Blu-ray

Blu-ray review 'Daddy's Home 2' - Nu ook met Mel Gibson

Will Ferrell en Mark Wahlberg zijn terug.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 14:37 in Blu-ray
Regie: Sean Anders | Cast: Will Ferrell (Brad Whitaker), Mark Wahlberg (Dusty Mayron), Mel Gibson (Kurt Mayron), John Lithgow (Don Whitaker), Linda Cardellini (Sara Whitaker), John Cena (Roger), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Bioscooprelease: 09.11.2017 | FilmTotaal recensie: geen

Met een opbrengst van ruim $240 miljoen was Daddy's Home uit 2015 een wereldwijde hit. Met opnieuw Will Ferrell en Mark Wahlberg in de hoofdrollen verscheen afgelopen jaar het vervolg, dit keer aangevuld met John Lithgow en Mel Gibson. Financieel gezien was Daddy's Home 2 weer een succes, maar net als het eerste deel ook een komedie van een bedenkelijk niveau. Maar ach, van echt goed ontvangen R-rated komedies zijn er niet zoveel.

In het maar liefst $69 miljoen kostende Daddy's Home 2 bundelen vader en stiefvader Dusty en Brad hun krachten om de kersttijd perfect te maken voor de kinderen. Hun hernieuwde partnerschap wordt al snel op de proef gesteld wanneer Dusty's old-school, macho-vader en Brad's vriendelijke vader arriveren om de vakantie op zijn kop te zetten. Na een plotselinge verandering in plannen besluiten de vier mannen om de kinderen naar een luxe resort te brengen voor een leuke vakantie die verandert in een hilarisch chaotisch avontuur.

Universal Pictures bracht Daddy's Home 2 - goed voor ruim $180 miljoen wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray schijf. Hieronder een blik op de uitgave, inclusief het bonusmateriaal.


Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: april 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Dolby Atmos | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 5053083139230 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Universal Pictures

De Blu-ray schijf van Daddy's Home 2 zit verpakt in een standaard hoes. Op de voorkant de vier belangrijkste namen/gezichten en de "Franse" titel Very Bad Dads 2. Op de achterkant staan de extra's opgesomd die hieronder staan toegelicht.

Beeld

Met een beeldvullende weergave, een haarscherp beeld - dus geen enkele ruis of andere storende zaken - en prachtige kleuren is het een genot om naar deze uitgave van Universal Pictures te kijken. Zeker de kleuren verdienen een compliment, aangezien deze mooi contrastrijk zijn, maar zeker ook natuurlijk aanvoelen. Fraai!

Geluid

Naast het prima beeld beschikt deze uitgave ook over een Dolby Atmos geluidstrack, welke zich laat vertalen in Dolby TrueHD 7.1. Voor een komedie is dit uiteraard enigszins opvallend, maar mogelijk een aanwijzing dat steeds meer films Dolby Atmos meekrijgen. De track doet het in een 5.1 opstelling verder goed, met mooi vol en overtuigend geluid en prima te volgen grappen en grollen. De muzikale ondersteuning komt van Michael Andrews. Deze componist heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in het begeleiden van dergelijke komedies.

Bonusmateriaal

Universal Pictures heeft Daddy's Home 2 een nette reeks extra's meegegeven. Al blijft het geheel wat standaard.

Making a Sequel: In nog geen vijf minuten wordt er een blik geworpen op de realisatie van de film. Uiteraard staan de (nieuwe) vaders in de spotlight en wordt er gekeken naar de regie.

Look Who's Back: Een snelle blik op de terugkerende personages uit het eerste deel.

Co-Dads: Will & Mark: Uiteraard ontbreekt de extra rond de personages van Will Ferrell (Brad Whitaker) en Mark Wahlberg (Dusty Mayron) niet.

The New Dads in Town: Mel & John: Hierin wordt er nog eens gekeken naar de rollen van Mel Gibson (Kurt Mayron) en John Lithgow (Don Whitaker).

Deleted, Extended/Alternate Scenes[/i]: In ruim 11 minuten komen de volgende verwijderde, verlengde en alternatieve scènes voorbij: Cabela's - Extended, El Padre Stink Eye - Alternate, Kurt's Firewood - Deleted, Really Brad Advice - Extended, The Wise Man - Deleted en Yammering Don - Extended.

[b]
: De cameo van Chesley Sullenberger, als de stiefvader van Brad, kort belicht.

Gag Reel: En niet geheel onverwacht een Gag Reel van zo'n 3,5 minuut.

Werkelijk een prachtfilm; voor jong en oud!

Daddy's Home 2 is meer van hetzelfde, maar ook niet meer dan een simpele komedie voor tussendoor. De acteerprestaties zijn erg matig. Dit werd ook bewezen door de winst van een Razzie Award door Mel Gibson, voor Slechtste mannelijke bijrol. Of er een derde deel komt, valt te betwijfelen. Al wordt Liam Neeson (logischerwijs) in verband gebracht met een rol. De trailer:0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair