Bestaat het DCEU nog wel?

Bestaat het DCEU nog wel?

Warner schept enige verwarring.

Een rommeltje. Zo laat het DCEU zich wellicht het best omschrijven. Kregen we eerst een boel aan elkaar verbonden films, bleken de pogingen die te lanceren niet zo succesvol als Warner Bros. wilde. En dus werd het roer omgegooid.

De afgelopen maanden heeft Warner tientallen nieuwe projecten besteld, waaronder een aantal films die helemaal op zichzelf moeten staan. Zo zijn er meerdere films in ontwikkeling rond de Joker, onder meer met Jared Leto, maar ook met Joaquin Phoenix in die rol.

Dat zorgt voor enige verwarring en nu lijkt ook Warner zich te realiseren dat het wat chaotisch wordt. Er is geen DC Extended Universe meer. In plaats daarvan zijn er nu de Worlds of DC. Daarmee wil Warner vooral laten zien dat er ruimte is voor heel veel verschillende films in heel veel verschillende universa.

Het DCEU, waarin aan elkaar gekoppelde films bestaan, blijft dus vermoedelijk nog wel bestaan, maar is gewoon een van de werelden van DC Comics. Kortom: na het Marvel-universum nu ook het DC-multiversum.

Lees hier al ons aan de SDCC2018 gerelateerde nieuws.



NieuwsFilm

meest populair