Blu-ray review 'Fifty Shades Freed' - voor de Dakota Johnson-fans?

Adios Christian en Anastasia!

Bram de Groot 19 juni 2018 06:00 in Blu-ray
Regie: James Foley | Cast: Jamie Dornan (Christian Grey), Dakota Johnson (Anastasia "Ana" Steele), Eric Johnson (Jack Hyde), Max Martini(Jason Taylor), Eloise Mumford (Kate Kavanagh), Rita Ora (Mia Grey, Kim Basinger (Elena Lincoln), e.a. | Speelduur: 110 minuten | Bioscooprelease: 08.02.2018 | FilmTotaal recensie: geen

Na de twee succesvolle, toch wat mager ontvangen verfilmingen van de bekende boeken van E.L. James., werd eerder dit jaar met Fifty Shades Freed een punt gezet achter de Fifty Shades-trilogie. Met opnieuw Dakota Johnson en Jamie Dornan in de hoofdrollen was er opnieuw een financieel succes, al lijkt het geheel een beetje uit te gaan als een nachtkaars. Het eerste deel kwam nog tot bijna $575 miljoen wereldwijd en die score werd niet benaderd met de afsluiter.

In de $55 miljoen kostende erotische film Fifty Shades Freed zijn Christian Grey en Anastasia Steele net getrouwd en het leven lacht hen toe. Ana's leven wordt echter bedreigd wanneer haar voormalige baas Jack Hyde wraak zweert. Hij werd immers ontslagen van zijn werk op SIP. Ook Elena laat het echtpaar niet met rust en komt Christian teisteren.

Universal Pictures bracht Fifty Shades Freed - goed voor ruim $370 miljoen euro aan omzet aan de wereldwijde bioscoopkassa's - onlangs uit op Blu-ray schijf. Hieronder een blik op de uitgave, incl. de extra's.


Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: juni 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-X, DTS-HD 7.1 | Ondertitels: oa. Nederlands | EAN: 5053083146245 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Universal Pictures

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Fifty Shades Freed zit verpakt in een grijze Blu-ray keepcase. Op de voorkant wordt aangegeven dat het de 'Unveiled Edition' (een vijf minuten langere versie) is en de achterkant toont de extra's en verklapt dat ook de digitale versie verkregen kan worden. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld

De beeldkwaliteit is werkelijk prachtig te noemen. Met licht bewerkte, maar ook flink aanwezige kleuren ziet het beeld er strak en vooral scherp uit. Daarbij behoudt de film een soort van natuurlijke uitstraling, zeker bij de scènes overdag, die ervoor zorgt dat de film prettig wegkijkt en visueel speels blijft. De meer donkere scènes zijn ook goed in detailbehoud, al wordt het geheel dan soms iets te contrastrijk. Al met al een nette transfer.

Geluid

De geluidstrack is DTS-X of DTS-HD 7.1 en deze doet prima zijn best. Hoe kan het ook anders bij een blockbuster. Met muzikale ondersteuning van de grote Danny Elfman mag er ook op dit vlak niet geklaagd worden. Uiteraard hoor je Rita Ora, die een rol heeft in de film, ook muzikaal voorbijkomen.

Bonusmateriaal

Universal Pictures heeft een aantal extra's op de schijf gezet. Naast een iets verlengde versie en enkele muziekvideo's zie je ook onderstaande extra's:

Deleted Scene: Hickey and Apology: Een onnodige verwijderde scène, vooral voor de fan.

The Final Climax: De voornaamste extra met zo'n half uur. De titel geeft al aan dat er wordt ingezoomd op het slotstuk. Er zijn maar liefst negen korte featurettes te bekijken, met de titels The Wedding, Honeymoon, Mr. & Mrs. Grey, Ana Takes Charge, Ana & Mr. Hyde, Aspen in Whistler, Ana's Revelation, Resolution en The Meaning of Freed.

Christian and Ana by Jamie and Dakota: Beide acteurs spreken over de trilogie, in zo'n zes minuten.

A Conversation with E.L. James and Eric Johnson: In nog geen tien minuten is er een gesprek met auteur E.L. James en acteur Eric Johnson over de films en wat ermee is bereikt.

Eindelijk afgerond?

Voor de fans van de Fifty Shades-reeks zal het mogelijk even afkicken zijn, maar de trilogie is met een zwak ontvangst waarschijnlijk niet helemaal dat geworden wat er voor ogen was. Financieel deed de reeks het uitstekend, maar er had waarschijnlijk nog meer in kunnen zitten. Check hieronder de trailer voor Freed:NieuwsFilm