Video

Hakbijlmoorden in trailer 'Lizzie' met Chloë Sevigny & Kristen Stewart

In 1892 vonden er een tweetal gruwelijke moorden plaats in Amerika waar men nog steeds over spreekt.

door Rik Timmer om 09:00 in Video
Hoewel het drama vanuit een historisch oogpunt niet helemaal accuraat zal zijn, hebben de makers van Lizzie het wel geprobeerd. Deze draait om de beruchte moorden waar Lizzie Borden bij betrokken zou zijn geweest, meer dan honderd jaar geleden. De slachtoffers waren haar vader en stiefmoeder. In de film, waarvan nu de eerste bewegende beelden online gezet zijn, wordt Lizzie gespeeld door Chloë Sevigny. Een andere belangrijke rol is er voor Kristen Stewart.

Lizzie Borden is op haar 32ste een ongetrouwde vrouw in 1892. Ze woont in Fall River, Massachusetts. Als sociaal buitenbeentje komt ze bijna het huis niet uit - gevangen door haar strenge en dominante vader. Wanneer Bridget Sullivan, een jong dienstmeisje dat wanhopig op zoek is naar werk, bij hen thuis komt wonen, vindt Lizzie in haar een begripvolle en gelijkgestemde zielsverwant. De vertrouwdheid en intimiteit tussen hen twee bloeit daaropvolgend in een kwaadaardig plan dat enkel duister en verontrustend kan eindigen.


Lizzie is geregisseerd door Craig William Macneil (The Boy) en geschreven door Bryce Kass. De film is een passieproject van Sevigny, die eerst in een miniserie over hetzelfde onderwerp zou spelen. Roadside Attractions en Saban Films maakten vervolgens een film erover. Het drama bevat verder ook nog rollen voor Kim Dickens, Fiona Shaw en Denis O'Hare. Amerikanen kunnen Lizzie vanaf 14 september in de bioscoop bezichtigen.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Spider-fan

Avatar

Ik heb net een tv-serie hierover gezien op Netflix met Christina Ricci als Lizzie Borden. Het gaat in de serie om heel wat meer dan twee moorden; feitelijk helpt ze gewoon iedereen om zeep die haar in de weg staat.

NieuwsFilm

meest populair