Chris Pine én Chris Hemsworth verlaten 'Star Trek 4'

Door het lagere budget van de film zouden de twee Chrissen ook een lager salaris krijgen. Reden genoeg voor de acteurs om af te zien van de sequel.

The Hollywood Reporter weet vandaag te melden dat zowel Chris Pine als Chris Hemsworth niet langer te zien zullen zijn in Star Trek 4. Pine zou voor de vierde keer de rol van James T. Kirk spelen en Hemsworth zou voor het eerst sinds Star Trek (2009) de rol van Kirks vader moeten spelen, door middel van een plot waarin tijdreizen een belangrijke rol speelt.

Toen de cast voor de reboot tekende, zaten ze ook direct vast aan een tweede en derde deel. Bij een vierde film zou er echter opnieuw onderhandeld moeten worden. Door de zwakke opbrengst van Star Trek Beyond in 2016 (een wereldwijde opbrengst van 343 miljoen dollar tegenover een budget van 185 miljoen dollar...), wil Paramount nu het vierde deel met een significant lager budget maken. Dit betekent ook dat de acteurs een lager salaris zullen krijgen dan ze gewend waren.

Verwacht wordt dat de rest van de cast zonder problemen zal tekenen voor een vierde deel en dat Hemsworth mogelijk vervangen wordt door een andere acteur, maar gezien het feit dat Pine het gezicht van de filmreeks is, is het nog maar de vraag wat de gevolgen van dit alles gaan zijn.

Mocht Star Trek 4 toch gewoon doorgaan, dan zal S.J. Clarkson regisseren.



NieuwsFilm

meest populair