Bill Cosby voor jaren de cel in!

Bill Cosby voor jaren de cel in!

De rechtszaak is tot een einde gekomen.

Het doek is gevallen voor Bill Cosby. De eerst zo geliefde komiek moet 3 tot 10 jaar de cel in, nadat hij schuldig is bevonden aan het drogeren en misbruiken van Andrea Constand, een ex-basketbalster. Dit zou in 2004 zijn gebeurd en Constand was de eerste die naar de politie stapte. Na haar volgden meer dan 60 vrouwen, die Cosby eveneens beschuldigden van misbruik, maar de meeste zaken zijn verjaard.

De aanklagers vroegen om minimaal vijf jaar celstraf, terwijl Cosby's advocaten lieten weten dat de komiek te oud en te fragiel zou zijn om in een cel te verblijven. Ook loopt de 81-jarige Cosby al een tijdje met een blindenstok, aangezien hij praktisch blind schijnt te zijn. Toch wilde de rechter hier niks van weten; hij zei dat Cosby zich niet achter zijn slechte zicht en oude leeftijd kon verschuilen en dat hij een 'seksueel gewelddadig roofdier' is en nog steeds gevaarlijk voor vrouwen kan zijn.

Buiten de celstraf om moet Cosby ook de rest van zijn leven iedere maand naar een therapeut en komt zijn naam op een lijst te staan van zedendelinquenten, die daarna wordt verspreid in de buurt waar hij leeft en bij dichtstbijzijnde scholen. Cosby maakte bij de laatste rechtszaak geen gebruik van zijn recht om zich te verdedigen, iets wat hij ook al niet deed tijdens de vorige rechtszaken.

Cosby's advocaat beweert dat het de meest racistische en seksistische rechtszaak is in de hele geschiedenis van de Verenigde Staten en ook zijn vrouw Camille zegt dat haar man geen eerlijk proces heeft gehad. De vrouwen die Cosby hebben beschuldigd, noemden de celstraf voor de komiek juist zijn verdiende loon en een duidelijk signaal dat iedereen, ongeacht zijn status, gepakt en gestraft zullen worden.



NieuwsFilm

meest populair