Is dit het plot van 'Star Wars: Episode IX'

Is dit het plot van 'Star Wars: Episode IX'

Zoals Colin Trevorrow het gepland had.

Goed, vooraf zeggen we het maar: dit artikel kan je met een enorme korrel zout nemen. Er kloppen namen niet, details lijken wat vreemd, maar het is wel interessant. Een gebruiker op Reddit, die goed zat met enkele details over Star Wars: The Last Jedi, stelt dat hij een vroeg storyboard voor Star Wars: Episode IX gelezen heeft. Het gaat om versies van de film die Colin Trevorrow voor ogen had, dus niet die waar J.J. Abrams momenteel met scenarist Chris Terrio aan werkt. Alleen al om die reden vonden we dit verhaal de moeite van het plaatsen waard.

Het gerucht gaat dat Episode IX de draad vijf jaar na The Last Jedi oppikt. Geheel tegen de verwachting in, wordt de First Order nu positief gezien en zijn mensen het niet meer heel erg eens met de Resistance. Dat bestaat wel nog, en wordt nog aangevoerd door Leia, Rey, Finn en Poe Dameron.

Zij horen als de film begint van een mol binnen de First Order, die informatie stelt te hebben die de toekomst zal veranderen. Niemand minder dan General Hux blijkt de mol te zijn. De tip brengt de groep naar een planeet die bovenal uit water bestaat, waar onderwater een megafabriek is gebouwd, die wordt bemand door de bevolking van planeten die de First Order in de Unknown Regions overwonnen heeft. Het zijn juist de planeten uit die regio's die beslissen te helpen en de Resistance de middelen bieden om het succesvol op te nemen tegen de First Order.

Ondertussen is Ben Solo er vooral mee bezig om de mensen die zich geïnspireerd voelden door de heldendood van Luke Skywalker, af te slachten. Rey is ondertussen druk bezig met het beschermen van mensen die de Force nu ook kennen en beheersen en communiceert nog wel eens met Ben via de Force. Naar verluidt zouden de twee op een zekere manier ook van elkaar zijn gaan houden.

Kortom: veel verrassingen, als Trevorrow zijn had gekregen. Dat is natuurlijk niet het geval, en delen van het verhaal zullen hoe dan ook veranderen, gezien bijvoorbeeld de aanwezigheid van Leia in deze versie.



NieuwsFilm

meest populair