Events & Festivals

'Wonder Woman 1984' is geen vervolg

En waarom speelt de film zich in de jaren tachtig af?

door Jim Pedd om 11:00 in Events & Festivals
Wat actrice Gal Gadot betreft, is Wonder Woman 1984 geen vervolgfilm. Niet in de traditionele zin in elk geval. Volgens de actrice moet de film van regisseur Patty Jenkins echt op zichzelf gezien worden, en zijn er nauwelijks connecties met de originele film uit 2017.

"Het is geen vervolg. Het is een nieuw hoofdstuk, een heel nieuwe film," aldus Gadot tijdens het Comic Con panel van Warner Bros. waar verder verteld werd dat de terugkeer van Chris Pines Steve Trevor ook belangrijk is. Hoe dat personage precies terug kan keren is nog maar de vraag.

Ook kwam regisseur Jenkins aan het woord tijdens het panel. Zij koos voor de setting in de jaren tachtig, omdat dat tijdperk de mensheid op zijn slechtst was. En op z'n best. "Het is een tijd waarin we op ons meest extreem waren," aldus Jenkins.

Vanaf 1 november 2019 in de bioscoop.

Lees hier al ons aan de SDCC2018 gerelateerde nieuws.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Moviemagic

Avatar

Ook kwam regisseur Jenkins aan het woord tijdens het panel. Zij koos voor de setting in de jaren tachtig, omdat dat tijdperk de mensheid op zijn slechtst was. En op z'n best. "Het is een tijd waarin we op ons meest extreem waren," aldus Jenkins.


Ik denk dat hier genoeg voer ligt voor een goede discussie.

ridjieddo

Avatar

@ Moviemagic, hier het stukje in het Engels:

Nerdist "“Eras are important,” said Jenkins, noting that 1917 was in some ways the beginning of modernity. The year 1984, on the other hand, “really was mankind at its best and worst” and the idea is “to see Wonder Woman at a time that’s pretty much us at our most extreme. Everything we were doing right then, we thought would go on forever.” This includes not just the great music and movies, but the scariness of the Cold War as well."

Verder zie ik helemaal niet zo veel voer voor een goede discussie. Je kan willekeurig een tijdperk in de geschiedenis uitkiezen en zeggen dat de mensheid toen op zijn slechtst en best was. Het is, net als Gal Gadot's quote over "geen vervolg, maar een nieuw hoofdstuk", een nietszeggende reactie.

Moviemagic

Avatar

@ridjieddoFT is vaak niet compleet en zoals de info hier dus boven staat was er genoeg aanleiding. Ze maken dus meer onduidelijk dan duidelijk veroorzaken en verwarring over uitspraken.

GreenHornet

Avatar

Ik ga liever terug naar de jaren 80 en 90 dan de jaren 0 en 10 waar we nu in leven.

Toen was leven nog zo simpel. Dan heb ik het niet over technologische ontwikkelingen.

Clarkkent

Avatar

@greenhornet met de koude oorlog, zure regen, aids, final countdown, economische crisis, gat in de ozonlaag, ms-dos en de Golfoorlog zou ik het niet simpel willen noemen.

Frietgezicht

Avatar

Grote woorden allemaal maar heb deel 1 gezien en dat was gewoon een standaard filmpie die jatte van allerlei andere superheldenfilms.

Master Of Films

Avatar

^o.a. Donner's Superman. Volgens Jenkins een hommage.

NieuwsFilm

meest populair