Jamie Foxx officieel bevestigd als duivelse antiheld 'Spawn'

Jamie Foxx officieel bevestigd als duivelse antiheld 'Spawn'

Stripboekpersonage Al Simmons gaat opnieuw naar de hel en terug.

Spawn-bedenker Todd McFarlane heeft samen met Blumhouse Productions aan Deadline onthuld dat Jamie Foxx zal optreden als het titelkarakter in een nieuwe film over de antiheld. De naam van de acteur ging begin deze maand al rond als grootste kanshebber, nu is het officieel bevestigd. Als we verleden berichten van McFarlane moeten geloven zal Foxx geen al te grote rol krijgen. De stripauteur, die overigens de film schrijft en regisseert, wil het personage eng maken zoals de wezens in Jaws en The Thing. Dat houdt in weinig teksten en schermtijd.

Het stripboekkarakter stamt uit 1992. De serie volgt Albert Francis 'Al' Simmons, een oud-marinier en CIA-agent die twee keer verraden wordt nadat hij minder vertrouwen in zijn eigen instantie en bazen krijgt. Vervolgens wordt hij vermoord door zijn vriend en collega. De ziel van Simmons gaat daarna rechtstreeks naar de hel, vanwege de gruwelijke daden die hij uitgevoerd heeft.


Hij ontmoet een duivelse entiteit die zijn ziel wil, als Simmons deze overhandigt mag hij weer terug naar aarde om zijn vrouw te zien. De verdoemde man gaat akkoord, maar keert pas vijf jaar later terug. Zijn vrouw is inmiddels hertrouwd en zelf is Simmons opeens een verlengstuk geworden van het demonische wezen genaamd Spawn.

In 1997 werd het verhaal voor het eerst verfilmd voor het witte doek. De regie was in handen van Mark A.Z. Dippé en in de hoofdrol zagen we Michael Jai White. De productie bezat een budget van $ 40 miljoen. Deze reboot zal een veel kleiner prijskaartje bevatten - ergens tussen de 10 en 12 miljoen dollar. McFarlane wil een gewelddadige film afleveren die zijn publiek angst kan aanjagen. Kennelijk zal de film niet het oorsprongsverhaal van Simmons/Spawn vertellen. In plaats daarvan volgen we ene Maximilian 'Twitch' Williams, een rechercheur uit New York die moordzaken onderzoekt.

NieuwsFilm

meest populair