Quentin Tarantino overdonderd door remake 'Suspiria?'

Volgens de regisseur van de bovennatuurlijke horrorfilm moest hij huilen van vreugde.

Dario Argento's Suspiria uit 1977 wordt door filmliefhebbers in het algemeen gezien als een fantastische horror waarin het bloed niet alleen goed vloeit, maar de regisseur ook een ijzingwekkende sfeer weet op te zetten. Een remake van de film voelt dan ook onnodig aan, maar toen Call Me by Your Name-regisseur Luca Guadagnino werd aangetrokken om het project tot stand te brengen, groeide de interesse van velen. Volgens de 46-jarige Italiaan kunnen we iets speciaals verwachten. Iets dat zo bijzonder is, dat vriend en collega Quentin Tarantino ervan moest huilen.

Guadagnino sprak met het Italiaanse La Repubblica en onthulde het volgende: "Ik heb de film aan hem laten zien. We zijn vrienden sinds onze jurydienst bij het filmfestival van Venetië. Ik was nerveus, maar ook nieuwsgierig naar zijn advies. Bij hem thuis keken we naar de film en zijn reactie verwarmde me. Hij was erg enthousiast en op het einde huilde hij en omhelsde me. Want het is een horrorfilm, maar ook een melodrama. Het was mijn doel om je naar de horror te laten kijken zonder je ogen van het scherm af te doen wenden, omdat je zo gefascineerd bent door de karakters."

Bekijk de afbeeldingDe horror volgt een jonge, Amerikaanse balletdanseres - gespeeld door Dakota Johnson - die naar een prestigieuze dansacademie in Berlijn afreist. Ze ontdekt onheilspellende en bovennatuurlijke dingen. Een reeks gruwelijke moorden zorgt ervoor dat de danseres steeds banger wordt, maar ook het donkere verleden van de academie achterhaalt. De cast bestaat verder uit namen als Tilda Swinton, Mia Goth en Chloë Grace Moretz. Ook de laatstgenoemde had veel positieve dingen te zeggen over de remake en vergeleek hem zelfs met een andere klassieker.

"Je wordt in een wereld geplaatst, die ik alleen maar kan omschrijven als 'The Shining' in vele opzichten. Daar word je omringd door het brein van de filmmaker en geïmplanteerd. Het is iets wat je nog nooit eerder gezien hebt." De langer dan twee uur durende horror is vanaf 2 november in de Amerikaanse bioscoopzalen te zien.

NieuwsFilm

meest populair