Blu-ray review 'Thoroughbreds' - dodelijke meisjes

Blu-ray review 'Thoroughbreds' - dodelijke meisjes

Met Olivia Cooke, Anya Taylor-Joy en wijlen Anton Yelchin.

Regie: Cory Finley | Cast: Amanda (Olivia Cooke), Lily (Anya Taylor-Joy), Tim (Anton Yelchin), Karen (Kaili Vernoff), Cynthia (Francie Swift), Mark (Paul Sparks), e.a. | Speelduur: 91 minuten | Bioscooprelease: geen | FilmTotaal recensie: geen

Deze zwarte komedie met de actrice Olivia Cooke (Ready Player One), Anya Taylor-Joy (Split) en wijlen Anton Yelchin (Star Trek Beyond) heeft de Nederlandse bioscoopzalen niet gehaald en dat is toch best jammer. De film van de onbekende schrijver en regisseur Cory Finley maakt namelijk zeker indruk. Opvallend is dat hij gelijk een budget wist te bemachtigen van 5,4 miljoen dollar. Een financieel succes wist hij daarmee jammer genoeg niet te realiseren.

In het $5,4 miljoen kostende Thoroughbreds verbinden de jeugdvrienden Lily en Amanda zich opnieuw in Connecticut in de voorsteden na jaren van uit elkaar groeien. Lily is veranderd in een gepolijste tiener van de hogere klasse met een mooie kostschool op haar transcript en een felbegeerde stage op haar cv. Amanda heeft een scherp verstand en haar eigen specifieke houding ontwikkeld, maar is bezig een sociale buitenbeentje te worden. Hoewel ze aanvankelijk helemaal niet op gespannen voet lijken te staan, binden en koppelen ze uiteindelijk een plan om hun beide problemen op te lossen.

Universal Pictures bracht Thoroughbreds - goed voor $4,0 miljoen wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray schijf. Hieronder een blik op de uitgave, inclusief het bonusmateriaal.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: augustus 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS HD 5.1 | Ondertitels: oa. Nederlands | EAN: 5053083162412 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Universal Pictures

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Thoroughbreds zit verpakt in een standaard blauwe keepcase. Op de hoes vooral de twee hoofdrolspelers en achterop wordt duidelijk dat er ook wat extra's zijn. De leeftijd: 12 jaar.

Beeld

Deze Blu-ray schijf is zeker geen onaardige. Het geheel heeft een mooi filmische uitstraling, met licht bewerkte kleuren. Het meest opvallende is de fraaie scherpte en het strakke beeld. Ook blijft het oog trekken naar de vele gezichten van actrice Anya Taylor-Joy. Er valt eigenlijk weinig op te merken aan de weergave. Deze is gewoon erg sterk!

Geluid

De geluidstrack is standaard DTS-HD 5.1, maar dat mag niet als negatief gezien worden. De film is doorgaans erg rustig wat betreft geluid, dus richt je vooral op het dialoog. De muziek werd opgeleverd door Erik Friedlander, maar ook in dit geval moet je weinig verwachten. Gewoon een nette track bij een rustigere film, ook wat betreft geluid en muziek.

Bonusmateriaal

Universal Pictures heeft een paar korte extra's op de schijf gezet, met twee Deleted Scenes met de titels You Don't Know Her Name? en Condolences. Ook zijn er de kortere featurettes The Look of Thorougbreds en Character Profiles te bekijken. De eerste kijkt vooral naar het verhaal en de tweede zoomt in op de personages Lily, Amanda, Tim en Mark.

Prima film met fraaie personages, kijken dus!

Thoroughbreds heeft veel in zich. Er is humor, goed spel en een aardig al redelijk voorspelbaar verhaal. Met de aanlokkelijke namen zeker één om te zien. Tevens is het een van de laatste films van Anton Yelchin die in 2016 ongelukkig om het leven kwam. Hieronder de trailer van de film met vooral Olivia Cooke en Anya Taylor-Joy:



NieuwsFilm

meest populair