - buiten de première tijdens Screamfest LA een duidelijke dtv uitgave - onlangs uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de uitgave.


Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: maart 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD MA 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8719372006412 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De Blu-ray schijf van Bedeviled zit verpakt in een standaard hoes, met op de voorkant drie onbekende namen en veel tieners. De achterkant toont geen extra's.

Beeld

De beeldkwaliteit van deze uitgave van Dutch FilmWorks is redelijk. Zeker de kleuren zien er goed uit, al zijn veel van de scènes sterk nabewerkt. Niet altijd voelen deze dus echt natuurlijk aan. De scherpte doet het netjes, maar is doorgaans wat mat. Ook doet het beeld nog wel eens wat soap-achtig aan, oftewel niet heel filmisch. Het lijkt er ook niet op dat het geheel een enorm budget heeft gehad. Deze High Def uitgave is al met al ruim voldoende.

Geluid

DFW blinkt nooit uit in uitgebreide geluidstracks en ook nu houdt de distributeur het bij een basic DTS-HD 5.1 geluidstrack, uiteraard Engelstalig. De muziek werd aangeleverd door de verder onbekende David C. Williams en verwacht niet meer dan standaard scare-jumps en (creepy) geluid en muziek. Verder een prima track, met goed verstaanbaar dialoog.

Bonusmateriaal

Dutch FilmWorks heeft geen extra's toegevoegd aan de schijf. Er is zelfs geen hoofdmenu aanwezig. Ook online weinig te vinden over Bedeviled.

Horrorpulp met een aardig gegeven

Een aardig gegeven doet een basic horrorfilm al snel boven de rest uitstijgen. Doordat een "horror-app / gsm" al vaker voorbij is gekomen is Bedeviled op dit punt geen echte aanrader, maar wel een aardig tussendoortje. Al had de 'horror' iets hoger kunnen liggen. Het is namelijk meer een thriller. Laat de trailer je verder overtuigen:5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goku32

Avatar

Dit is helemaal niks

Sunspot

Avatar

Lijkt mij ook niks, sowieso, al die horrorfilms man, totaal niet eng, vaak meer goedkope jumpscares.

Ik wil meer parels als 'It Follows' zien, geen jumpscares volgens mij, gewoon eng/creepy, indy film ook volgens mij.

Iemand aanraders?

Frietgezicht

Avatar

@ Sunspot,eens!

Hmmm,denk dat je films als The Babadook en The Descent ook wel kent.
Maybe dat je Haute Tension nooit gezien hebt omdat het een Franse film is. Goede film voor diep in de nacht.

Sunspot

Avatar

^
Ja, Bbadook gezien en Descent 1 waren zeker goed, wat was descent 2 trouwens slecht, weg spanning, totaal niet eng meer.

Hmmm, Haute Tension, nooit van gehoord, Frans, oke, ja, hou niet echt van die taal, maar zal een proberen keertje

Femke K.

Avatar

Wil deze best zien maar ga m niet alleen kijken hoor. Wiens hand kan ik vast houden tijdens deze film?

nieuwslaatste nieuws

meest populair