Algemeen

Erg weinig IMDb Top 250-films op Netflix

Goed ontvangen films schaars op betaalzender.

door Bram de Groot om 11:28 in Algemeen
Uiteraard zijn er voldoende goede films op Netflix te bekijken. Of een film goed is, bepaal je namelijk zelf. De IMDb bundelt de meningen van het publiek en het blijkt dat er maar weinig titels uit de IMDb Top 250 te zien zijn op de betaalzender.

Volgens een onderzoekje van Streaming Observer staan er op dit moment op de Amerikaanse Netflix slechts 35 van de 250 titels uit de IMDb Top 250. En het aantal dat beschikbaar is lijkt minder te worden. In 2014 waren er nog 49 IMDb Top 250-titels te zien. Van de Top 100 zijn er wel 15 films te bekijken, waaronder grote titels als The Godfather en Schindler's List.

Aangezien het aanbod op de Nederlandse Netflix nog steeds beperkter is, zal het hier niet enorm anders zijn. Overigens is het zo dat Netflix lang niet over alle rechten van (catalogus)films beschikt. Ook wordt het aanbod doorlopend ververst en zijn er uiteraard duizenden andere films (en series) te selecteren die ook ruimschoots het kijken waard zijn.

Wat vind jij? Mis jij de grote (IMDb Top 250) klassiekers op Netflix? Of vind jij de keuze in het aanbod voldoende? Of heb je gewoon iets anders te melden over het aanbod?

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Khalidmocro

Avatar

Persoonlijk gebruik k netflix vooral voor hun eigen content en series.. en sommige documentaires die er soms opgezet worden vind k ook wel boeiend

Psycho-M

Avatar

Lang leve Kodi

Khalidmocro

Avatar

Nieuwe Bond regisseur is ook bekend gemaakt: Cary Joji Fukunaga!

Mellie

Avatar

Ik vind het film aanbod op Netflix nou niet om over naar huis te schrijven...
Dit artikel onderschrijft dat alleen maar...

RCoenen

Avatar

Ik heb hier ooit een lijstje van gemaakt. Aanbod valt inderdaad tegen. https://www.reddit.com/r/thenetherlands/comments/86tjqg/de_beste_films_beschikbaar_op_netflix_nederland/

horizon

Avatar

Die films heeft iedereen toch al gezien op wat uitzonderingen na.

Dus vrij logische keuze.

spooklift

Avatar

Ik mis vooral klassieke films.

Goku32

Avatar

Alles wat op IMDB lijst staat zijn allemaal films die we allemaal al kennen. Focus je beter op serie.s en films gewoon beperkt houden.

Yanggie

Avatar

Ik mis sowieso alle Warner en Sony Picture films. En dan heb ik niet eens over de nieuwste titels.
Content is bedroevend. Ik kijk vooral naar docu's.

ThomasOMalley

Avatar

Als de klassiekers of populaire films bewust in beperkte mate worden toegevoegd om een focus te kunnen leggen op nieuwe content, waar blijft die nieuwe content dan? Voor een beetje filmkijker is een film uitzoeken op Netflix echt een uitdaging.
Ja, we hebben Netflix Originals (jippie), maar nieuwere releases komen veel te laat en er wordt aan de lopende band content toegevoegd waar niemand op zit te wachten.
Zolang dit de maandprijs is klaag ik niet, maar ik betaal liever het dubbele of driedubbele voor betere content.

FILM BOY

Avatar

Het is dat ik via het account van een ander Netflix kan kijken, maar eigenlijk gebruik ik het alleen in de bus omdat ik dan downloads kan kijken. Thuis kijk ik veel liever Blu-ray's omdat het Netflix aanbod voor een die hard film kijker als mijzelf zacht gezegd zwak is. Daarnaast ben ik ook fan van 3D en daarvoor hoef je bij Netflix al helemaal niet aan te kloppen. En als Netflix dan een keer een echt goede titel heeft is hij er net zo snel weer af als dat ie kwam.
Tegenwoordig kun je (weliswaar in het buitenland maar kijk toch alles zonder ondertiteling) combo's kopen met de 3D en 4K versie van de film met Dolby Atmos voor €35,-. Klinkt voor de een als een fors bedrag, maar de content verdwijnt nooit van de schijf, de beeldkwaliteit is beter als dat wat Netflix aanbied want dat is altijd net wat minder maar net niet zo veel minder dat mensen gaan zeuren en Dolby Atmos kun je al helemaal vergeten.
Netflix moet flink veranderen wil het mij van de schijf af krijgen, anders houd ik het liever bij de fysieke verzameling.

Mothercopper

Avatar

Content van Netflix is voor mij redelijk om te janken. Het is soms lang zoeken eer je iets leuks hebt gevonden en vaak vind ik niets.

nieuwslaatste nieuws

meest populair