Erg weinig IMDb Top 250-films op Netflix

Erg weinig IMDb Top 250-films op Netflix

Goed ontvangen films schaars op betaalzender.

Uiteraard zijn er voldoende goede films op Netflix te bekijken. Of een film goed is, bepaal je namelijk zelf. De IMDb bundelt de meningen van het publiek en het blijkt dat er maar weinig titels uit de IMDb Top 250 te zien zijn op de betaalzender.

Volgens een onderzoekje van Streaming Observer staan er op dit moment op de Amerikaanse Netflix slechts 35 van de 250 titels uit de IMDb Top 250. En het aantal dat beschikbaar is lijkt minder te worden. In 2014 waren er nog 49 IMDb Top 250-titels te zien. Van de Top 100 zijn er wel 15 films te bekijken, waaronder grote titels als The Godfather en Schindler's List.

Aangezien het aanbod op de Nederlandse Netflix nog steeds beperkter is, zal het hier niet enorm anders zijn. Overigens is het zo dat Netflix lang niet over alle rechten van (catalogus)films beschikt. Ook wordt het aanbod doorlopend ververst en zijn er uiteraard duizenden andere films (en series) te selecteren die ook ruimschoots het kijken waard zijn.

Wat vind jij? Mis jij de grote (IMDb Top 250) klassiekers op Netflix? Of vind jij de keuze in het aanbod voldoende? Of heb je gewoon iets anders te melden over het aanbod?



NieuwsFilm

meest populair