Algemeen

'Transformers 7' voorlopig geschrapt

De franchise wordt opnieuw uitgewerkt.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 13:47 in Algemeen
Met Transformers: The Last Knight nam regisseur Michael Bay na vijf films afscheid van de franchise die hij zelf gelanceerd had. De eerste niet-Bay-film in de franchise komt dit jaar nog in de bioscoop, Bumblebee, van de hand van Travis Knight en nu lijkt het erop dat die film misschien wel de laatste gewone zal worden.

Afgelopen februari hoorden we voor het eerst dat Hasbro zou overwegen om de franchise een reboot te geven. Dat nadat The Last Knight slechts 605,4 miljoen dollar opbracht aan de box office, veel minder dan de voorgaande twee delen die de grens van één miljard dollar gewoon bereikten.

Nu horen we verder dat distributeur Paramount Pictures besloten heeft om de geplande zevende film in de franchise te schrappen. Althans: er is geen releasedatum meer voor geprikt. Gek is dat niet, want de opnames hadden al bijna van start moeten gaan om de film gewoon in 2019 uit te kunnen brengen.

Het lijkt er nu dan ook op dat Hasbro kijkt naar de ontwikkeling van de franchise.

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

shellghost

Avatar

Breng een originele G1 film uit en je hebt een klapper. Liefst met Cybertron en Unicron er in.
Megatron vast op aarde met OP en op Cybertron Shockwave die samen met Ratbat de Space bridge werkend krijgen.

Chrischzz

Avatar

En al die aluminiumfolie bots eruit en terug naar herkenbare designs.. En het verhaal niet zo overdreven moeilijk proberen te maken... Met al die verschillend mcguffins, en historie van Transformers die nergens opslaan....

RoberPaulsen

Avatar

Als je denkt dat je er éindelijk vanaf bent beginnen ze gewoon weer opnieuw. Wat een creatieve armoede

Rich Art

Avatar

Ik ben in dit geval niet rouwig om een reboot... Er moet toch een fatsoenlijke film te maken zijn met zo'n franchise?

Robbepost

Avatar

Goed nieuws. Er zit veel mooie actie in de franchise, maar dat is dan ook het enige goede vind ik. Het mag overigens een tandje minder want een finale van 1 uur lang alleen maar knallen en explosies vind ik toch te veel van het goede.

Het meeste haat ik de rare schijtlollige karakters waar elke film vol mee zit (ouders Sam, Merlin aan de alcohol, klote robotjes als huisdier) en de incoherentie van de films.

Inderdaad het materiaal om hier een hele toffe franchise van te maken is er zeker. Dus een goed team kan er vast wel wat van maken!

Master Of Films

Avatar

Robbepost "Het meeste haat ik de rare schijtlollige karakters waar elke film vol mee zit (ouders Sam, Merlin aan de alcohol, klote robotjes als huisdier) en de incoherentie van de films."
Dus de ballen van Devastator, racistische Skids & Mudflap, damschreeuwer Leo Spitz + John Turturro (die zich helemaal verlaagd heeft) vond je wel meevallen :)

Artificialis

Avatar

Het ontwerp van de Transformers heb ik nooit moeite mee gehad. Het grootste probleem bij Michael Bay is dat hij in tegenstelling tot bijv. Steven Spielberg totaal geen ziel aan een film weet toe te voegen. Het is allemaal holle actie, puberale humor en computer-gegenereerde chaos.

Goku32

Avatar

No shit waarom maken ze nog steeds die films. Die laaste was zo slecht dat me poep letterlijk uit me reet schoot. Niet normaal was dat echt een slechet film. Of maak een transformer met alleen de robots of stop met deze gare onzin

Robbepost

Avatar

Sommige dingen heb ik verdrongen MOF.
Inderdaad de ballen van Devastator, maar ook het karakter van Malkovich en die Chinees in deel 3.

Frietgezicht

Avatar

Als je hier nog een ticket voor koopt moet je wel echt psychisch naar de klote zijn of een weddenschap verloren hebben.

Daanminator

Avatar

De actie is altijd goed, het verhaal niet echt. Maar toch blijf ik ze trouw kijken.

horizon

Avatar

Bay Transformers 1, is beter dan beste Spielberg films. :)

Bay is sowieso meest invloedrijke actieregisseur van Hollywood. Joss Whedon & Marvel kopieerden Bay's stijl bijna naadloos. Alleen op sounddesign heeft nog niemand Bay geevenaard.
Euh, ja, zijn humor is nogal malafide maar de zelfbewuste zelfspot in Age of Extinction en the Last Knight was hilarisch.

Daarnaast zijn veel mensen in jaren 80 vorige eeuw blijven hangen. Transformers comics en cartoons hebben zich laatste decennia ook ontwikkeld. Daarnaast waren de G1 cartoons ook niet toonbeeld van goed verhaal. Incidentele aflevering ontstegen dat belabberde niveau. Comics toen waren stuk beter. Dreamwave heeft leuke serie comics gehad en IDW doet ook weer leuke dingen (tussen de bagger door).

Ben benieuwd naar de Bumblebee film.

Civilian Supreme

Avatar

Ik zit al vanaf deel 2 te hopen op een tf film met Unicron!!! Zijn ze zover stoppen ze er mee. Maar toch....goed nieuws dit, mensen laten zich echt niet 6x bedonderen!

Decepticon

Avatar

Eindelijk de officiële kogel de kerk, dit is echt goed nieuws.

Jammer van je horizon dat je Bay nog steeds zo verdedigd. Dat doe ik sinds Age of Extinction echt niet meer.
Ik vind de eerste 3 films top, vooral 1 en 3, maar 4 en 5 zijn ronduit slecht. Bay die snapt het maken van een goede film echt niet.

De desigsns van de eerste 3 films heb ik geen problemen mee, maar sinds deel 4 wel, je herkent bij de meeste in robot vorm niet eens waarin ze kunnen transformeren, dat is een grote faal. Ook steeds minder transformaties on-screen. En dan hebben we het nog niet eens over de belangrijkste aspecten van de film, wat hierboven mij vermeld wordt.

Was Bumblebee al in productie toen The Last draaide? Want die hadden ze beter niet kunnen maken, of misschien beter als reboot kunnen gebruiken, want die film voelt nu echt als verloren.

Er moet echt een compleet nieuw team aan het roer voor de reboot en direct stoppen met die cinematic universe van die zogenaamde All Spark afdeling, want dat is helemaal gedoemd om te mislukken.

KeesjeNL

Avatar

2 dingen vond ik wel geweldig aan dit Transformers-francise; Het design (meeste dan, niet die comedy-robotjes) en toch vooral de soundtracks. Juweeltjes in mijn ogen.

chefry1983

Avatar

Altijd maar die eeuwige reboots. De transformer film zijn vermakelijk maar niet goed van kwaliteit

Master Of Films

Avatar

horizon "Bay Transformers 1, is beter dan beste Spielberg films. :)"
Appels met peren te vergelijken lukt niet horizon :P

Sowieso vind ik The Rock, Bad Boys 1 en The Island veel betere Bay films. Ik gooi Pain & Gain als bonusje er tegen aan.
Niet dat ik wil beweren dat Transformers 1 een slechte film is, maar haalt bij niet de top best of Bay films.

horizon "Bay is sowieso meest invloedrijke actieregisseur van Hollywood."
Ik zeg nee. Daarbij noem ik o.a. invloedrijke actiefilms op. Enter The Dragon, Bullitt, The General, Terminator 2, Lethal Weapon, The Killer, The Great Train Robbery, King Kong, The Matrix, Die Hard, Seven Samurai, Stagecoach, Dirty Harry.

horizon "Joss Whedon & Marvel kopieerden Bay's stijl bijna naadloos."
En juist de Russo Bros waren beinvloed op de snelle actie cuts van Paul Greengrass, toegepast op Winter Soldier en Civil War.

horizon "Alleen op sounddesign heeft nog niemand Bay geevenaard."
Bay, doet niks aan sound design :P
En niemand heeft Ben Burtt, een echte sound desginer geevenaard.

SuPa

Avatar

Bij deel 1 t/m 3 heb ik me echt vermaakt. Allemaal in de bios gezien. Deel 4 ook in de bios gekeken, maar op de helft van de film was ik al verveeld. Deel 5 thuis gekeken. Dit was echt een waardeloze film.

Het design vanaf deel 4 heeft ook weinig meer met transformers te maken. Je herkent er geen auto's meer in en ze lijken wel van glimmend plastic.

Sunspot

Avatar

Mooi, reboot maar

nieuwslaatste nieuws

meest populair