Celebrity

Alec Baldwin denkt het presidentschap van Donald Trump te kunnen winnen

"Het zou de grappigste, meest opwindende en gekste campagne worden."

door Rik Timmer om 07:28 in Celebrity
De 45ste president van de Verenigde Staten, Donald Trump, resideert sinds 2017 in het Witte Huis. Dat betekent dat de 71-jarige Amerikaan in 2020 eventueel mee kan doen met de nieuwe presidentsverkiezingen voor een tweede termijn. Voor de Republikein zou de Democratische Alec Baldwin een vermakelijke tegenstander zijn. Dat meldde de acteur zelf in een interview met radiopresentator Howard Stern. Ook is de acteur ervan overtuigd dat hij zou winnen.

"Als ik een gooi zou doen naar het presidentschap, dan zou ik winnen. Zonder twijfel," vertelde Baldwin, die een persiflage van Trump neerzet voor Saturday Night Live sinds 2006. "Het zou de grappigste, meest opwindende en gekste campagne worden." Stern stelde zelfs aan Baldwin voor om het tegen Trump te nemen als Trump.

In het verleden onthulde de 60-jarige Baldwin dat hij het waarschijnlijk goed zou doen als president. Zich verkiesbaar stellen lijkt hem ook wel wat, maar het zou niet praktisch zijn met zijn huidige levensstijl als quizpresentator en vader. Hij hoopt wel dat Trump, als die een tweede termijn ziet zitten, een geduchte tegenstander krijgt die minder kleurrijk is.

"Niemand weet wie er ten tonele zal verschijnen. Iemand die geweldig is, hoop ik. Ik heb het hier alleen maar over omdat ik het geweldig zou vinden om voor zo'n positie te gaan. Om dingen logisch te maken. Er zijn zoveel dingen die dit land nodig heeft die voor de hand liggend zijn."

nieuwslaatste nieuws

meest populair