Eindelijk: eerste trailer Orson Welles' laatste film 'The Other Side of the Wind'

Eindelijk: eerste trailer Orson Welles' laatste film 'The Other Side of the Wind'

Netflix brengt ons de film op 2 november.

Netflix heeft de eerste trailer en poster van The Other Side of the Wind vrijgegeven. Dat is de laatste film van regisseur Orson Welles, die nooit afgemaakt werd en nu, vijftig jaar later, toch afgerond werd. Het is een bijzonder project, waar Welles jaren aan werkte.

In de jaren zeventig begon hij er al mee en wist vrienden als John Huston, Peter Bogdanovich, Susan Strasberg en zijn partner Oja Kodar over te halen erin te spelen. Maar de productie duurde jaren en kwam in de financiële problemen. Welles overleed voordat hij hem uiteindelijk af kon maken.

Het was aan producenten Frank Marshall en Filip Jan Rymsza om hem af te maken, wat ze samen met een technisch team onder leiding van Oscar-winnend editor Bob Murawski deden. Aan de basis lagen duizenden filmrollen die in een kluis in Parijs gevonden werden.

Centraal in de film, morgen zijn wereldpremière beleeft in Venetië en op 2 november op Netflix verschijnt, staat een regisseur genaamd Jake Hannaford die na jaren ballingschap in Europa terugkeert naar Los Angeles om een comeback te maken als Hollywood-regisseur. Het is een satire van het studiosysteem.




Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair