Algemeen

Chris Pine wil nog terugkeren in 'Star Trek'

Maar wacht op een telefoontje van de studio.

door Jim Pedd om 16:12 in Algemeen
Acteur Chris Pine heeft interesse in een terugkeer in Star Trek 4. Maar hij wacht nog op een reactie van Paramount Pictures, stelt de acteur. Plannen voor de vierde film in de franchise stuitten op problemen toen bleek dat Pine en die andere Chris, Hemsworth, een hoger salaris zouden willen.

Tegenover Variety laat Pine nu weten absoluut interesse te hebben in een terugkeer als Captain James T. Kirk, maar dat er nog geen beweging is. "Ik weet het niet. Ik bedoel, ik zou er graag aan meewerken, en we zullen zien wat er gebeurt. Ik wacht nog op het telefoontje. Tot die tijd, kijk ik ernaar uit."

Dat Pine nog altijd interesse heeft in een terugkeer is mooi. Tegelijk is het natuurlijk ook een manier om wat extra druk op de studio te zetten. Naar het schijnt is het voornaamste probleem dat Pine meer geld wil krijgen, gezien zijn huidige sterrenstatus. De studio wil juist minder betalen, omdat de vorige film in de franchise veel te weinig opbracht.

Voorlopig is het nog afwachten wat er gebeurt.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sunspot

Avatar

Als Pine niet terugkeert, kap dan maar met heel die crew.

lamoteg

Avatar

die verdienen evenveel voor 1 film dan wij in ons hele carrière.en toch nog moeilijk doen voor een beetje minder. Keanu Reves heeft ingeleverd omdat de matrix kon gemaakt worden. Dat is toewijding

MattOMatic

Avatar

Is ook inderdaad een schande dat Pine maar 3 tot 6 miljoen kreeg voor Beyond. Voor minder moet je wel heel veel hart hebben voor de franchise om nog een film te maken, zou ook meteen stoppen ...

Robbepost

Avatar

The Rock als Kirk?

chefry1983

Avatar

Ik zei laatst ook al dat bij sommige mensen de roem te hoog in de bol is gestegen en daarom belachelijke prijzen vragen. Ze verdienen toch genoeg om de rest van hun leven te kunnen rentenieten dus voor iets minder kan het ook wel.

ThomasOMalley

Avatar

Mensen met hoge salarissen hebben ook hoge kosten. Je kan alleen maar rentenieren met 20 miljoen als je op je geld gaat zitten. Als ik 120k per jaar verdien en ik verdien 800k voor mijn baas word ik onderbetaald, zonder dat ik een laag salaris heb. Het gaat allemaal om schaalbaarheid en vraag en aanbod.
Dat er hier mensen een lijn trekken tussen wat zij financieel nodig achten en wat Chris Pine verdient per film is een bizarre gewaarwording.
Nee, de roem is hem niet naar het hoofd gestegen. Hij moet zijn torenhoge vaste lasten kunnen blijven betalen en in pakken van Dolce & Gabbana kunnen blijven verschijnen om relevant te blijven in deze industrie, of je het nou leuk vindt of niet.

Keanu Reeves lijkt een bescheidener bestaan te leiden (de metro pakken etc.) en veel geld te doneren, maar deze gast heeft nog steeds een net worth van rond de 350 miljoen. Zo'n bankrekening maakt het ook gemakkelijker om te doneren toch? Dat voelt 'ie niet wanneer 'ie in zijn villa in Hollywood een ei staat te bakken.

Master Of Films

Avatar

ThomasOMalley "Nee, de roem is hem niet naar het hoofd gestegen."
Het probleem is dat mensen (o.a. op Filmtotaal) het niet willen snappen hoe gaat in de filmbranche. Daardoor krijg je al gauw zulke kreten dat roem e.d. naar zijn hoofd is gestegen. Verder verdienen die acteurs echt een schijntje ter vergelijking met andere beroepen. B.v. in de techwereld, denk aan Mark Zuckerberg, Jeff Bezos & Carlos Slim. Grappig feitje: Slims bezittingen vormen vijf procent van het totale Mexicaanse bruto nationaal product, hij verdient gemiddeld $28 miljoen per dag en zijn bedrijven omvatten in waarde een derde van de Mexicaanse beurs. Dan hebben we het niet eens over de sportwereld waar Ronaldo's & Messi's niet bepaald arm zijn. Die komen echt uit hun bed voor 3 tot 6 miljoen. :P

MattOMatic

Avatar

@ThomasOMalley Kan ik me deels in vinden. Beyond was wel financieel een tegenvaller voor Paramount terwijl de kosten het hoogst waren (elke nieuwe Kelvin film heeft meer gekost en minder opgebracht). Ik vermoed dat Pine en co. een grote salarisverhoging is aangeboden voor 4 die vervolgens niet door is gegaan. Lijkt me Paramounts schuld maar het zou een acteur echter sieren als deze in zo'n geval akkoord zou gaan met zelfde bedrag als de vorige film. Maar het blijft zoals je aangeeft gewoon een business natuurlijk ;)

ThomasOMalley

Avatar

@Matt
Daar kan ik me ook weer deels in vinden! Ik snap namelijk dat het een acteur kan sieren wanneer hij akkoord gaat met minder, omwille van het project. Maar zoals je aangeeft is het niet Pines probleem, maar dat van Paramount. Ook is die mate van toewijding er niet bij elke film (het blijft werk).
Pine zit in gouden jaren en wie weet wat voor moois hij zou laten schieten voor een productie waar blijkbaar zo weinig vertrouwen in is, dat er niet dieper in de buidel wordt getast.

NieuwsFilm

meest populair