Algemeen

Seksschandaal dwingt Pixars creatieve meesterbrein John Lasseter te vertrekken

Na Weinstein is hij de volgende grote naam binnen een studio die sneuvelt door #MeToo.

door Jim Pedd om 07:21 in Algemeen
John Lasseter vertrekt eind dit jaar nog bij Disney. De CCO van Pixar was afgelopen jaar een van de grootste namen in Hollywood die beschuldigd werd van seksuele intimidatie. Daarop besloot hij met milde dwang voor langere tijd vrij te nemen, en is er binnen Pixar en Disney uitgebreid besproken wat er met hem zou kunnen gebeuren.

Eerst leek het erop dat Lasseter na verloop van tijd in een beperkte rol zou mogen terugkeren. Hij was immers de man achter de grootste successen van Pixar. Nu blijkt echter dat zijn tijd bij de studio voorbij is. The Hollywood Reporter ontving bericht van Lasseter en Disney CEO Bob Iger over diens vertrek.

Iger vertelde in zijn statement dat Lasseter wat hem betreft de animatiewereld opnieuw vorm heeft gegeven, ongelofelijke risico's heeft genomen, maar daarmee originele en bijzonder sterke verhalen verteld. "We zijn uiterst dankbaar voor zijn bijdrage, die ook zorgde voor een meesterlijke en opmerkelijke terugkeer van The Walt Disney Animation Sutdios. Een van de grootste prestaties van John, is het verzamelen van een team van geweldige verhalenvertellers en innovators, met de visie en het talent om de standaard voor de animatiewereld voor de komende generaties te zetten."

Lasseter stelt in zijn statement de afgelopen zes maanden aangegrepen te hebben om te reflecteren op zijn leven, carrière en persoonlijke prioriteiten. "Ondanks dat ik toegewijd blijf aan de kunst van animatie, en geïnspireerd blijf door het talent van Pixar en Disney, heb ik besloten dat eind dit jaar het goede moment is om me te richten op nieuwe creatieve uitdagingen." Wat die uitdagingen dan inhouden is niet bekend, ook niet wie hem zal opvolgen.

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Darthmar

Avatar

Vriendelijk verzocht om op te rotten dus. Ben benieuwd hoeveel geld die mee krijgt.

meanrat

Avatar

Ik heb deze zaak nooit echt duidelijk gevonden. Misschien mis ik informatie, maar zo duidelijk als het bewijs tegen Kevin Spacey was, zo onduidelijk vond ik dat richting Lasseter. In ieder geval missen we nu een heel groot brein achter het succes van Pixar. Krijgen we nu echt alleen maar films met de kwaliteit van The Good Dinosaur?

jimb

Avatar

Het is ook niet echt een seksschandaal wat hier speelt, maar meer inapropriate behavior, de man is wat amicaler en omhelsde iets te vaak en langer dan dat de sommige dat waarderen.

Het is zeker niet in de zelfde ernstige klasse als Harvey Weinstein of Kevin Spacey.

Thiver

Avatar

meanrat "In ieder geval missen we nu een heel groot brein achter het succes van Pixar. Krijgen we nu echt alleen maar films met de kwaliteit van The Good Dinosaur?"

Dat 'grote brein' was medeverantwoordelijk voor The Good Dinosaur en staat gecrediteerd als regisseur voor Cars 2, dus zijn vertrek hoeft niet per se een kwaliteitsdaling te betekenen.

Dr.Freud

Avatar

Het is Disney kwalijk te nemen dat ze de hele hype rondom #metoo lijken te misbruiken, en vervolgens niet in detail durven te treden over specifieke incidenten.

Samen met Steve Jobs is Lasseter verantwoordelijk geweest voor een groot deel van het succes van Pixar.. waar Disney een hoop aan te danken heeft. De preutsheid die zei als standaard stellen noem ik ongezond.

Artificialis

Avatar

Na alles wat hij voor Pixar heeft gedaan ben ik blij om te zien dat ze in ieder geval op een nette manier afscheid van hem proberen te nemen. De reden voor zijn vertrek is natuurlijk complete waanzin geweest.

In wat voor wereld zijn we terecht gekomen wanneer pogingen tot intiem contact met collega's als half misdrijf wordt gezien? Waar ging het bij John Lasseter nou precies om? Kusjes? Knuffeltjes? Een opmerking hier en daar?

Goku32

Avatar

Artificialis, ik snap het wel stel je voor dat hij deze dingen doet bij een vrouw die getrouwd is,dan mag je van mijn oprotten zonder geld mee te krijgen. Je moet van vrouwen afblijven als ze het niet willen. En je bent gewoon dom om zulke dingen te doen als je zo een baan hebt. Hun denken dat alle vrouwen iets willen of zo, wat een bull shit. Eigenschuld dikje bult voor deze man.

Artificialis

Avatar

Goku32 "Artificialis, ik snap het wel stel je voor dat hij deze dingen doet bij een vrouw die getrouwd is, dan mag je van mijn oprotten zonder geld mee te krijgen. Je moet van vrouwen afblijven als ze het niet willen. En je bent gewoon dom om zulke dingen te doen als je zo een baan hebt. Hun denken dat alle vrouwen iets willen of zo, wat een bullshit. Eigen schuld dikke bult voor deze man."

In de verhalen komt het op mij over alsof de kusjes en knuffeltjes vooral tijdens het begroeten en afscheid nemen werden gegeven. En dat het tussendoor samen met andere opmerkingen vooral plagerig van aard was. Uit de verhalen komt niet sterk naar voren dat vrouwen duidelijk hebben laten weten dat ze dit niet wilde. Het ''grensoverschrijdend'' gedrag waar telkens over wordt gesproken valt wat mij betreft binnen normale omgangsvormen.

benjamin

Avatar

Dr. Freud "en vervolgens niet in detail durven te treden over specifieke incidenten. "
Tegen wie zouden ze dan in detail moeten treden?jimb "de man is wat amicaler en omhelsde iets te vaak en langer"

Artificialis "Waar ging het bij John Lasseter nou precies om? Kusjes? Knuffeltjes? Een opmerking hier en daar?"
Om even te quoten uit een hierover verschenen artikel:
A former Pixar employee requesting anonymity says Lasseter's leave of absence statement is "ridiculous" and "trivializing this behavior." The employee adds, "To sum this up as unwanted hugs is belittling and demeaning. If it was just unwanted hugs, he wouldn't be stepping down."

esteban

Avatar

Voor wie het zich afvraagt; Het gaat echt wel om meer dan knuffeltjes en kusjes. John stond al vele jaren bekend om zijn (vaak dronken) handtastelijkheden. Wie daar iets over zei, mocht vertrekken. Zijn rechterhand (een vrouw trouwens) heeft alle klachten in de doofpot gestoken. Ook zij mag nu vertrekken. Wat deed Lassetter dan? Ongewenst op de mond kussen, terwijl hij met zijn vingertjes aan je lichaam zat te prutsen. Constant. Kordaat afblokken had geen zin. Ik ben een groot fan van de man zijn aandeel bij Pixar. Op dat vlak is het een held. Hij heeft ook Disney terug naar de top gebracht. Maar dat neemt niet weg dat dit gedrag niet kan. Het is ook zo dat het om meer gaat dan zijn kriebelende handjes. Vrouwen werden jarenlang onderdrukt door het Pixar-mannenclubje en op tal van vlakken serieus benadeeld. En hij nam credit voor zaken waar hij geen aandeel in had. Dit zat er al lang aan te komen. De #Metoo rage heeft slechts versneld wat sowieso ging gebeuten. Terecht. Ik vrees alleen wat voor de toekomst van Disney en Pixar, want John heeft heel wat projecten doen slagen door zijn been stijf te houden.

Artificialis

Avatar

benjamin "A former Pixar employee requesting anonymity says Lasseter's leave of absence statement is "ridiculous" and "trivializing this behavior." The employee adds, "To sum this up as unwanted hugs is belittling and demeaning. If it was just unwanted hugs, he wouldn't be stepping down."

Eén anoniem persoon beweert dat het om meer ging dan ongewilde knuffels, maar zegt vervolgens niet wat wel de misstappen waren? Het woord van een vrouw is sowieso onbetrouwbaar. De melodramatische instelling van vrouwen leidt ertoe dat verhalen worden vergroot, ervaringen worden overdreven. Door alle hormoonschommelingen kan de mening per dag verschillen. De #MeToo berichten zijn waarschijnlijk geplaatst op dagen dat ze ongesteld waren. En heb ik al gezegd dat vrouwen een kleiner hersenvolume hebben omdat ze een kleiner schedelformaat hebben? Zo, dat lijken mij weer genoeg controversiële opmerkingen voor vandaag. De waarheid is soms hard, maar het geklungel van deze tuthola's leidt tot enorme problemen.

esteban

Avatar

Wrong. En onaanvaardbaar.

benjamin

Avatar

Artificialis "Eén anoniem persoon beweert dat het om meer ging dan ongewilde knuffels"
Die anonieme persoon was een insider en het is redelijk ervan uit te gaan dat die achtergrond de persoon in kwestie een beter beeld gaf van de concrete feiten dan jij en ik.

Artificialis "maar zegt vervolgens niet wat wel de misstappen waren? "
En waarom zou die persoon dat moeten zeggen? Normaal ben je altijd aan het klagen bij dit soort berichten dat iedereen de vuile was voor de hele wereld uithangt, maar nu men dat niet doen is het weer niet goed? Overigens geeft esteban hierboven meer concrete informatie, maar dat negeer je uiteraard omdat het niet in je kraam past. Hoe doorzichtig alweer.

Artificialis "Het woord van een vrouw is sowieso onbetrouwbaar."
Los van het feit dat dit uiteraard complete onzin is, staat er volgens mij op het eerste zicht nergens dat de medewerker in kwestie vrouwelijk zou zijn.

Artificialis " De waarheid is soms hard"
Dat lijkt mij vrij duidelijk, als je ziet in wat voor bochtjes sommigen zich beginnen te wringen om toch maar niet te moeten inzien en/of toegeven dat mannen die goede films gemaakt hebben zware gebreken hebben als persoon.

Master Of Films

Avatar

En wederom trek domme Artificialis weer zijn eigen conclusies ipv de feiten te checken. Zo'n een figuur wil je niet hebben voor een getuige. Lekker onbetrouwbare verklaringen. Maar goed iemand die in zijn eigen leugens gelooft.

Zo te lezen is b.v. esteban veel meer op de hoogte.

Artificialis "Het woord van een vrouw is sowieso onbetrouwbaar."
Lekker respectloos. Alleen misogynist zegt zoiets.


benjamin "Dat lijkt mij vrij duidelijk, als je ziet in wat voor bochtjes sommigen zich beginnen te wringen om toch maar niet te moeten inzien en/of toegeven dat mannen die goede films gemaakt hebben zware gebreken hebben als persoon."
Lijkt mij duidelijk dat Artificialis een gebrekkige persoon is. Maar ach op het internet kan je lekker achter je toetstenbord schuilen.

Artificialis

Avatar

benjamin "Los van het feit dat dit uiteraard complete onzin is,"

Linkje?

benjamin

Avatar

Artificialis "Linkje?"
Als alles goed gelopen is met een persoon, zou de link hier diens opvoeding zijn. Verder snap ik perfect waarom je dit doet en het is niet zo slim als je lijkt te denken. Sterker nog, het lijkt nog extra te doen opvallen op welke zaken je weer toevallig allemaal besluit niet te reageren. Lekker doorzichtig allemaal.

nieuwslaatste nieuws

meest populair