Timothy Olyphant vermoedelijk in Tarantino's 'Once Upon a Time in Hollywood'

Timothy Olyphant vermoedelijk in Tarantino's 'Once Upon a Time in Hollywood'

De cast bestaat al uit namen als Leonardo DiCaprio, Brad Pitt en Margot Robbie.

Quentin Tarantino had geen zin om deze week stil te zitten. Op verschillende dagen kregen we continue nieuwe castingberichten te horen omtrent zijn volgende film Once Upon a Time in Hollywood. Zo heeft Margot Robbie zelf al bevestigd dat ze officieel deel uitmaakt van de groep die begon met acteurs als Leonardo DiCaprio en Brad Pitt. Later meldde Deadline dat de regisseur gesprekken voert met Burt Reynolds, Tim Roth, Michael Madsen en Kurt Russell voor een plek in de cast. Vermoedelijk krijgen de laatste drie heren een kleinere rol dan Reynolds.

Nu hebben we geleerd dat Justified en Deadwood-acteur Timothy Olyphant ook op het punt staat een rol te bemachtigen. Kennelijk wilde Tarantino hem graag hebben en heeft ervoor gezorgd dat Olyphant's scènes op een moment gefilmd kunnen worden wanneer de acteur klaar is met het derde seizoen van Santa Clarita Diet. Wie Olyphant moet spelen is niet bekendgemaakt door Deadline, het zou overigens om een grote rol gaan. Wie weet is het cultleider Charles Manson die in het verhaal voorkomt.

Bekijk de afbeeldingOnce Upon a Time in Hollywood speelt zich af in Los Angeles anno 1969 - het hoogtepunt van de hippiecultuur in de filmindustrie. We volgen Rick Dalton (DiCaprio), een acteur die voorheen de hoofdrol speelde in een westernserie. Samen met zijn vriend en stuntman Cliff Booth (Pitt) tracht hij het te maken in een Hollywood die ze niet meer herkennen. Het gaat echter alles behalve makkelijk. Rick heeft daarentegen een zeer bekende buurvrouw: Sharon Tate.

De laatstgenoemde actrice werd begin augustus 1969 door de volgelingen van Manson vermoord, samen met vier andere mensen. De toenmalige vrouw van regisseur Roman Polanski was destijds zwanger van zijn kind. Hij was niet thuis en werkte aan een film in Europa. Tarantino heeft aangegeven dat deze film niet om de moord draait, maar dat het wel aan de orde zal komen. Het project wordt vergeleken met Tarantino's Pulp Fiction. Zijn nieuwste film is vanaf 8 augustus 2019 in de Nederlandse bioscoop te zien - precies vijftig jaar na de droevige gebeurtenis.

NieuwsFilm

meest populair