Blu-ray

Blu-ray review 'Action Point' - Knoxville-magie uitgewerkt?

Johnny Knoxville was ooit groots.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Bram de Groot om 19:36 in Blu-ray
Regie: Tim Kirkby | Cast: Johnny Knoxville (Deshawn Chico "D.C." Carver), Chris Pontius (Benny), Eleanor Worthington Cox / Susan Yeagley (Boogie), Dan Bakkedahl (Knoblach), e.a. | Speelduur: 84 minuten | Bioscooprelease: geen | FilmTotaal recensie: geen

Hij is een van de grote mannen achter MTV's Jackass en de vele varianten die daarna volgden. Hij is de "Jackass" die het vaakst in Hollywood-films te zien is en zelfs nog anno 2018 weet Johnny Knoxville de nodige bijrollen te vergaren. In Action Point heeft hij zelfs weer eens de hoofdrol. Maar of dit nog wel wenselijk is bij het grote publiek? De komedie flopte flink en het tijdperk Knoxville lijkt daarmee definitief ten einde.

In het $20 miljoen kostende Action Point is D.C. de crackpot-eigenaar van Action Point - een goedkoop en onbeheersbaar amusementspark waar de attracties zijn ontworpen met minimale veiligheid voor maximaal plezier. Net zoals zijn vervreemde dochter Boogie op bezoek komt, wordt er een megapark geopend in de buurt en brengt het de toekomst van Action Point in gevaar. Om zijn geliefde park en zijn relatie met Boogie te redden, moeten D.C. en zijn gekke crew van buitenbeentjes alles riskeren om alles uit de kast te halen en de dag te redden.

Universal Pictures bracht Action Point - goed voor nog net aan $5 miljoen wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray schijf. Hieronder een blik op de uitgave, inclusief het bonusmateriaal.


Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: september 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS HD 7.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5053083164591 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Universal Pictures

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Action Point zit verpakt in een standaard keepcase. De hoes toont de filmposter en opvallend de naam Johnny Knoxville. Op de achterzijde wat bizarre foto's, en een overzicht van de extra's. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld

Met een standaard 2.40 : 1 verhouding ziet het beeld er uiteraard al vrij snel filmisch uit. In High Definition doet deze komedie van Universal er degelijk aan. Het beeld heeft een duidelijke kleurfilter om de '70-vibe aan te zetten en dat werkt prima. Ook de scherpte is ruim voldoende. Minder wordt het met de ruis die waarneembaar is. Deze is soms flink zichtbaar. Dit lijkt niet bedoeld, al kan het ook opzet zijn om de gedateerde sfeer nog meer toe te voegen. Al met al degelijk.

Geluid

Met een DTS-HD 7.1 track heeft deze komedie een prima audiotrack gekregen. De nodige andere uitgaven van duidelijk betere titels moeten het nog vaak doen met de standaard 5.1 variant. Met muziek van onder meer de Amerikaanse singer/songwriter en gitarist Deke Dickerson mag de film niet klagen. Verder klinkt de track mooi ruimtelijk, en is dialoog goed te volgen. Prima track!

Bonusmateriaal

Universal heeft een zestal extra's op de schijf meegeprint. Hieronder een snel overzicht:

Benny and the Sh*tbirds: Een blik op de belangrijkste leden van de cast en hun personages, en de opnames. De langste featurette op de schijf met zo'n 7 minuten.

Anarchy in the Amusement Park: Een aardige blik op de vele attracties in het park en de jaren 70 vibe in de film.

Old School, Bone Crunching Stunts: De titel zegt het al: erg wordt ingezoomd op de vele stunts in de film. Allemaal verzorgd door de acteurs zelf, hoe kan het ook anders.

Drinking Beer with Grizzly Bears: Een snelle featurette waarin wordt stilgestaan bij de opnames met dieren.

Deleted and Extended Scenes: Met de titels Billboard Fun; Leave it to Me; Animal Hunt; Porch Talk; Mousey Brown; That's a Mixed Message, Pete; Boogie Is Upset; Rescuing Boogie en To Action Point! een aantal verwijderde en verlengde scènes.

Bloopers: Er gaat nog wel eens iets fout; dat zie je in deze snelle Blooper-video. Zo zie je Knoxville uit een boom donderen om vervolgens door vijf man te worden gecheckt. Dat was 20 jaar geleden wel anders.

Waarschijnlijk vooral voor de Knoxville-fans

De ondertussen 47-jarige flink stuntende Knoxville is de jongste niet meer en dat valt ook op in deze film (en dan niet alleen door zijn opa-schmink). Ondanks het floppen van Action blijft Knoxville geliefd in bijrollen. Zo heeft hij ook rollen in de 2018-films Half Magic, Rosy en Above Suspicion. Hieronder de trailer voor Action Point.2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Civilian Supreme

Avatar

Ik herkende hem bijna niet in deze film, apart om te zien dat ook hij een stuk ouder is geworden, had hem al een poosje nergens meer in gezien namelijk.

conspiracy

Avatar

Film zelf stelt niet veel voor en de Jackass magie is hier een beetje uitgewerkt. Toch fijn om Knoxville en Pontius te zien. Anti-helden uit mijn jeugd die voor veel gelach hebben gezorgd. Het jaren 70 idee kwam wel weer lekker naar voren en ook het idee van dat alles toen minder sjw was. Series als Jackass zouden ook nooit meer gemaakt kunnen worden zonder dat er al dat gezeur bij zou komen kijken. Knoxville benoemd dit in de film ook (al met andere woorden) en slaat hiermee de spijker op zijn kop.

nieuwslaatste nieuws

meest populair