De 'Star Wars'-films na 'Star Wars IX' in de ijskast?

De 'Star Wars'-films na 'Star Wars IX' in de ijskast?

In ieder geval een spin-off op Tatooine.

Een paar dagen geleden werd bekend dat Walt Disney / Lucasfilm de ontwikkeling van een Star Wars-film on hold heeft gezet. Deze zou zich gaan afspelen op Tatooine; mogelijk de Obi-Wan Kenobi prequelfilm. En er lijkt meer aan de hand.

Het bericht verscheen naar aanleiding van een quote van Solo-productieontwerper Neil Lamont. Tegenover CinemaBlend zei hij: "We begonnen net met ons werk aan een andere Star Wars-spin-off en ja, we maakten voortgang met Tatooine. Iets dat interessant zou zijn geweest, en andere nieuwe sterrenstelsels. Hopelijk zullen we, als dat terugkomt, de kans krijgen om er verder aan te werken."

Ondanks dat onduidelijk is waar Lamont het exact over heeft, wijst de opmerking "en andere nieuwe sterrenstelsels" erop dat er meer on hold staat. Zo zou Rian Johnson (The Last Jedi) werken aan een nieuwe trilogie die zich op compleet nieuwe personages en sterrenstelsels zou richten.

Uiteraard is dit een hoop giswerk, maar de verschillende fansites en andere filmwebsites zoeken er meer achter de uitlating. Voorlopig heeft Lucasfilm op dit moment alleen Star Wars: Episode IX officieel in de boeken staan, voor 20 december 2019. Zou er nog in 2020 een Star Wars-film moeten gaan verschijnen, dan zal Lucasfilm deze ongetwijfeld vrij snel moeten gaan aankondigen.



NieuwsFilm

meest populair