Blu-ray

Blu-ray review 'The Child in Time' - De pakkende BBC-film met Benedict Cumberbatch

Ook met Kelly Macdonald.

door Bram de Groot om 23:07 in Blu-ray
Regie: Julian Farino | Cast: Benedict Cumberbatch (Stephen Lewis), Kelly Macdonald (Julie), Stephen Campbell Moore (Charles), Saskia Reeves (Thelma), e.a. | Speelduur: 89 minuten | Bioscooprelease: geen | FilmTotaal recensie: geen

Niet altijd hebben grote sterren de behoefte om op het witte doek te belanden. Zo speelde Benedict Cumberbatch (Doctor Strange, The Imitation Game) recent in de film The Child in Time van regisseur Julian Farino, ook met namen als Kelly Macdonald en Stephen Campbell Moore. Het is een drama dat werd gemaakt door BBC One, een zender waar de eerder genoemde namen veelvuldig voor werken.

In The Child in Time is Stephen Lewis een succesvol auteur van kinderboeken. Op een dag wordt hij in de supermarkt geconfronteerd met het ondenkbare: zijn dochtertje Katie wordt ontvoerd. Samen met zijn vrouw Julie moet hij omgaan met het verlies dat hen beiden steeds meer opslokt. Hoewel hun onderlinge relatie tot bepaalde hoogte goed blijft, strandt het huwelijk uiteindelijk toch en gaan ze ieder hun eigen weg. Maar na een lange tijd zoeken ze elkaar weer op en lijkt er tot hun grote verrassing weer licht aan de horizon te gloren.

Dutch FilmWorks bracht The Child in Time onlangs uit op Blu-ray schijf. Hieronder een blik op de uitgave.


Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: augustus 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8719372007471 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De schijf van deze Blu-ray uitgave van The Child in Time zit verpakt in een standaard keepcase. De hoes toont vooral het gezicht van Cumberbatch en de achterkant onthult een hoopvolle quote van The Guardian. De leeftijd: 12 jaar.

Beeld

Deze film is uiteraard helemaal gemaakt om op het kleine scherm te zien. Daarom heeft het beeld een formaat van 1.78 : 1 en dat levert uiteraard een beeldvullende weergave op. De kwaliteit van het High Definition-beeld is doorlopend erg netjes, met zeer natuurlijke kleuren en een prima scherpte. De film is erg realistisch gefilmd met een volgende en wat onrustige camera en dat geeft de aangrijpende film een prima uitstraling en een laagje extra emotie.

Geluid

Van de geluidstrack hoef je niet al teveel te verwachten. De film is vooral gericht op emotie en er dus veel muzikale ondersteuning, en uiteraard de nodige dialoog. De muziek werd aangeleverd door Adrian Johnston, bekend van meerdere activiteiten voor Britse zenders. Gewoon een prima, weinig opvallende DTS-HD 5.1 track.

Bonusmateriaal

Voorafgaand aan de hoofdfilm zijn er trailers te bekijken van Bank van het Verzet, Papillon en LBJ. Verder zijn er geen extra's te vinden. Er is ook geen hoofdmenu.

Geen vrolijke film; zeker fraai geacteerd!

Films en series van de BBC vallen eigen zelden echt tegen. Ook dit drama is weer een klein pareltje, met sterke rollen van Cumberbatch en Macdonald. Voor liefhebbers van de boeken van Ian McEwan (Atonement) is dit uiteraard wel een must. Voor mensen met kinderen een lastig plot. Hieronder de trailer.0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair