Algemeen

'Gotti' over critici: Trollen achter een toetsenbord

Tv-trailer John Travolta-film slaat terug...

door Bram de Groot om 21:16 in Algemeen
Een paar dagen geleden werd duidelijk dat de misdaadfilm Gotti over de bekende maffiabaas John Gotti Sr. (John Travolta) en zijn zoon John Gotti Jr. (Spencer Lofranco) bijzonder zwak is ontvangen door de critici, met tot op heden een bedenkelijke 0 procent op Rotten Tomatoes' Tomatometer als gevolg. De marketingmensen achter de film slaan nu terug, zeg maar...

Middels onderstaande video wordt duidelijk gemaakt dat het publiek juist van de film heeft genoten, terwijl de critici deze juist afbrandden. Er wordt zelfs zover gegaan de recensenten "trollen achter een toetsenbord" te noemen. Er wordt een beroep op het publiek gedaan om de film van regisseur Kevin Connolly zelf te beoordelen.


Uiteraard is de vraag of dit ook terecht is. De waarheid bij gedoe rond de ontvangst van vooral films voor het grote publiek ligt meestal ergens in het midden. Het mag geen geheim zijn dat de meeste recensenten doorgaans doorgewinterde filmkijkers zijn en op verschillende punten een film beoordelen. Het is immers hun vak. Het publiek wil vaak gewoonweg 1,5 tot 2 uur vermaak. Als we puur naar Gotti kijken, dan lijkt het vooral te gaan om een geslaagd promotiemomentje. Al staat de Popcorn Meter (publieksscore) van Rotten Tomatoes wel op 73% met een 3.8/5 als gemiddelde beoordeling. De betere versie is ongetwijfeld Gotti uit 1996, met Armand Assante.

Gotti verschijnt binnenkort op de Dvd en Blu-ray in het Nederlandse schap.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Ach ja. Had Gotti 100% gescoord, dan hadden ze "critics loved it" van gemaakt. Dus whatever.

'critics don’t want you to see it' vind ik een beetje misleidend. Critics geven in mijn belevenis slechts een advies. Critics advice you not to see it had daar in dat Tweetje moeten staan, ergens in die richting.

Wel ben ik het eens dat je een film pas kan beoordelen, als je deze hebt gezien.

benjamin

Avatar

Tuurlijk kun je pas films beoordelen als je die gezien hebt, maar dat is alweer naast de essentie en maar een flauw verhaaltje dat hier steeds wordt bovengehaald als films niet in orde zijn volgens de critici. Niemand hoeft immers elke film zelf te gaan beoordelen.

Sunspot

Avatar

Recensenten neem ik sowieso niet echt serieus.

Nee, kijk meestal naar ervaringen van gewone filmkijkers. Dat werkt veel beter is mijn ervaring.

Akke Moeka Hara

Avatar

Recensenten zijn als weermannen, zeggen dit, maar zelden komt het overeen met mijn ervaring.
En het is zelden objectief, zoals Hereditary, twee gamers gaven de film lof, waar een andere film critici de film bagger vond. Maar had bij die laatste toch al het gevoel dat ze haar kanaaltje misbruikt voor een beetje haat of controversie.
Ik kijk trouwens geen enkele film gebaseerd op een recensie.

NieuwsFilm

meest populair