Algemeen

Posters 50 Cent verboden

door FilmTotaal op 06.01.2006 om 14:18 in Algemeen
De Britse Reclame Code Commissie heeft bepaald dat posters voor Get rich or die tryin' niet meer in het openbaar opgehangen mogen worden. Op de posters staat Fitty Cent met een baby en een pistool, een beeld dat geweld zou verheerlijken. Fitty zelf vindt dat de poster weergeeft hoe hij keuzes moet maken om uit het getto te kunnen ontsnappen, maar heeft waarschijnlijk geen enkel probleem met de gratis publiciteit.

De film van regisseur Jim Sheridan (In the Name of the Father) draait vanaf 9 februari in Nederland.

25 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Webjoker

Avatar

Dat populaire taalgebruik als Fitty cents kan achterwegen gelaten worden hoor.

Iemand die zich zelf 50 cents noemt kan niet er standaard vanuit gaan veel respect te krijgen in sommige kringen maar zijn muziek is populair en in zijn film wil hij alles volgens mij behalve geweld verheerlijken.

Stok

Avatar

Ik vind de poster wel bij de Amerikaanse cultuur passen

Lord Voldemort

Avatar

Fitty cents Smiley face
Achhh.... dat rare figuur toch ook :r

Thiver

Avatar

Eigenlijk moet alles wat maar met 50 Cent te maken heeft, verboden worden. Smiley face

merijnsa

Avatar

49 cent, geen fratsen, dat scheeld

Planethugo

Avatar

Thiver "Eigenlijk moet alles wat maar met 50 Cent te maken heeft, verboden worden. Smiley face"


:W
Kan die vent wel lachen trouwens? Nog nooit iets op zijn gezicht gezien wat niet op depressie leek

Ravaged

Avatar

Hij moet wel als een 'thug4life!!' overkomen natuurlijk. Die zijn niet vrolijk.


Muziek, zijn game, zijn film... Toegegeven, hij blijft trouw aan z'n naam. Alles heeft de kwaliteit van 50 ct.

gandalf the white

Avatar

Ach kom op nou je kunt zeggen wat je wilt over hem. Maar het is en blijft ene feit dat hij nu al meer dan 5 nummer 1 hits gehad heeft in nederland

ash_

Avatar

gandalf the white "ach kom op nou je kunt zeggen wat je wilt over hem. Maar het is en blijft ene feit dat hij nu al meer dan 5 nummer 1 hits gehad heeft in nederland"
Volgens deze site heeft hij nog nooit op 1 gestaan ;)

Peter

Avatar

Apart, volgens wikipedia heeft 50 twee onderbroeken aan...
afbeelding

HornBlower

Avatar

ash_ "Volgens deze site heeft hij nog nooit op 1 gestaan ;)"


Ik ben het wel met je eens ash_, maar even één ding. Wikipedia is een verschrikkelijk slechte site. Er staan vaak fouten in de teksten. Dit komt omdat ze gemaakt worden door bezoekers van de site en omdat er geen controle is op die teksten!

Peter

Avatar

Wikipedia is geen verschrikkelijk slechte site, ook al stappen ze binnekort wel af van de volledig openbare mogelijkheid om te editten. Uit een onderzoek bleek vorige maand nog dat Wikipedia minder fouten bevatte dan Brittannica

Mark

Avatar

Aan het bericht en de reacties te zien hierzo zijn de mensen die Wikipedia gebruiken slechter dan de site zelf.

Moviemagic

Avatar

Peter "Wikipedia is geen verschrikkelijk slechte site, ook al stappen ze binnekort wel af van de volledig openbare mogelijkheid om te editten. Uit een onderzoek bleek vorige maand nog dat Wikipedia minder fouten bevatte dan Brittannica"


Dit onderzoek betekend niet dat Wikipedia automatisch goed is omdat Brittannica meer fouten bevat.

On topic:
Een poster van 50 centjes mag niet met een pistool en een baby, maar posters van de meest mooie vrouwen in lingerie mag wel. Ondanks dat er uitgewezen heeft dat er daardoor zelfs meer ongelukken gebeuren. :? (een man blijft namelijk kijken, logisch toch?). Zelfs een poster van Balkenende schijnt te mogen, maar een rapklojo met pistool en bijpassende baby is geweldverheerlijking? Vreemd.....

Planethugo

Avatar

gandalf the white "ach kom op nou je kunt zeggen wat je wilt over hem. Maar het is en blijft ene feit dat hij nu al meer dan 5 nummer 1 hits gehad heeft in nederland"


Dus?

LLama

Avatar

Peter, het is wel grappig dat je wikipedia probeert te verdedigen, door naar een onderzoek te wijzen en te zeggen dat wikipedia minder fouten bevat, terwijl de conclusie juist was dat wikipedia net iets meer fouten bevat.

Ik hoop voor wikipedia dat je niet teveel edits maakt daar ;)

Het ging ook allemaal om wetenschaps artikelen in het engelse deel, niet de pop cultuur in het nederlands deel (dus de relevantie van het onderzoek lijkt me vrij laag).

Rubbert

Avatar

Ach wat boeit 't, deze film staat toch in de IMBD bottom top 100 lijst.

En wat hebben ze hier met 'Fitty'??

Peter

Avatar

LLama "terwijl de conclusie juist was dat wikipedia net iets meer fouten bevat."

serieus? ik dacht dat wiki juist net iets beter scoorde, mijn excuses. hoe dan ook, wiki is geen verschrikkelijk slechte site zoals werd beweerd.

flip

Avatar

Webjoker "Dat populaire taalgebruik als Fitty cents kan achterwegen gelaten worden hoor.

Iemand die zich zelf 50 cents noemt kan niet er standaard vanuit gaan veel respect te krijgen in sommige kringen maar zijn muziek is populair en in zijn film wil hij alles volgens mij behalve geweld verheerlijken."


Oh je bedoelt de cliche verhaal van iemand die weer uit de ghetto probeert te komen en eigenlijk helemaal geen geweld wilt gebruiken maar het moet wel omdat hij/zij niks anders kan? Wat moet hij anders doen, de hele film door mensen neer schieten terwijl hij met geld strooit? En als hij echt alles behalve geweld wilt verheelijken kan hij net zo goed ophouden met muziek maken. Want in zijn liedjes hoor je bijna niks anders.

Overigens verschilt de artikelen in Wikipedia natuurlijk per taal. Artikelen in het engels zijn vaker nauwkeuriger en uitgebreider. Hoe dan ook Wiki blijft een goede gratis naslagwerk.

Bucho

Avatar

Planethugo ":W
Kan die vent wel lachen trouwens? Nog nooit iets op zijn gezicht gezien wat niet op depressie leek"


Zullen we kijken of jij nog lacht als je dat recht in zijn gezicht zegt ;)
Jullie kunnen hem wel allemaal lopen dissen maar hij is talentvoller,succesvoller en sterker dan jullie allemaal ooit zullen zijn/worden

Kenji

Avatar

Da's toch geen reden om hem niet te 'dissen'.

Thiver

Avatar

Bucho "Jullie kunnen hem wel allemaal lopen dissen maar hij is talentvoller,succesvoller en sterker dan jullie allemaal ooit zullen zijn/worden"

Ach, ik ben knapper, intelligenter en ik heb meer humor. Dat compenseert het weer een beetje. ;)

NeeL

Avatar

Damn, dacht dat ik de enige was Smiley face

rvztjeman

Avatar

Okee, iedereen hier kent natuurlijk curtis Jackson, iedereen kent al 50 cent zijn nummers, iedereen is het oneens met zijn politieke statement, iedereen kent genoeg van hem om een eerlijke en neutrale mening te geven, stelletje doorzichtige onwetende mensjes hier, die man maakt meer los bij mensen als jullie met die politiek correcte rotopmerkingen, en oehhh, tis altijd makkelijk om een Bad Guy te hebben , iemand naar wie je kan wijzen met je vingertje, ik raad die domme haters aan om eens verder terug in de tijd te gaan, mixtapes te luisteren en nummers te gaan bestuderen, kom dan terug met je fokking menig-

rvztjeman

Avatar

Rectie op deze domme kill flip zaterdag 07 Januari 2006 om 12:38

Oh je bedoelt de cliche verhaal van iemand die weer uit de ghetto probeert te komen en eigenlijk helemaal geen geweld wilt gebruiken maar het moet wel omdat hij/zij niks anders kan? Wat moet hij anders doen, de hele film door mensen neer schieten terwijl hij met geld strooit? En als hij echt alles behalve geweld wilt verheelijken kan hij net zo goed ophouden met muziek maken. Want in zijn liedjes hoor je bijna niks anders.In zijn muziek word alles verwoord wat er gebeurt in bepaalde wijken in Amerika waar de regering niet op let, geen geld in stopt en geen hulp bied, hetzelfde als een meester uit de klas loopt word t ook een kutzooitje, en dan word het een bende, als je de hele tijd in die klas zit en jij wilt zelf wel goeie cijfers halen maar het kan niet omdat er simpel we geen orde is, word jij ook pissig, je komt die middag thuis en als je ouders vragen hoe het was op school, dan ga jij tog ook niet rustig vertellen wat er allemaal zo fout is op je school, nee dan ga je ook gillen en schreeuwn, puur om gehoord te worden

nu 50 cent door iedereen gehoort word wil ie de mensen iets meegeven van zijn kant van het verhaal, dus al die bla bla over geweld is vergezocht als je thuis in nederland lekker 8er je pc kan gaan zitten , en die unieke personen af kan gaan zitten kraken

Dapper ook als je zo bent

beetj jammer

NieuwsFilm

meest populair