Seksschandaal dwingt Pixars creatieve meesterbrein John Lasseter te vertrekken

Na Weinstein is hij de volgende grote naam binnen een studio die sneuvelt door #MeToo.

John Lasseter vertrekt eind dit jaar nog bij Disney. De CCO van Pixar was afgelopen jaar een van de grootste namen in Hollywood die beschuldigd werd van seksuele intimidatie. Daarop besloot hij met milde dwang voor langere tijd vrij te nemen, en is er binnen Pixar en Disney uitgebreid besproken wat er met hem zou kunnen gebeuren.

Eerst leek het erop dat Lasseter na verloop van tijd in een beperkte rol zou mogen terugkeren. Hij was immers de man achter de grootste successen van Pixar. Nu blijkt echter dat zijn tijd bij de studio voorbij is. The Hollywood Reporter ontving bericht van Lasseter en Disney CEO Bob Iger over diens vertrek.

Iger vertelde in zijn statement dat Lasseter wat hem betreft de animatiewereld opnieuw vorm heeft gegeven, ongelofelijke risico's heeft genomen, maar daarmee originele en bijzonder sterke verhalen verteld. "We zijn uiterst dankbaar voor zijn bijdrage, die ook zorgde voor een meesterlijke en opmerkelijke terugkeer van The Walt Disney Animation Sutdios. Een van de grootste prestaties van John, is het verzamelen van een team van geweldige verhalenvertellers en innovators, met de visie en het talent om de standaard voor de animatiewereld voor de komende generaties te zetten."

Lasseter stelt in zijn statement de afgelopen zes maanden aangegrepen te hebben om te reflecteren op zijn leven, carrière en persoonlijke prioriteiten. "Ondanks dat ik toegewijd blijf aan de kunst van animatie, en geïnspireerd blijf door het talent van Pixar en Disney, heb ik besloten dat eind dit jaar het goede moment is om me te richten op nieuwe creatieve uitdagingen." Wat die uitdagingen dan inhouden is niet bekend, ook niet wie hem zal opvolgen.

NieuwsFilm

meest populair