Geen Mara Jade in 'Star Wars: Episode IX'?

Geen Mara Jade in 'Star Wars: Episode IX'?

Schrijver Timothy Zahn denkt van niet.

Het gerucht ging dat J.J. Abrams ervoor had gekozen om Mara Jade, een bij de die hard fans zeer populair Star Wars-personage, te introduceren in Star Wars: Episode IX. Nu laat bedenker van Jade, Timothy Zahn, echter weten dat hem niet gevraagd of om toestemming om Mara Jade in de film te gebruiken.

"Maar als er een passende, of organische manier voor haar zijn om in een verhaal te passen... dan beloof ik mensen, dat ik het zal pitchen bij de Lucasfilm story group," aldus Zahn. "En dan is de beslissing aan hen, om het toe te staan of niet." Maar hoe dan ook: als het een cameo wordt, dan mag Jade er niet in voorkomen. "Ik wil niet dat ze gewoon op iemand schiet, of in de achtergrond loopt, of iets dat daarop lijkt." Als dat het plan zou zijn, dan zou Zahn zijn veto uitspreken.

De schrijver heeft die macht ook echt: hij bedacht Mara en mag op creatief vlak beslissen wat er met haar gebeurt. Dus mag Zahn een cameo ook verbieden. Dat hem niet gevraagd is of het mag, is een indicatie dat Mara Jade wellicht niet in de film voorkomt. Tegelijk is er wel een precedent om daar toch op te gokken.

Zahn heeft namelijk soortgelijke creatieve controle rond Admiral Thrawn, een schurk die ineens terugkeerde in Star Wars Rebels. Showrunner Dave Filoni had dat geheimgehouden, tot de productie van de betreffende afleveringen begon. Toen kwam Lucasfilm ineens met het idee om een prequel boek te schrijven en ging Zahn meteen overstag. Wellicht gebeurt zoiets ook met Mara Jade.

In de boeken was zij de echtgenote van Luke Skywalker. Vanaf 20 december 2019 draait de volgende Star Wars-film in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair