'Spawn' wordt absoluut geen oorsprongsverhaal

'Spawn' wordt absoluut geen oorsprongsverhaal

Daar heeft bedenker Todd McFarlane totaal geen zin in.

Spawn-bedenker Todd McFarlane laat weten dat de geplande reboot geen oorsprongsverhaal zal vertellen. McFarlane stelde in een interview doodmoe te worden van alle superheldenfilms die zich focussen op de oorsprong van een held en wil vooral meteen in de actie duiken.

McFarlane vertelde aan de site Comic Book dat hij geen zin heeft in dat soort film. "Dat kan ik niet doen, echt niet. Ik heb teveel films gezien die veel te lang bezig zijn met het opzetten van dat soort verhalen." En dus heeft hij liever dat de film middenin de actie duikt. Dat het kan, is volgens hem ook wel bewezen:

"Waarom denk je dat Wolverine zo populair was? Omdat we heel lang niet wisten wie hij was. En dat is wat hem zo cool maakte," legde McFarlane uit. "En je kan je afvragen... of hij minder cool werd toen we meer over zijn oorsprong leerden. Dus ik vond hem zelf interessanter toen hij meer mysterie over zich heen had."

Spawn draait om Al Simmons, een undercoverspecialist van de CIA die door zijn baas verraden wordt en levend verbrandt. Hij eindigt in de hel, omdat hij tijdens zijn tijd bij de CIA vele onschuldige mensen gedood heeft. Uiteindelijk onderhandelt hij met de demonische Malebolgia over een terugkeer naar de Aarde, zodat hij zijn vrouw Wanda nog eenmaal kan zien. Maar Malebolgia heeft zo zijn eigen plannen: hij stuurt Al vijf jaar na zijn dood naar de Aarde, en laat hem in een speciaal kostuum ontwaken dat hem allerlei speciale krachten biedt. Daarop wordt Al een man die zowel met de hel en de hemel vecht.

NieuwsFilm

meest populair