Algemeen

Idris Elba wordt 'The Hunchback of Notre Dame' in nieuwe Netflix-film

Elba gaat voor Netflix 'The Hunchback of Notre Dame' ook regisseren, produceren en de muziek verzorgen.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Kaj van Zoelen om 12:18 in Algemeen
Idris Elba gaat een hedendaagse, 'sexy' versie van Victor Hugo's klassieker The Hunchback of Notre Dame (dat wij kennen als De klokkenluider van de Notre Dame) maken voor Netflix.

Elba zal de film gaan regisseren en produceren. Daarnaast zal hij de hoofdrol gaan spelen en de muziek gaan maken voor de film die als een 'muzikale ervaring' wordt omschreven. De filmster is naast acteur ook een redelijk succesvolle DJ.

De klokkenluider van de Notre Dame verscheen voor het eerst in 1831, en volgt het verhaal van de misvormde, gebochelde Quasimodo, die klokkenluider van de grote kathedraal in Parijs is. Het boek volgde Quasimodo en de zigeuner Esmeralda, een danseres die het slachtoffer wordt van machtige mannen die betoverd worden door haar.

Er zijn al talloze adaptaties gemaakt van Victor Hugo's boek, van toneelstukken tot films tot musicals en uiteraard de animatiefilm van Disney in 1996, waarin de tragedie meer een romance werd. Geen van deze bewerkingen tot nu toe verplaatste het verhaal echter naar de moderne tijd. Wat nog een uitdaging zal worden, gezien hoe het verhaal over de rol van klasse en gender in de 19de eeuwse Franse maatschappij ging. En er zal heel wat make-up nodig zijn om Idris Elba onaantrekkelijk en misvormd te maken.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Prince John

Avatar

Idris... Je had gewoon ook meteen voor een lelijke acteur kunnen gaan, zijn er genoeg van en dat is er heel wat minder make-up nodig. Idris als Quasimodo kan ik me in ieder geval lastig voorstellen!

Rich Art

Avatar

Volledig CGI is een optie. Heb je in ieder geval wel het acteertalent van Elba dat je kunt gebruiken.

Moviemagic

Avatar

En er zal heel wat make-up nodig zijn om Idris Elba onaantrekkelijk en misvormd te maken.


Gewoon een avondje zuipen en vervolgens een Ajax-kroeg binnenlopen in een Feijenoordshirtje.

Goku32

Avatar

De animatie van Disney Is geweldig dat nummer van Frollo was echt niet normaal evil geweldig die film

Ereptile

Avatar

Ik moet meteen denken aan die misvormde griezel in 300...

Judge

Avatar

Ik had die dwerg uit game of thrones gekozen. Die is niet bepaald moeders mooiste en met een opplakbochel (nooit gedacht dat ik dat woord ooit zou gebruiken) vind ik hem wel geschikt.

nieuwslaatste nieuws

meest populair