Algemeen

Scenarist over wat er mis ging met zijn 'Godzilla' (1998)

Dean Devlin over de inherente problemen van het project.

door Jim Pedd om 06:00 in Algemeen
Dean Devlin, scenarioschrijver van de in 1998 verschenen Godzilla-reboot, vertelde in een interview wat er volgens hem mis ging met de film. Die werd bij ontvangst bepaald niet goed ontvangen en door fans gezien als de slechtste film die in de decennia-oude franchise verscheen. Een belangrijk probleem: in geest en uiterlijk leek Godzilla nauwelijks op de koning aller monsters.

Tijdens een interview met Syfy Wire, vertelde Devlin over de film en lijkt hij het eens te zijn met klachten van fans. "Ik denk dat del van het grootste problem, was dat ik Roland [Emmerich] dwong de film te maken, omdat ik zo fan was van Godzilla. Ik ben met hem opgegroeid, iets dat Roland niet met me deelde. Hij voelde geen gigantische passie voor Godzilla. Hij kon wel samen met mij een verhaal vinden waar hij passie voor voelde, en dat voelde hij ook echt voor de film die we gemaakt hebben, maar dat was zijn versie van het verhaal en deed daardoor geen eer aan het nalatenschap van Godzilla aan, op een manier die fans gelukkig zou hebben gemaakt."

Devlin denkt dat een van de problemen in de film, was dat Godzilla hierin geen kracht van het goede of kwade was, maar simpelweg probeerde te overleven. "Dat is interessant, maar niet wie Godzilla is." Devlin ging verder door te stellen dat het wel een logische invalshoek was, maar niet paste bij hoe fans over hem denken. Ook het aspect van kinderen van Godzilla, waarmee een vervolg opgezet werd, beviel Devlin niet en werd volgens hem ook een groot probleem.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Akke Moeka Hara

Avatar

Nou gelukkig dat ik dit nu weet 20 jaar later, bedankt.

Frietgezicht

Avatar

Lijkt mij eigenlijk nog onzin ook want alle bijna alle Emmerich films hebben deze style(veel actie en spektakel, flauwe humor, weinig diepgang)

In die tijd een hele vermakelijke film (was ook stukkie jonger) en kan mij wel herinneren dat door indrukwekkende teasers iedereen erg veel zin had in deze film maar het is idd weinig soeps.

Robbepost

Avatar

Godzilla is geen raptor beste Dean!

Chris23

Avatar

"de slechtste film die in de decennia-oude franchise verscheen"
Dus die films waar mensen in rubberen pakken kartonnen huisjes omschoppen zijn beter?


Vroegah, toen dr nog geen internet (zoals `t nu is) was vond iedereen in mijn hood `m gewoon ok.
Kwas ook verbaast over alle haat over deze film.(al ben ik `t wel eens met de meeste kritiekpunten van veel reviewvideo`s (Nostalgia Critic enz.)
Ik vinnut gewoon een lekkere cheesy creature feature b-film (en niet zo cheesy als die japanse films imho), niks mis mee toch?

GreenHornet

Avatar

doelgroep was gewoon niet duidelijk.

Xenolicker

Avatar

Het is een graver! De problemen die hier aangekaart worden schijnen me nog wel de minste van deze 'zo slecht dat 'ie goed is?'-film. Hij lijkt hier de schuld een beetje op Emmerich te willen afschrijven, maar ik vermoed toch dat Devlin degene is met de meest buitensporige ideeën van de combinatie; zie ook zijn laatste vermakelijke film 'Geostorm'.

Tycho Nestoris

Avatar

Emmerich en passie...? Laat me niet lachen.

Artificialis

Avatar

Ach, ik heb mij 20 jaar geleden best met de film vermaakt. Ook nooit zoveel problemen met het leguaan-achtige ontwerp van Godzilla gehad, het beest zag er veel geloofwaardiger uit dan het Japanse model. Special effects zagen er goed uit, de film heeft een hoge entertainmentwaarde. Maar het is praktisch een komedie, licht vermaak.

Sunspot

Avatar

Emmerich films kan je op een bepaalde manier kijken, gewoon de actiescenes alleen, je mist toch niks aan verhaal.

jimb

Avatar

Het beste aan de film was de soundtrack.

Gigan72

Avatar

Godzilla 1998 aka Gino ( Godzilla in name only )...
Toen die uit keam was dit echt een zware teleurstelling.
Godzilla was gewoon Godzilla niet.

Godzilla eet vis .... Godzilla leeft van kern energie
Godzilla rent weg voor het leger.. WTF! Als er iets is wat Godzilla nooit zal doen is weg lopen voor een gevecht met mensen of andere Kaiju,s
Godzilla gaat dood door 4 raketjes .... zucht... in de Japanse films is het leger kansloos tegen Godzilla.
Godzilla heeft geen atomic breath.
En zo zijn er nog meer dingen die gewoon niet goed zijn.
Het is gewoon geen Godzilla film.

Gino is trouwens wel te zien in Godzilla Final Wars uit 2004
Wel onder de naam Zilla
Daar in gaat hij vechten met de Japanse Godzilla waar Zilla totaal kansloos is.


ridjieddo

Avatar

Gewoon een ok film toentertijd,

NieuwsFilm

meest populair