Algemeen

'Star Wars: Episode IX' zoekt nog een sterke vrouwelijke hoofdrolspeler

Er wordt hard gezocht naar nieuwe castleden.

door Jim Pedd om 08:30 in Algemeen
Nieuws rond Star Wars: Episode IX vanuit Disney laat vermoedelijk voorlopig nog op zich wachten. Maar zo nu en dan druppelt er wat informatie naar buiten, bijvoorbeeld via een casting call. Vandaag blijkt dat regisseur J.J. Abrams op zoek is naar een nieuwe vrouwelijke hoofdpersoon.

That Hashtag Show meldt dat Nina Gold, de casting director van de film, zoekt naar een vrouw van bij voorkeur Afrikaans-Amerikaanse afkomst. Zij moet het personage met de naam Caro spelen, iemand met "een van zichzelf komende rustgevendheid". Ook is Caro een "leider, iemand die problemen oplost, slim met een geweldig gevoel voor humor en een sterke wil. Dit gaat haar allemaal moeiteloos af."

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Carrie Fishers Leia centraal zou komen te staan in de negende film in de franchise. Het ontijdige overlijden van de actrice maakt dat natuurlijk onmogelijk. Het lijkt er nu steeds meer op dat Disney en Lucasfilm ervoor gekozen hebben om alsnog een paar sterke vrouwelijke personages te introduceren. Eerder werd namelijk ook al gezocht naar een vrouwelijke hoofdrolspeelster van rond de vijftig.

Star Wars: Episode IX wordt gemaakt met een scenario van J.J. Abrams en Chris Terrio en zal deze zomer opgenomen worden. De release vindt pas in december 2019 plaats.

18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MajorJos

Avatar

Ik ben benieuwd hoe ze dit recht gaan lullen. Ergens een mooie keuze om de film zo te laten zoals Carrie hem mede gemaakt had, maar ze maken het zichzelf niet makkelijk op voor het vervolg. Overigens riep TLJ geen zin op om het vervolg te gaan kijken, iets wat ik bij TFA wel had. Ga hem toch wel kijken uiteindelijk, maar niet in de bios dit keer.

schrader

Avatar

Ze hadden Leia beter in TLJ een mooie afsluiter kunnen geven. Luke had dan de alfa rol op zich kunnen nemen en dan was er niks aan de hand geweest. Nu klinkt het al weer vrij rommelig. Gelukkig is Abrams de regisseur. Die man doet er alles aan om het gevoel van de original trilogie te behouden.

benjamin

Avatar

schrader "Ze hadden Leia beter in TLJ een mooie afsluiter kunnen geven. Luke had dan de alfa rol op zich kunnen nemen en dan was er niks aan de hand geweest. "
Dat is makkelijk gezegd met de nodige hindsight bias - dat ze bij het maken van TLJ niet er rekening mee gehouden hebben dat Fisher zou gaan overlijden lijkt mij niet echt iets wat je de filmmakers kwalijk kunt nemen.

Marklar

Avatar

eens met Schrader. Luke hadden ze makkelijk kunnen laten leven en Leia hadden ze vrij eenvoudig alsnog kunnen laten sterven in TLJ. Al had dat laatste niet perse gehoeven en kunnen ze daar iets voor bedenken dat het in de tussentijd gebeurt.

Maar dan hadden ze met Luke tenminste wel nog iemand van de oude films erin. Sowieso vreemde keus om Leia langer te laten leven dan Luke

Akke Moeka Hara

Avatar

Black Panther shit incoming in...3....2....1...

GreenHornet

Avatar

Leia had Lightsaber op moeten pakken in tlj

benjamin

Avatar

Marklar "eens met Schrader. Luke hadden ze makkelijk kunnen laten leven en Leia hadden ze vrij eenvoudig alsnog kunnen laten sterven in TLJ."
Dat is makkelijk gezegd met de nodige hindsight bias - dat ze bij het maken van TLJ niet er rekening mee gehouden hebben dat Fisher zou gaan overlijden lijkt mij niet echt iets wat je de filmmakers kwalijk kunt nemen.

Master Of Films

Avatar

benjamin "Dat is makkelijk gezegd met de nodige hindsight bias - dat ze bij het maken van TLJ niet er rekening mee gehouden hebben dat Fisher zou gaan overlijden lijkt mij niet echt iets wat je de filmmakers kwalijk kunt nemen."
Even een kleine advocaat van de duivel spelen.

Het kon wel. De film was al in post production toen Fisher ons heeft verlaten. Daartegen zou het productie budget wel gaan stijgen dmv reshoots (voornamelijk voor het einde van de film). De releasedatum kon zelfs dan ook gehaald worden. Niet makkelijk, maar ook niet onmogelijk. Waar een wil is, is een weg in Hollywood.

Artificialis

Avatar

Krijgt ''Caro'' ook nog negatieve eigenschappen? Of is het feministische politiek correcte karakter van deze casting director zo hoog dat een zwart vrouwelijk personage alleen maar een perfect persoon mag zijn?

Master Of Films

Avatar

That Hashtag Show meldt dat Nina Gold, de casting director van de film, zoekt naar een vrouw van bij voorkeur Afrikaans-Amerikaanse afkomst
Oh, de ironie dat ze al topactrice Lupita Nyong in huis hebben, maar die verstoppen achter een CGI karakter.

Mav Damian

Avatar

Alsof ze bij elke acteur die overleden zijn een mooie afsluiter zullen geven in films zoals Paul Walker in de FF serie. Men wou ook geen reshoots doen met een sci Leia om een ander einde te geven. Ik denk ook dat de familie en Disney dat niet wouden dus ik geef Benjamin wel een punt.

Master Of Films

Avatar

@Mav. Men hoeft niet per sé weer Paul Walker CGI versie te maken. Men kan ook karakters ergens uitschrijven en verklaringen aan anderen overlaten.
1 van de meest eenvoudige oplossingen was dat Leia ipv Holden haar opoffering deed. Niets meer een heldendaad dan dat. Eerlijk gezegd had ik niks met Holden. In de film wordt er geen echte emotionele band met haar ontstaan. Zij was alleen om Poe Dameron een lesje te geven. Iets wat Leia eigenlijk ook wel kon invullen.

Sunspot

Avatar

Had ook verwacht dat LEia in The Last Jedi zou sterven, zou beter zijn.

Sowieso is ze ook echt dood helaas en Luke ging er ook al 'vandoor' als Force Ghost.

benjamin

Avatar

Master Of Films "Het kon wel. De film was al in post production toen Fisher ons heeft verlaten. Daartegen zou het productie budget wel gaan stijgen dmv reshoots (voornamelijk voor het einde van de film). De releasedatum kon zelfs dan ook gehaald worden. Niet makkelijk, maar ook niet onmogelijk. Waar een wil is, is een weg in Hollywood."
Misschien waren nog aanpassingen mogelijk geweest, maar is het nu echt zo veel beter dat te willen doen in de film die je al hebt opgenomen (met alle risico's van dien) in plaats van in de film waar je nog grotendeels aan moet beginnen?

Ed Crane

Avatar

Ook is Caro een "leider, iemand die problemen oplost, slim met een geweldig gevoel voor humor en een sterke wil. Dit gaat haar allemaal moeiteloos af."

Oh god niet weer een Mary Sue.

jochemwijma

Avatar

@Artificialis Het begint er sterk op te lijken. Ze wringen zich alle mogelijke bochten om maar zo politiek correct mogelijk te zijn. In de Last Jedi was zo'n beetje alles wat een mannelijk personage deed slecht, en de vrouwen waren de grote helden. En zo te lezen gaan ze daar gewoon mee door.

Sowieso vindt ik dat ze zo weinig mogelijk nieuwe personages toe moeten voegen in een laatste deel van een trilogie.

benjamin

Avatar

jochemwijma "Het begint er sterk op te lijken. Ze wringen zich alle mogelijke bochten om maar zo politiek correct mogelijk te zijn. In de Last Jedi was zo'n beetje alles wat een mannelijk personage deed slecht, en de vrouwen waren de grote helden. En zo te lezen gaan ze daar gewoon mee door"
Al die dingen die Luke op het einde deed, waren natuurlijk o zo verkeerd. Soms vraag ik me echt af welke film sommige mensen gezien hebben?

Master Of Films

Avatar

benjamin "Misschien waren nog aanpassingen mogelijk geweest, maar is het nu echt zo veel beter dat te willen doen in de film die je al hebt opgenomen (met alle risico's van dien) in plaats van in de film waar je nog grotendeels aan moet beginnen?"
*kuch* Rogue One *kuch*

NieuwsFilm

meest populair