Video

Trailer: 'Fuck You All: The Uwe Boll Story'

Een film over de altijd controversiële regisseur die zijn critici versloeg in de boksring.

door Kaj van Zoelen om 13:03 in Video
Bekijk hieronder de eerste trailer voor Fuck You All: The Uwe Boll Story, een documentaire over de cultregisseur Uwe Boll.

Uwe Boll, fascinerend fenomeen of de slechtste filmmaker van de afgelopen decennia? De Duitser werd een cultfiguur dankzij ronduit slecht ontvangen horrorfilms als House of the Dead, Alone in the Dark en Bloodrayne, en andersoortige genrefilms als Postal, In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale, Far Cry en Rampage. Hoewel er werd veel werd gepraat en geschreven over zijn voortdurende falen leverden films als Bloodrayne, In the Name of the King en Rampage genoeg geld om alledrie uit te groeien tot trilogieën.

Maar naast zijn films staat Uwe Boll ook bekend om zijn antagonistische relatie met pers en publiek. Hij daagde critici meerdere malen uit tot bokswedstrijden, waarna uiteindelijk één gevecht tegen vijf journalisten achter elkaar volgden. De regisseur versloeg ze allemaal.

Ook kwam er ooit een online petitie tegen Boll om hem te laten stoppen met films maken, waarna hij zei dat hij het zou doen als de petitie één miljoen stemmen zou bereiken. De petitie werd na zes jaar met ongeveer 350 duizend stemmen afgesloten.

Dit alles en veel meer komt natuurlijk terug in de documentaire, waarvan je nu de trailer kunt bekijken:9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Moviemagic

Avatar

Mensen kiezen er toch voor om zijn films te kijken? Als ik een Quentin Tarantino-film ga kijken weet ik wat ik ongeveer kan verwachten. Zo ook met elke regisseur die zijn eigen stijl heeft. Of is het gewoon lekker om zo eens te zeiken?

spooklift

Avatar

Uwe boll maakt inderdaad soms slechte films maar niet allemaal. Rampage triologie, Bailout: The Age of Greed (2013), Darfur (2009). Postal (2007) is echt een cultfilm. Ik heb wel vermaakt.

bigmichiel

Avatar

Uwe Boll? Owja, die gast die films produceert zodat hij Duitse subsidie ontvang. Vervolgens zorgen dat je meer subsidie ontvangt dan wat de onkosten zijn en bam, je hebt al winst gemaakt en dan hoef je die rommel nog geeneens uit te brengen ook niet.

Boll maakt geen films. Kwaliteit boeit hem niet. Wat men ervan vind ook niet. Het gaat hem erom dat hij zo jarenlang die subsidies heeft kunnen incasseren. Makkelijk geld verdienen noemt men dat. Geen prestatiedruk, maakt niet uit of er rommel uit komt. Geld is toch al binnen. Het is dat hij zn checklist voor de subsidie kan afvinken. Sinds ze daar een stokje voor hebben gestoken maakt hij stukken minder 'films' dan voorheen.

rainking

Avatar

Je zal al jaren fan zijn van de Alone In The Dark spellen (tot aan The New Nightmare tenminste), je hoort dat er een film gemaakt wordt en dan krijg je zo'n waardeloos stuk stront dat een belediging is voor echte b-films. Zelfde met Dungeon Siege of BloodRayne. Oppleuren met die vent.

Wist geeneens dat er een tweede Alone In The Dark was. Dat zal me wat zijn.

Master Of Films

Avatar

rainking "Je zal al jaren fan zijn van de Alone In The Dark spellen (tot aan The New Nightmare tenminste),"
Ik vond juist de 2008 versie (op de X360) de beste/leukste deel van deze serie, en die was bespaard gebleven door Herr Boll Smiley face

Spider-fan

Avatar

Master of Films: ik vond de 2008 versie (ik neem aan dat je die bedoelt die in Central Park speelt) heel goed qua idee - het werd een soort free roaming survival horror als je eenmaal in Central Park bent.
Maar qua besturing één van de allerslechtste games die ik ken. Ik heb hem wel helemaal afgespeeld, maar de besturing was echt om gestoord van te worden af en toe.

Bigmichiel: klopt. Daarom heb ik ook weinig sympathie voor hem, al gaat hij via dat boksen wel weer origineel om met zijn slechte reputatie.

Master Of Films

Avatar

Hoe dan ook, ik heb wel plezier gehad van de 2008 versie.
Nu heb ik veel plezier met Marvel's Spider-Man, die jij als Spider-Fan, zeker moet gaan spelen. Smiley face

Frietgezicht

Avatar

^ Een goede Spider-Man game? Echt heel goed a la de Arkham spellen? Ben geen fulltime gamer maar die wel gespeeld.

Spider-fan

Avatar

Ik heb wel Spider-Man games gespeeld. Bijvoorbeeld die bij die de films van Raimi hoorden en die waren erg leuk.

Ik ben minder gaan gamen, ik heb de Playstation 4 nog niet gekocht, omdat de 3 het nog steeds doet. Die dingen lijken onverwoestbaar, mijn Playstation 2 doet het ook nog.
Ik ben wat meer fantasy RPG games gaan spelen, zoals Dragon Age en minder actiegames. Het nadeel van gamen vind ik dat toch de gameplay van veel games vaak op hetzelfde neerkomt: hoeveel games zijn er wel niet volgens het model Grand Theft Auto?
Ik zoek vaak naar iets heel origineels, en af en toe is dat er wel, zoals bijvoorbeeld Heavy Rain of Beyond: Two Souls wat ik geweldige games vond.

Boll had ook een aantal van mijn favoriete games te pakken, zoals House of the Dead en Bloodrayne.

nieuwslaatste nieuws

meest populair