Nieuwe categorie bij Oscars 2019: Blockbusters!

Nieuwe categorie bij Oscars 2019: Blockbusters!

Of netjes gezegd; De Beste populaire film.

De raad van bestuur van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, de partij die jaarlijks de Oscars uitreikt, heeft onthuld dat er een nieuwe categorie is toegevoegd. Officieel heet deze categorie "outstanding achievement in popular film", simpel gezegd de Beste populaire film.

De nieuwe categorie wordt volgens The Hollywood Reporter vanaf volgend jaar uitgereikt. Dit werd medegedeeld aan de leden van de Academy. Ook zal de uitzending met drie uur iets korter duren doordat niet alle categorieën meer worden uitgezonden. Ook vindt de uitzending op een mondiaal gunstiger tijdstip plaats. Hieronder het officiële bericht via Twitter.


Een omschrijving voor de nieuwe categorie is niet bekendgemaakt, maar het mag duidelijk zijn dat populaire blockbusters de voornaamste kandidaten zullen zijn. Dit zou inhouden dat de superheldenfilms en andere goed ontvangen kaskrakers makkelijker een Oscar zullen gaan winnen. Een nadeel is zou zijn dat de blockbusters nu nog minder kans hebben om er met de hoofdprijs van door te gaan.

Al jaren daalt het aantal kijkers. In 2013 keken nog 40 miljoen liefhebbers naar de show. Eerder dit jaar waren er nog geen 33 miljoen kijkers. De 91e editie van de Academy Awards vindt plaats op zondag 24 februari 2019.

NieuwsFilm

meest populair