Waarom Colin Trevorrow ontslagen werd bij 'Star Wars: Episode IX'

Waarom Colin Trevorrow ontslagen werd bij 'Star Wars: Episode IX'

Eindelijk is er iets over bekend.

Lucasfilm heeft een beetje een reputatie gekregen als het aankomt op problemen met regisseurs. Vier vertrokken er de afgelopen jaren: Chris Miller en Phil Lord bij Solo: A Star Wars Story, Josh Trank bij een spin-off[ en Colin Trevorrow bij Star Wars: Episode IX. Waarom Trevorrow vertrok is nooit opgehelderd, maar een bericht van de Wall Street Journal laat er wat licht op schijnen.

Trevorrow werd na het succes van Jurassic World gevraagd voor de film en schreef samen met Jack Thorpe een scenario. Dat beviel Kathleen Kennedy, baas van Lucasfilm niet en ook Trevorrow was niet tevreden met zijn werk. Hij vroeg om een nieuwe kans om het script te schrijven, maar Kennedy had er geen vertrouwen meer in.

Dat laatste zou ook deels komen omdat Trevorrow naar het schijnt bijzonder ingewikkeld was om mee samen te werken. Zo zou hij bij Jurassic World vooral zijn zin hebben doorgedreven, en wilde men ook van hem af, alleen kon dat niet omdat Steven Spielberg hem ingehuurd had. Die film werd een enorme hit, waarna Trevorrow The Book of Henry maakte en daar zijn zin nog veel meer doordreef. Die film flopte zowel commercieel als kritisch, waarna het makkelijker werd hem te ontslaan.

Vanaf 20 december 2019 draait de nu door J.J. Abrams geregisseerde film in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair