'The Meg' was oorspronkelijk veel gruwelijker

'The Meg' was oorspronkelijk veel gruwelijker

En zat vol bloederige sterfscènes.

In The Meg neemt acteur Jason Statham het op tegen een twintig meter lange Megalodon. Dat had een behoorlijk bloederige film kunnen worden, maar werd uiteindelijk relatief tam. Dat was, zo laat regisseur Jon Turteltaub nu weten tijdens een interview, bijna anders.

"Mijn vrouw is er blij mee en ik ben ook blij dat mijn kinderen de film kunnen zien, maar het aantal werkelijk gruwelijke, gore en bloederige sterfscènes dat we eruit moesten halen is tragisch," aldus Turteltaub. "We namen er een boel op en hebben van een deel ook de visuele effecten afgerond. Maar we realiseerden ons dat de film nooit PG-13 kon worden als we ze zouden laten zien. De film is te leuk om mensen die niet houden van bloed en mensen die een jaar of veertien zijn, te onthouden. Ik twijfelde heel erg over al het bloed en geweld dat we eruit moesten halen. Maar ik zou het nooit gedaan hebben, als ik het gevoel had gehad dat we de film zouden verpesten."

Tegelijk benadrukt Turteltaub dat er nog altijd heel wat geweld en moord in zit, maar gewoon minder bloederig geweld dan je wellicht zou verwachten. De visuele effecten van de goorste scènes zullen nooit te zien zijn: "niemand gaat miljoenen dollars uitgeven om wat extra bonusmateriaal te hebben."

Vanaf morgen in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair