Video

Brute trailer WOII nazi-horrorfilm 'Overlord' van J.J. Abrams!

Dat wordt smullen, zeg maar.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 22:30 in Video
Na de trailer voor Hell Fest zie je hieronder opnieuw eerste beelden uit een horrorfilm. Dit keer is het Overlord, de film van Paramount Pictures die even geleden nog werd gezien als de mogelijke vierde Cloverfield-film. Dit blijkt echter niet zo te zijn. Het is namelijk een nazi-horrorfilm die zich afspeelt tijdens D-day, richting het einde de Tweede Wereldoorlog.

J.J. Abrams (Star Wars: The Force Awakens, Super 8) treedt op als producent via zijn productiemaatschappij Bad Robot en hij liet de regie over aan Julius Avery, bekend van de misdaadfilm Son of a Gun uit 2014. Overlord komt een week later uit dan het eerder genoemde Hell Fest, dus op 25 oktober. De Red Band-trailer:


In Overlord is het 1944, en wel D-day. Twee Amerikaanse paratroepen worden boven Normandië neergehaald. Ze ontdekken dat de Nazi's experimenten hebben uitgevoerd waaruit bovennatuurlijke krachten zijn ontstaan. Deze worden tegen de geallieerden ingezet. Er zijn rollen voor Bokeem Woodbine, John Magaro, Dominic Applewhite en Wyatt Russell.

43 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Darthmar

Avatar

De tweede wereldoorlog heeft genoeg verhalen die echt zijn gebeurd om te verfilmen i.p.v. er een horrorverhaaltje van te maken. Voor de echte soldaten was elke dag aan het front al genoeg horror.

John Wayne

Avatar

Beste Bram, ik zou het artikel nog eens goed nalezen. Het rammelt namelijk van de fouten.
Abrams treedt op als producent en niet als procent en zijn productiemaatschappij heet Bad Robot.
Wat de film zelf betreft behoor ik niet tot de doelgroep. D-Day was al horror in realiteit. Ik kijk dan toch liever nog eens Saving Private Ryan of The Big Red One.

mofo83

Avatar

Niet zo miepen over dat de oorlog al erg genoeg was. De oorlog wordt ook gebruikt als setting voor een tranentrekker als The Boy in the Striped Pyjama's of een avonturenfilm als Indiana Jones. Daar hoor je ook niemand over.

Persoonlijk vind ik de Holocaust gebruiken als setting voor een verzonnen verhaal erger dan dit.

Ik heb wel zin in een filmpje als deze. Wolfenstein kan me ook altijd wel bekoren.

horizon

Avatar

Ziet er uit als vermakelijke prent.

Master Of Films

Avatar

Ik ben het met mofo83 eens. Het gaat niet om D-Day, enkel dat de achtergrond / setting van D-Day wordt gebruikt.

Darthmar "Voor de echte soldaten was elke dag aan het front al genoeg horror."
Voor elke oorlog, dat maakt de 2e wereldoorlog ook geen uitzondering. Daarbij was de 1e wereldoorlog nog veel erger voor de soldaten aan het front. Denkend aan mosterdgas

tariegb

Avatar

Weer een film over WWII, komt me echt de nek uit samen met Robin Hood of King Arthur movies, gegarandeerde flop!

Pezu

Avatar

zeuren over ww2 gebruiken en dan saving private ryan als goed voorbeeld aandragendat verhaal is niet waar, het is een amerikaans burgeroorlog verhaal, 2 zoons deseerterde en 1 stapte over naar de andere kantdus ook in die film is ww2 dday gebruikt voor een zoetsappig drama verhaaltje

benjamin

Avatar

mofo83 "De oorlog wordt ook gebruikt als setting voor een tranentrekker als The Boy in the Striped Pyjama's"
Die film ging nu toch echt wel over de horrors van de oorlog (of toch het deel van de concentratiekampen)?

nooffencetaken

Avatar

Mensen voor de zoveelste keer. Je moet azijn niet drinken.

MovieWanker

Avatar

Castle Wolfenstein the movie! :)

mofo83

Avatar

bejamin " Die film ging nu toch echt wel over de horrors van de oorlog (of toch het deel van de concentratiekampen)? "


De film vertelt volgens mij een verzonnen verhaal over vriendschap waarbij de gruwelen van de concentratiekampen het verhaal extra kracht moeten bijzetten.

benjamin

Avatar

mofo83 "waarbij de gruwelen van de concentratiekampen het verhaal extra kracht moeten bijzetten."
Maar dan nog gaat het om de bestaande gruwelen die als de gruwelen van dienst worden opgevoerd.

JIGSAW8

Avatar

Jezus zeg Julie kunnen ook nooit eens positief zijn over een film!!! Zelfs over jurrasic world 2 zaten Julie maanden lang ten zeuren dat t een kut film was. Er komen zoveel leuke films uit de laatste tijd maar de meeste van Julie kunnen er naar geen positiviteit in vinden! Zelfs bij de incredibles 2 en infinity war wisten Julie te klagen dat zijn films waarbij mensen met tranen uit hun ogen de bios uit komen van geluk.
Raar dat Julie zoveel ggoeie films meteen met de grond gelijk maken. T zelfde kun je over deze film zeggen een kleine trailer is uit en meteen al volop negativiteit.

Marklar

Avatar

zouden ze die Cloverfield spin offs dan overboord gegooid hebben nadat de laatste tegenviel? Of zit hier op het einde ook opeens een scene in waardoor het iets ermee te maken gaat hebben.

Hoe dan ook, laat ze maar gewoon cloverfield 2 maken

benjamin

Avatar

JIGSAW8 "Zelfs over jurrasic world 2 zaten Julie maanden lang ten zeuren dat t een kut film was. "
Zelfs?

JIGSAW8 "Raar dat Julie zoveel ggoeie films meteen met de grond gelijk maken."
Wie is "jullie"?

John Wayne

Avatar

Beste Pezu, ik draag Saving Private Ryan aan als oorlogsfilm die de horror van oorlog goed laat zien, niet of het een waargebeurd verhaal is.
Ik vind de trailer van Overlord niet zo sterk. We krijgen een verhaal met veel gore waarin, hoe origineel, alweer supersoldaten/monsters gecreëerd worden. Been there, done that...

Pezu

Avatar

John Wayne, ja dat snap ik maar zeuren over welke setting voor welk verhaal wordt gebruit is een beetje nutteloos, dat is nml hoe films gemaakt worden, en zo'n beetje alles is een keer gedaan, lang voor s p r waren er al oorlogsfilms die de impact goed lieten zien, zo kan je elke film kapot redeneren

maar dit verhaal is imho nog nooit goed verfilmd, dus ik ben benieuwd

nooffencetaken

Avatar

@JIGSAW: +1000 Helemaal met je eens. Het tijdperk van de internettrollen en de azijnpissers is aangebroken. Het is tenslotte ook makkelijker om ergens over te klagen. Complimenten geven of ergens naar uitkijken is er niet meer bij.
Vergeet er niet bij dat meer dan de helft van de FT reageerders nog bij pap en mam wonen en elke dag hun broodje gesmeerd krijgen. Dus soms moet je het gewoon links laten liggen.

tariegb

Avatar

@nooffencetaken praat je uit ervaring? of heb je inside knowledge hoe de userbase van FT eruit ziet? Of speculeer je nu op een Donald Trump manier? Domme leugenachtige uitspraak als waarheid vertellen om je "gelijk" aan te tonen. lol

nooffencetaken

Avatar

Naja allereerst ben jij het bewijs dat het begin van mijn reactie gewoon klopt. Aan je reactie te zien ben je ook nog eens op je pikkie getrapt. Allereerst sorry daarvoor. Ik reageerde op JIGSAW en niet op jou, dus ik kan ook vragen waar the fuck bemoei jij je mee. Maar goed uit respect reageer ik.

In eerdere berichten van de afgelopen jaren heb ik inderdaad een hoop mensen jonge broekies voorbij zien komen daarom deze uitspraak.

Mav Damian

Avatar

Meh... zwake trailer. Ja sorry de laatste tijd drink ik veel te veel azijn. Het is nog gezond ook.

Frietgezicht

Avatar

Neeoffencetaken, de meeste hier zijn maagden die zichzelf naakt helemaal insmeren met slagroom en dan op computer op de rukzolder warcraft spelen en af en toe een momentje pakken om een puist uit te knijpen. Ik niet. Kom net uit bed gekropen bij een chick.

Anyway, wat een kut trailer!

nooffencetaken

Avatar

Pas nou op wat je zegt Friet straks raak je nog mensen. ..... xD
https://www.youtube.com/watch?v=RFZrzg62Zj0

Pezu

Avatar

simpletons die elk commentaar als trollen of azijn bestempelen zijn er ook zat blijkt maar weer

nooffencetaken

Avatar

Hehe lees net al je reacties op je account Pezu. Denk dat ik het daar bij laat.

Prince John

Avatar

Gaat lekker hier. Ik zeg, redelijke trailer, wel leuk voor een zondagmiddag wanneer je niks te doen hebt.

Moviemagic

Avatar

Dit is gewoon een filmpje zoals er al vele zijn met dit thema. Iron Sky, Outpost, Nazis at the Center of the Earth om maar een paar te noemen.

Ik vind het vreemd dat er geklaagd wordt over een film zoals dit die zover van de realiteit staat.

Ik zou graag een film willen zien over de feiten die bij vele niet bekend zijn betreffende de tweede wereldoorlog, zoals:
De concentratiekampen die de Amerikanen hadden gemaakt voor de Japans Amerikanen (uitleg of de vele burgerdoden die de geallieerde maakte o.a. tijdens het bombarderen. Hierbij was ongeveer 21% omgekomen door 'friendly fire'.

Pezu

Avatar

nooffence prima joh wat jij wil!

Frietgezicht

Avatar

Weet iemand of er bij een supermarkt slagroom in de aanbieding is?

nooffencetaken

Avatar

Kijk eens friet: https://www.supermarktaanbiedingen.com/zoeken/slagroom

Moviemagic

Avatar

^ Ik wil altijd wel een stukje appeltaart onder mijn slagroom... en warempel: appeltaart

benjamin

Avatar

nooffencetaken "Het tijdperk van de internettrollen en de azijnpissers is aangebroken. Het is tenslotte ook makkelijker om ergens over te klagen. "
In tegenstelling tot het o zo moeilijke domweg ja knikken en alles slikken zonder ergens over na te denken? Er is een verschil tussen kritische mensen en wat jij beschrijft.

Master Of Films

Avatar

nooffencetaken "Het tijdperk van de internettrollen en de azijnpissers is aangebroken."
Of beter gezegd. Verschillende mensen, verschillende wensen. Het leven kan leuk zijn, maar gaat niet over rozen. En slagroom kan zuur worden, maar zeg dat laatste maar niet tegen Frietgezicht.

JIGSAW8 "Zelfs over jurrasic world 2 zaten Julie maanden lang ten zeuren dat t een kut film was."
Tja achteraf bleek het toch echt een kut film te zijn.

Frietgezicht

Avatar

Beter idd dat ze 2 maanden zeuren dan dat mensen jarenlang vol lof over een film lullen( vaak meegaan met de massa) terwijl het een kutfilm is. Laatst The Usual Suspects weer gekeken. Wat een KUTfilm is dat.

Moviemagic

Avatar

^ De film gaat wel voor een keer maar mensen doen alsof het heel wat was. Gelukkig ben ik niet de enige die deze film zwaar overschat vind. Het had alleen een goede basis als voer voor 'Scary Movie' (eerste deel).

Artificialis

Avatar

Niet zoveel geduld voor fictieve WW2 verhalen, ik vond Inglourious Basterds al teveel creatieve vrijheid genieten. Het zou interessant zijn als er wat meer films vanuit Duits, Italiaans, Japans en Russisch perspectief zouden verschijnen. Ik heb het westerse uitgangspunt nu wel gezien.

Vooral de Amerikanen als hoofdrolspelers komt mij zo langzamerhand de strot uit. Hun offers en aandeel in WW2 wordt ruimschoots overschat.

Frietgezicht

Avatar

@ moviemagic, mensen teren op de twist die ook overschat is. Alles uit z’n duim gezogen, nou nou.

Sunspot

Avatar

nah!!!!!!!! waarom!

Dacht even dat dit echt over een wereldoorlog ging, vet verminkte soldaten etc.

Wat een teleurstelling.

Keek als kind altijd al WW2 docu's vooral, over WW1 waren er simpelweg niet veel.

Zo zonde dit.

Sunspot

Avatar

Maar geeft ook weer aan dat er gewoon te weinig echte R-Rated films zijn over de wereldoorlogen.

Hoeft niet per se R-rated, of maak softere versie gelijk. Maar is ook belangrijk, was een hel man in die tijd, heb heel mijn leven al docu's lopen kijken, verschrikking, mensheid.

Er zijn al te veel zoetsappige films, blockbusters, te veel onzin uiteindelijk.

Docu's blijven vooral wat dit soort dingen betreft gewoon veel beter.

Die laatste film van Nolan, was het ook gewoon niet!

Lijkt wel alsof we doodgegooid worden met fantasie, had er op school ook nauwelijks van gehoord, geleerd, je moet het zelf zien.

Snap het niet, laat al die gruwelijke beelden gewoon zien, laat leerlingen gewoon zien hoe gruwelijk mensen kunnen zijn.

weszz

Avatar

@sunspot heb jij de afgelopen 30/40 jaar onder een steen geleefd? Er zijn een overvloed aan films die WW1 en WW2 pakken als thema. Waarvan vele R-rated zijn om juist de 'sfeer' na te bootsen van hoe het destijds was.

Overlord was al langer bekend dat dit een prequel was van Cloverfield, en ook plaatsvond in WW2.

Snap je teleurstelling maar vind het een beetje kort door de bocht om de film meteen te bestempelen als 'teleurstelling' zonder de film gezien te hebben.

Sunspot

Avatar

@wesz

De film bestempel ik niet nu al als teleurstelling :D, had het meer over mijzelf.

Maar ga sowieso deze film kijken, lijkt me cool :).

Effie

Avatar

JIGSAW8 Jurassic World 2 is dan ook echt een kutfilm, dus dat klopt dan toch gewoon?

nieuwslaatste nieuws

meest populair