Algemeen

Chris Pine én Chris Hemsworth verlaten 'Star Trek 4'

Door het lagere budget van de film zouden de twee Chrissen ook een lager salaris krijgen. Reden genoeg voor de acteurs om af te zien van de sequel.

door Zilko Tarici om 22:30 in Algemeen
The Hollywood Reporter weet vandaag te melden dat zowel Chris Pine als Chris Hemsworth niet langer te zien zullen zijn in Star Trek 4. Pine zou voor de vierde keer de rol van James T. Kirk spelen en Hemsworth zou voor het eerst sinds Star Trek (2009) de rol van Kirks vader moeten spelen, door middel van een plot waarin tijdreizen een belangrijke rol speelt.

Toen de cast voor de reboot tekende, zaten ze ook direct vast aan een tweede en derde deel. Bij een vierde film zou er echter opnieuw onderhandeld moeten worden. Door de zwakke opbrengst van Star Trek Beyond in 2016 (een wereldwijde opbrengst van 343 miljoen dollar tegenover een budget van 185 miljoen dollar...), wil Paramount nu het vierde deel met een significant lager budget maken. Dit betekent ook dat de acteurs een lager salaris zullen krijgen dan ze gewend waren.

Verwacht wordt dat de rest van de cast zonder problemen zal tekenen voor een vierde deel en dat Hemsworth mogelijk vervangen wordt door een andere acteur, maar gezien het feit dat Pine het gezicht van de filmreeks is, is het nog maar de vraag wat de gevolgen van dit alles gaan zijn.

Mocht Star Trek 4 toch gewoon doorgaan, dan zal S.J. Clarkson regisseren.

25 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

chefry1983

Avatar

Stelletje geldwolven die acteurs. Hopelijk keren ze alsnog terug

Mav Damian

Avatar

Jammer dat geld de keuze is dat ze weggaan. Terwijl men moet begrijpen dat de laatste Star Trek film minder winst heeft gebracht dat het normaal is dat de studio een keuze maakt voor een lagere budget bij het vervolg.
Hemsworth kan me niet veel schelen of dat die terugkeert of niet, kan makkelijk vervangen worden.

Sunspot

Avatar

Huh.

WErkt toch niet, denk dat Pine binnenkort wel een beter bod krijgt, of gaat toch overstag uiteindelijk, voor minder geld.

Lijkt me beetje raar, rest van team wel, maar geen Kirk

Darthmar

Avatar

Star Trek: The Search for Kirk

GreenHornet

Avatar

Heb het al eerder gezegd, gebruik een nieuwe cast The Next Generation

ThomasOMalley

Avatar

Geld is een prima reden om af te haken. Dit is gewoon werk voor deze mensen en daar hoort een passend salaris bij.
Eventuele economische tegenslagen voor Paramount horen niet het probleem te zijn van de werknemers.

Frietgezicht

Avatar

Maar neem aan dat Pine niet meer krijgt voor andere films? Maybe voor Wonder Woman..

Master Of Films

Avatar

Dat Thor niet te zien te zal zijn in een nieuwe Star Trek film, boeit mij niet. Maar Chris Pine is wel een gemis.
Persoonlijk vind Chris Pine een zeer goeie Kirk spelen.

chefry1983 "Stelletje geldwolven die acteurs."

Zo dus ik lees hier een principe kwestie. Jij zal dus geen salarisverhoging gaan vragen bij jouw huidige werkgever.
Laat staan dat je naar een andere bedrijf gaat vertrekken omdat je daar meer gaat verdienen. Doe je niet hé, want dat maakt jou anders ook een geldwolf. Smiley face

ThomasOMalley "Geld is een prima reden om af te haken."
Maar wel vreemd om te lezen dat het zo in ene klinkt alsof het voor Hollywood acteurs geld.

Thiver

Avatar

Domme zet van Paramount. Bij beide acteurs zit de carrière eindelijk in de lift (na eerder de nodige tegenvallers te hebben gemaakt), dus ligt hun marktwaarde momenteel wat hoger. Maar goed, misschien is dit een goede reden om Chris Hemsworth los te laten en iets anders te doen. Lijkt me voor de film sowieso beter.

Thiver

Avatar

Domme zet van Paramount. Bij beide acteurs zit de carrière eindelijk in de lift (na eerder de nodige tegenvallers te hebben gemaakt), dus ligt hun marktwaarde momenteel wat hoger. Maar goed, misschien is dit een goede reden om Chris Hemsworth los te laten en iets anders te doen. Lijkt me voor de film sowieso beter.

Artificialis

Avatar

Mijn persoonlijke loyaliteit met een rol zou voor mij zwaarder wegen dan de hoogte van het salaris. Zeker als het om zulke gigantische bedragen gaat. Beide heren zijn meervoudig miljonair, die hoeven het echt niet meer voor het geld te doen.

Sunspot

Avatar

^

Sowieso en gaat ook om Stark Trek, een iconisch karakter met kans op jarenlang goed werk.

Denk dat we binnenkort wel bericht krijgen over dat Pine gewoon aan boord is voor de volgende film, moet haast wel, bedoel, gaat om Kirk. En vooral als rest van cast al aan boord is blijkbaar.

Chris Hemsworth maakt niet uit, hoeft niet echt in de film

Robbepost

Avatar

^Erg nobel!

Zou The Rock voor die habbekrats Kirk willen spelen?

ThomasOMalley

Avatar

MoF "Maar wel vreemd om te lezen dat het zo in ene klinkt alsof het voor Hollywood acteurs geld."
Vergeet niet dat als je miljonair bent dat betekent dat je kosten ook omhooggaan. Buiten dat ga je leven naar wat je hebt (Johnny Depp).
Denken dat iemand als Chris Pine met 20 miljoen dollar op zijn bankrekening achterover kan leunen en projectjes kan kiezen op basis van loyaliteit of wat 'ie leuk vindt is een illusie. Er zijn uitzonderingen natuurlijk (Keanu Reeves), maar hij is bereid anders te leven en voor de meeste beroemdheden is het leven gewoon duur.
Wij zouden inderdaad gebaat zijn bij 20 miljoen, maar wij hebben andere kosten. Ik zie in de reacties dat er geen rekening wordt gehouden met deze verhoudingen.

chefry1983

Avatar

Als je startersloon 200 miljoen per film is en het salaris ligt dan wat lager voor een nieuwe film dan noem ik dat geldwolven ja! Waarom moet men toch zoveel verdienen? Ze maken al dat geld toch nooit op en gaan als rijk man tussen 6 planken eindigen.

Master Of Films

Avatar

chefry1983 "Als je startersloon 200 miljoen per film is en het salaris ligt dan wat lager voor een nieuwe film dan noem ik dat geldwolven"
Maar jij gaat wel naar hun films. En vermaken tevens de hele wereld met hun films via bioscopen, Netflix, DVD's, TV uitzendingen e.d. Daarbij zorgen deze grote acteurs ervoor dat er minstens 500 mensen een baan hebben. Want een professionele film maak je niet zomaar in je eentje. Gek hé dat ze zoveel verdienen.

chefry1983 "Ze maken al dat geld toch nooit op en gaan als rijk man tussen 6 planken eindigen."
Als je zo gaat beginnen, moet vooral naar de top gaan wijzen.

#1 Jeff Bezos $112 B 54 Amazon United States
#2 Bill Gates $90 B 62 Microsoft United States
#3 Warren Buffett $84 B 87 Berkshire Hathaway United States
#4 Bernard Arnault $72 B 69 LVMH France
#5 Mark Zuckerberg $71 B 34 Facebook United States

Ondertussen maak je wel gebruik van minimaal 1 van hun diensten en/of producten. Grappig hé, dat de rijkste mannen op deze aardkloot nog meer verdienen dan Hollywood en die noem je geldwolven. :P

ThomasOMalley "Ik zie in de reacties dat er geen rekening wordt gehouden met deze verhoudingen."
Dat mag alweer duidelijk zijn. ipv objectief de situatie, is men al gauw jaloers. Tja het gras is altijd groener aan de overkant.

Angelo1979

Avatar

Dat is met gewoon werk precies het zelfde.

Als je elke maand bijvoorbeeld netto €2.000 op je rekening krijg gestort sta je ook niet op voor minder.

Maar wel voor meer...

ThomasOMalley

Avatar

chefry "Als je startersloon 200 miljoen per film is en het salaris ligt dan wat lager voor een nieuwe film dan noem ik dat geldwolven ja!"
Chefry, er is geen enkele acteur of actrice met een (start)salaris van 200 miljoen dollar per film.
chefry "Ze maken al dat geld toch nooit op en gaan als rijk man tussen 6 planken eindigen."
Sommigen doen erg hun best het allemaal te spenderen (Johnny Depp, nogmaals), maar als ze dood zijn is het geld voor de nabestaanden. Niet gek toch, om het nageslacht een royale financiële basis te geven?
chefry "Waarom moet men toch zoveel verdienen?"
Ik heb al uitgelegd dat zij andere kosten hebben dan wij. Ook kunnen zij dit verdienen vanwege vraag en aanbod. Daarbuiten gaat het in deze business om schaalbaarheid (zoals in elke business die gezond genoeg is om winst te genereren).
Als ik 120k per jaar verdien (wat een prima salaris is), maar ik heb een kwartaaltarget van 500k, ben ik voor mijn werkgever hartstikke schaalbaar. Zo is het met deze acteurs en actrices ook. Zij zijn verantwoordelijk voor zo ontzettend veel geld, dat het schaalbaar is om deze mensen zoveel te betalen. Erg simpel eigenlijk.

Goov25

Avatar

Tuurlijk, voor ons klinkt dit bizar. Waarom moeilijk doen over salaris als je al multimiljonair bent? Maarja, zij denken op een ander niveau. Maar wel net als wij: als een baan te weinig verdient om er nog plezier aan te hebben, ga je op zoek naar wat anders. Zo simpel is dat.

justmikemovies

Avatar

Dat is dan het einde voor de reboot films. Tenzij ze er een Search for Kirk van maken inderdaad... Maarja, hoe verklaar je dan zijn verdwijning en eventueel zijn nieuwe uiterlijk? Heeft Khan (of wie de villain dan ook mag zijn) zijn gezicht verminkt? Wordt zijn bewustzijn overgezet in een androïde? Een Next Gen film zullen ze niet snel doen denk ik, vooral niet nu Stewart eer komt opdraven als Picard voor een serie.

Ereptile

Avatar

Mjah wel logisch dat de acteurs voor het geld gaan. Ik snap ook wel dat ze niet voor minder willen werken. Persoonlijk lijkt het mij juist wel leuk als ze mij opnieuw willen hebben voor een rol!

Daanminator

Avatar

Uiteindelijk komen ze eruit en word deel 4 gewoon geschoten.

McGraig

Avatar

Ik denk niet dat het met geldwolven te maken heeft. Het zal meer een principekwestie zijn. Ze spelen beiden regelmatig in films waar het totaalbudget nog niet eens zo hoog is als hun gage voor Star Trek. Waarschijnlijk zijn ze door het lagere budget het vertrouwen kwijt in de productie. Die films hangen aan elkaar van de CGI en als je daar op gaat bezuinigen...... Verder zal het me een worst wezen want ik moet de eerste Star Trek film nog zien die me kan boeien.

Sunspot

Avatar

^

First Contact al gezien? Typisch een film die voor iedereen wel leuk is denk.

Oboema

Avatar

Tijd voor een rereboot en geef de regisseursstoel maar aan Tarantino, dan krijgen we tenminste iets wat waarschijnlijk heel raar is maar wel interessant.

NieuwsFilm

meest populair