Algemeen

Niet langer elk jaar een nieuwe 'Star Wars'-film

Disney neemt het gas terug.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 10:24 in Algemeen
Disney is van plan om, zodra Star Wars: Episode IX in de bioscopen draait, het gas terug te nemen. Toen Lucasfilm eenmaal overgenomen werd in 2012, werd heel ambitieus een nieuwe trilogie rond de Skywalkers aangekondigd, evenals een reeks spin-offs en standalone-films. Maar het floppen van Solo: A Star Wars Story heeft ertoe geleid dat Disney de plannen herziet.

Tegenover The Hollywood Reporter laat Bob Iger, de CEO van Disney, weten dat het oorspronkelijk de bedoeling was om elk jaar een film in de franchise uit te brengen. Maar dat dit toch te ambitieus was. Na Episode IX wordt het gas dan ook teruggenomen en minder hard gepusht om maar elk jaar een nieuwe film in de franchise uit te brengen.

"Destijds maakte ik die beslissing, maar nu ik terugkijk, denk ik dat de fout die ik gemaakt heb - en ik neem de schuld op me - om te snel te veel uit te willen brengen," aldus Iger. "Wat je kan verwachten, is dat we wat minder gaan maken, al betekent dat niet dat we met de franchise stoppen."

Er zit dan ook nog genoeg in de pijplijn: "J.J. [Abrams] heeft het druk met [Episode] IX. We hebben creatieve entiteiten, waaronder [David] Benioff en [D.B.] Weiss die eigen saga's ontwikkelen, waar we nog geen specifieke beslissingen over genomen hebben. En we bevinden ons op het punt dat we langzaamaan keuzes gaan maken over wat er na J.J.s film komt. Maar ik denk dat er wat minder komt en dat de timing anders wordt."

Kortom: niet langer elk jaar een Star Wars-film met de kerst. Op zich niet heel erg, want dan kan de studio rustig de tijd nemen om het merk zo goed en breed mogelijk uit te bouwen. Daar komt bij dat Disney wel een live-action serie laat maken voor zijn streamingdienst, dus is er nog genoeg voor fans om van te genieten, ook als er een tijdje geen films zijn.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Het gaat toch om kwaliteit en niet om kwantiteit.
Het MCU krijgt het wel voor elkaar om elk jaar 3 films uit te brengen die over het algemeen goed ontvangen worden.
Dit jaar vond ik alleen Infinity War echt goed, maar ook BP en AMATW zijn (te) goed ontvangen en leveren ook veel op.
Het probleem bij Star Wars lijkt me dat Solo kritisch en financieel niet goed is ontvangen. En dat een paar maanden na het kritisch niet goed ontvangen The Last Jedi.

Master Of Films

Avatar

Wel leuk voor Filmtotaal dat het interview van Iger, die het over verschillende Disney intellectual properties heeft gehad, flink veel artikelen op kan leveren. :)

Monojaxx

Avatar

Ik vind Solo beter dan TLJ. De beste tot nu toe zelfs Rogue one. Beter dus dan de 2 main story films. Ben ik dan de enige?

Darthmar

Avatar

Solo was geen slechte film alleen wilde ze te veel laten zien. Soms is minder beter.
The Last Jedi heeft potentie maar maakt een serie rare keuzes waarvan je je afvraagd waarom dit nou nodig was waardoor de film teleursteld.
The Force Awakens was goed maar ook met kanttekeningen. Het was eigen A New Hope in een nieuw jasje en ook met onnodige scenes.
Rogue One was veel belovend maar ik vond er geen bal aan. Het einde was een afknapper voor mij en vooral het feit dat de makers blijkbaar nooit A New Hope hadden gekeken behalve de openingsscroll blijkbaar.

Chris23

Avatar

Jammer.
SW is toch al niet special meer.
Ga dan energie steken in steeds betere films (uitbreiden nieuwe universe) maken zodat t een eigen ding word.

ThEnd

Avatar

@Robbepost: kritisch was TLJ juist heel goed ontvangen (RT: 91% met 8,1 gemiddeld). Bij de fans waren de meningen erg verdeeld.

Marvel heeft veel meer geschiedenis qua verhalen en personages waar ze uit kunnen putten, daardoor is een hogere productie daar goed mogelijk.

chefry1983

Avatar

Ze zien eindelijk in dat kwantiteit niet boven kwaliteit moet dienen. De koe is nu leeg en moet even tijd krijgen om nieuwe melk aan te maken

Master Of Films

Avatar

We hebben creatieve entiteiten, waaronder [David] Benioff en [D.B.] Weiss die eigen saga's ontwikkelen, waar we nog geen specifieke beslissingen over genomen hebben.
Zal het nog een keer herhalen wat ik gezegd hebt over deze uitspraak. Iger noemt geen Rian Johnson. Wellicht zegt dat (letterlijk) niks, maar het is wel verdacht om alleen de 2 GoT heren te noemen voor de toekomstige Star Wars films. Worden de geruchten weer aangewakkerd dat Rian Johnson's nieuwe Star Wars trilogie niet meer doorgaat?


Monojaxx "Ben ik dan de enige?"
Maakt dat uit dan? Gewoon je eigen mening vorm en aanhouden, al ben jij de enige.

Ik vind Solo ruk, maar ik heb dan ook geen lage standaard met films, helemaal niet wat wat betreft Star Wars. Hierbij is TLJ, die risico's met zich mee neemt, veel beter dan de oh zo veilige herkenbare nostalgische saaie Solo wat niks nieuws onder de zon bracht. Alleen maar meer uitleg als je de OT niet had begrepen, plus een misplaatste verkeerde cameo om de Star Wars fans te pleasen.

mauppie

Avatar

ik vond solo wel een redelijke film

Sand

Avatar

Dit wist toch echt iedereen dat als ze elk jaar films gingen uitbrengen het overkill zou zijn en niet dezelfde kwaliteit zou bieden...
Ik had de CEO al lang ontslagen met de raad v bestuur :)

overigens zijn de films helemaal niet slecht, en zeker Solo ook niet, maar doordat ze zo vroeg na elkaar kwamen kijk je er niet meer zo naar uit, en ze misten de magie wel een beetje

Artificialis

Avatar

De Star Wars franchise doet er goed aan om wat meer ademruimte te nemen. De gretigheid waarmee The Last Jedi en Han Solo na elkaar zijn uitgebracht, in een poging om zo snel mogelijk zoveel mogelijk geld binnen te graaien, is gelukkig keihard afgestraft. En laten we ook niet de oplichterij vergeten die Battlefront II is gaan heten. Ik heb het spel niet gespeeld, maar wat ze met die ''loot boxes'' hebben gedaan is pure afzetterij.

Mas7

Avatar

Goed besluit!

Echter vond ik Solo een prima film, hij had voor mij alleen niet gehoeven.

Ze hadden bij Disney gewoon net als bij Marvel een duidelijkere en zorgvuldigere strategie moeten nemen.

Die wordt dus nu gelukkig genomen.

Chris23

Avatar

Make sw cool again :)


nieuwslaatste nieuws