Chicago krijgt vier filmprijzen

De verfilmde musical Chicago, die dertien keer voor een Oscar is genomineerd, is de grote winnaar van de Screen Actors Guild Awards. De film won tijdens de prijsuitreiking van de Amerikaanse acteursvakbond zondag de prijs voor de beste film en de beste cast.

Rene Zellweger en Catherine Zeta-Jones kregen de prijs voor de beste actrice en de beste vrouwelijke bijrol voor hun prestaties in Chicago.

Daniel Day-Lewis kreeg de prijs voor beste acteur voor zijn rol van moordenaar in het drama Gangs of New York van regisseur Martin Scorsese. Deze film is tien keer voor een Oscar genomineerd. De prijs voor de beste mannelijke bijrol ging naar Christopher Walken. Hij speelt de vader van Leonardo DiCaprio in Catch me if you can.

Clint Eastwood ontving voor zijn acteerprestaties en zijn werk als regisseur de oeuvreprijs. Robert Redford, Sidney Poitier en Audrey Hepburn kregen al eerder deze speciale onderscheiding.

Ook de series The Sopranos en Six Feet Under vielen in de prijzen. James Gandolfi en Edie Falco kregen de onderscheiding van de vakbond voor hun acteerprestaties in The Sopranos. De VARA begint 28 april met het uitzenden van de tweede reeks. De spelers in Six Feet Under, in Nederland uitgezonden door de NPS, vielen voor hun gezamenlijk acteren in de prijzen.

De winnaars van de Oscars worden 23 maart bekendgemaakt. De prijzen van de acteursvakbond zijn een goede graadmeter voor de Oscaruitreiking.



NieuwsFilm

meest populair