Video

Trailer voor nieuwe WOII-film over Ardennenoffensief: 'The Battle of the Bulge: Wunderland'

Kan deze film tippen aan eerdere films en series over de Slag om de Ardennen?

door Kaj van Zoelen om 13:04 in Video
Bekijk hieronder de trailer voor The Battle of the Bulge: Wunderland, een onafhankelijk gemaakte WOII-film die komende maand op VOD verschijnt. Schrijver en regisseur Steven Luke speelt zelf één van de hoofdrollen, naast Tom Berenger.

The Battle of the Bulge: Wunderland gaat zoals de titel al aangeeft om de Battle of the Bulge, oftewel de Slag om de Ardennen of het Ardennenoffensief. Het was de laatste poging van Duitsland in de Tweede Wereldoorlog om het tij te keren aan het eind van 1944. Het was een groot offensief van de Duitse Wehrmacht tegen de geallieerde troepen in het westen, die begon op 16 december 1944 en eindigde in een Duitse nederlaag op 25 januari.

The Battle of the Bulge: Wunderland is niet de eerste film over deze winterse veldslag in België. Films als Attack! (1956) en Battle of the Bulge (1965) gingen deze voor. Velen zullen de veldslag filmisch ook kennen van de televisieserie Band of Brothers, waarin twee van de beste afleveringen van de serie gewijd werden aan het Ardennenoffensief.

In The Battle of the Bulge: Wunderland is het kerstmis, 1944. Luitenant Robert Cappa en zijn infanterie peloton hebben de opdracht gekregen om een belangrijke kruising van wegen te verdedigen tegen de Duitsers. Cappa en zijn mannen moeten hun geloof en kracht zien te vinden om zich staande te houden tegen de vijand tijdens deze enorme veldslag, die het uiterste van hen vraagt.9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nooffencetaken

Avatar

Jezus wat slecht. Het lijkt wel een sketch van Rundfunk

spooklift

Avatar

Je vergeet Battleground (1949).

John Wayne

Avatar

Battle of the Bulge (1965) met o.a. Henry Fonda, Robert Shaw, Charles Bronson en Telly Savalas is de eerste film die ik in de bioscoop heb gezien (niet in 1965 maar 1976). Geweldige film, die ik nog steeds met veel plezier op dvd bekijk. Deze nieuwe film lijkt me echter niets.

noah81

Avatar

Jammer dit word niks. Had me wel verheugd op een goede wo2 film

Headzz76

Avatar

uuhh, Amerikanen met een Pantzerfaust????? Benieuwd hoe die dar dan aan komt. Hoop niet dat ze het als standaard uitrusting voor de Amerikanen hebben in gesleuteld. Dat zou een detail technische domper zijn.

Sunspot

Avatar

Hey, Tom Berenger in the house.

Ga dit zker kijken, ziet er goed uit

Sunspot

Avatar

Oke, soms beetje minder, maar toch kijken.

Sunspot

Avatar

Headzz76

Ja, gevonden, overgenomen, was sowieso wel het geval. of van Amerikanen/Britten of zo, die hadden soortgelijke wapens, maa rwaren groter volgens mij, logger.

benjamin

Avatar

Trailer voor een totaal andere film:

NieuwsFilm

meest populair