Algemeen

Bestaat het DCEU nog wel?

Warner schept enige verwarring.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 12:16 in Algemeen
Een rommeltje. Zo laat het DCEU zich wellicht het best omschrijven. Kregen we eerst een boel aan elkaar verbonden films, bleken de pogingen die te lanceren niet zo succesvol als Warner Bros. wilde. En dus werd het roer omgegooid.

De afgelopen maanden heeft Warner tientallen nieuwe projecten besteld, waaronder een aantal films die helemaal op zichzelf moeten staan. Zo zijn er meerdere films in ontwikkeling rond de Joker, onder meer met Jared Leto, maar ook met Joaquin Phoenix in die rol.

Dat zorgt voor enige verwarring en nu lijkt ook Warner zich te realiseren dat het wat chaotisch wordt. Er is geen DC Extended Universe meer. In plaats daarvan zijn er nu de Worlds of DC. Daarmee wil Warner vooral laten zien dat er ruimte is voor heel veel verschillende films in heel veel verschillende universa.

Het DCEU, waarin aan elkaar gekoppelde films bestaan, blijft dus vermoedelijk nog wel bestaan, maar is gewoon een van de werelden van DC Comics. Kortom: na het Marvel-universum nu ook het DC-multiversum.

Lees hier al ons aan de SDCC2018 gerelateerde nieuws.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

DC gebruik nu eens Flashpoint om alles weer in elkaar te knopen.

Decepticon

Avatar

SDCC is bijna voorbij, waar blijft de officiële aankondiging dat Man of Steel 2 in pre-productie is?

En waar blijft de nieuwe trailer van Bumblebee?

Frietgezicht

Avatar

Ik las ergens dat Wonder Woman 2 deel 1 negeert.

ridjieddo

Avatar

Het boeit me eigenlijk niet zo veel, universum of een multiversum (alhoewel een multiversum mij wel aanspreekt en ook niet ondenkbaar is als Phase 4 structuur in het MCU). Uitgangspunt moet zijn een goeie film maken. Marvel begon goed, had een zwakkere Phase 2 en pikte het vervolgens weer op met de laatste films. DC begon goed met MoS, maar daar bleef het bij. BvS had veel potentie, maar uiteindelijk matig tot voldoende, WW doorsnee superheldenfilm, SS één en al kudt en JL snoozefest 9000.

Thiver

Avatar

Jim Pedd "Een rommeltje. Zo laat het DCEU zich wellicht het best omschrijven."

Een andersomliner. Dat is wat dit is.

YadMedia

Avatar

Elke dag 20 DC & Marvel 'nieuws'... pfff

Goku32

Avatar

Yadmedia hahahahahah ga verhuizen man

Sunspot

Avatar

Snap niet waarom ze zich niet gewoon concentreren op de Shazam, Aquaman, WW films die binnenkort komen en dan opbouwen naar JL.

Waarom nu opeens een 2e Joker

nieuwslaatste nieuws

meest populair