Algemeen

'Avatar'-vervolgen overtreffen alle verwachtingen

Klaar voor nog dik twee jaar aan hype?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 10:29 in Algemeen
Regisseur James Cameron is druk bezig met de opnames van Avatar 2 en Avatar 3. Daar begon hij in september mee, en ondertussen zijn er al een aantal castleden klaar en begint Cameron langzaamaan een beeld te krijgen van zijn monsterproject.

Dat blijkt beter te gaan dan hij dacht. Volgens Cameron zijn de eerste resultaten, voortkomend uit de opnamen, "nog beter dan verwacht". Dat komt naar het schijnt vooral omdat de onderwater-opnames erg geslaagd zijn.

Deadline meldt dat de regisseurs vertelde dat de grote watertank die voor de film gebruikt werd, "een gigantische rol" speelt in de vervolgen en dat de films het publiek naar "nooit eerder geziene delen" van Pandora zal brengen. Daarmee probeert Cameron ons natuurlijk flink te hypen, al duurt het nog tot december 2020 voordat de eerste van de vier geplande vervolgen in de bioscopen draait.

Het geheel moet een familiesaga worden, dat laat zien hoe de strijd tussen de mensheid en de inwoners van Pandora zich ontwikkelt.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

McKelly

Avatar

Vraag me af wat deze films gaan doen. Avatar 1 heeft simpelweg zoveel geld verdient aan het invoeren van 3D. De film zelf kan ik me maar weinig van herinneren. En als deze films het van hun inhoud moeten hebben, heb ik er grote vraagtekens over. Het zal me niks verbazen als Avatar 2 het nog wel goed doet, omdat mensen bij deel 1 een goed gevoel over hebben gehouden, maar deel 3 zal wel het minst gaan presteren.. Tenzij deel 2 fantastisch gaat zijn natuurlijk XP

Wilskracht

Avatar

Nu James Cameron het heeft gezegd, ben ik overtuigd...

nooffencetaken

Avatar

Gooi er dan gewoon een teaser in. Avatar 1 heeft tenslotte ook 2,5 jaar lang de trailer online gehad. Laat maar zien wat je waard bent. Of hou op met deze onzin steeds.

Colruiter

Avatar

Avatar wordt dikwijls vergeleken met Dances With Wolves, maar Dances was een meeslepende film met sterke personages en de nodige humor en een film die ik graag eens herbekeek, maar Avatar vond ik al slaapverwekkend de eerste keer dat ik de film zag. Cameron is net zoals Lucas een man met een serieus ego-probleem: ze hebben ooit eens een paar sublieme verhalen op de wereld losgelaten en voelden zich daarna onaantastbaar, en teerden op dat succes. Lucas heeft vanaf Return of the Jedi bewezen dat hij geen masterstoryteller is en Cameron heeft na T2 ook nooit meer een geweldig verhaal vertelt: Titanic was eyecandy, maar uiteindelijk een vervelend verhaal; True Lies was leuk, maar was gewoon een Bond-parodie; Avatar was een technisch wonder, maar bewees ook weer dat Cameron geen origineel verhaal meer kan vertellen, het was een copy en niet eens een goeie. Nu probeert hij weeral de vervolgen te hypen door op de nieuwe technologieën te wijzen die de film zal gebruiken, en het is ook de reden dat hij de vervolgen zolang heeft uitgesteld, hij zag telkens weer dat iemand hem voor was met één of andere nieuwe technologie en he needs to be the king. Camerons grootste angst is falen, dat kan zo'n man niet verwerken en het zal me niet verbazen als de films nog uitgesteld worden.

Master Of Films

Avatar

Ik ben met Colruiter eens. Even een paar extra opmerkingen van mijn kant.


Colruiter "Avatar wordt dikwijls vergeleken met Dances With Wolves, maar Dances was een meeslepende film met sterke personages en de nodige humor en een film die graag eens herbekeek,"
En toch is de vergelijking wel correct vanwege het algemene basisverhaal waar Pocahontas ook al op teerde. Dances with Wolves met zijn verhaal beter uitgewerkt. Avatar moet het hebben van CGI en andere special effects. Zelfs ik geef toe dat het nog steeds geweldig is. Maar een film moet het ook hebben van een goed verhaal.
T2 heeft minder CGI en special effects, en toch weet die actie SF film mij meer te boeien dan die smurfen.


Colruiter "Lucas heeft vanaf Return of the Jedi bewezen dat hij geen masterstoryteller is"

Eigenlijk al vanaf A New Hope. De zogenaamde Star Wars fans die hier rondlopen en Lucas aanbidden weten niet dat Lucas geen Star Wars kon maken zonder de invloed van Gary Kurtz, Brian de Palma, Francis Ford Coppola en zijn ex-vrouw Marcia Lucas.

Colruiter "en Cameron heeft na T2 ook nooit meer een geweldig verhaal vertelt: Titanic was eyecandy, maar uiteindelijk een vervelend verhaal; True Lies was leuk, maar was gewoon een Bond-parodie, "

Even ter info. True Lies is een remake van La Totale! een Franse film uit 1991. James Cameron heeft de screenplay van La Totale!simpelweg bewerkt tot True Lies.


Colruiter "Nu probeert hij weeral de vervolgen te hypen door op de nieuwe technologieën te wijzen die de film zal gebruiken, en het is ook de reden dat hij de vervolgen zolang heeft uitgesteld, hij zag telkens weer dat iemand hem voor was met één of andere nieuwe technologie en he needs to be the king."
Daarnaast valt hij Marvel en vooral The Avengers (team up) films aan. Kijkend naar de box office en je begrijpt wel waarom.

Frietgezicht

Avatar

Titanic is gewoon de Casablanca van deze tijd,een klassieker op alle fronten.

True Lies was een pure 90's actie film maar dan van een hoog niveau,een goede mix van humor en actie en Arnie in topvorm.

Avatar was dankzij de 3D en alles in de bios weer een mooie ervaring maar idd geen bijzonder filmpje.Die man heeft met T2 En Aliens wel 2 van de beste sequels ooit gemaakt dus ik heb zeker hoop dat dit een heerlijke zit kan worden maar het duurt zolang en het is zo ver weg dat het mij nog geen fluit interesseert.

Master Of Films

Avatar

Frietgezicht "Die man heeft met T2 En Aliens wel 2 van de beste sequels ooit gemaakt"
En Piranha II: The Spawning :P Zijn echte regiedebuut wel te verstaan.

MovieWanker

Avatar

Tuurlijk joh! Voor eigen parochie preken kan iedereen haha! De slager die z`n eigen vlees keurt wordt het ook wel genoemd.

Civilian Supreme

Avatar

Dat is vrij makkelijk als de verwachtingen laag of nihil zijn.
Blijf het zonde vinden dat hij geen andere projecten regisseerd.

Master Of Films

Avatar

MovieWanker "De slager die z`n eigen vlees keurt wordt het ook wel genoemd."
Of de andere bekende gezegde "Wij van WC-eend adviseren WC-eend".

Sunspot

Avatar

Vond de eerste weinig aan, kijk ook totaal nie tuit naar vervolgen.

Maar zie het wel tgen die tijd dan. Was wel lekker even anders.

Goov25

Avatar

Pfff, al die grote woorden en beloften van die man. Hoe dan ook kunnen die films alleen maar tegenvallen.

maxou

Avatar

Dit duurt veel te lang...

benjamin

Avatar

Maar zegt dat nu het meeste over de vervolgen of over de verwachtingen?

nieuwslaatste nieuws

meest populair