Algemeen

'Lilo & Stitch' krijgt live-action remake

Disney ziet het wel zitten.

door Jim Pedd om 11:35 in Algemeen
Lilo & Stitch voegt zich bij het almaar groeiende lijstje van Disney-animatiefilms die verworden tot een live-action geheel. De Oscar-genomineerde film uit 2002 is het verhaal van Stich, ofwel Experiment #626, een buitenaards genetisch experiment dat weet te ontsnappen uit de klauwen van de Galactic Federation en terecht komt op Aarde. Daar lijkt het beestje op een hond en wordt hij het maatje van het eenzame Hawaaiaanse meisje Lilo.

De animatiefilm was een redelijk succes, al valt het enigszins tegen: met een budget van 80 miljoen dollar werd er wereldwijd 273 miljoen dollar verdiend. Maar de humor en de aparte verhaallijn, evenals de atypische personages werden goed ontvangen. De film kreeg ook meerdere vervolgen en een spin-off op televisie.

The Hollywood Reporter meldt nu dat Disney van plan is om de film tot een live-action verhaal om te toveren, bestaande uit zowel live-action als CGI. Producenten Dan Lin en Jonathan Eirich mogen het project overzien en het script komt van de hand van Mike van Waes. Een regisseur is er nog niet.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

BlackPowerWolf

Avatar

Dit lijkt met toch eigenlijk best wel leuk om te zien!

chefry1983

Avatar

Goh wat een verrassing! Hier val ik stijl van achterover. Je kan beter melden: welke Disney film krijgt geen Live-Action remake

Master Of Films

Avatar

chefry1983 "welke Disney film krijgt geen Live-Action remake"
Nou wat dacht je van die ene Disney klassieker "Melodie van het zuiden". Geen Broer Konijn in CGI.

chefry1983

Avatar

^
Ik ken die film niet maar je brengt Disney nu wel op ideeën

John Wayne

Avatar

^ De film die Mof noemt zal waarschijnlijk nooit meer het daglicht zien. Hoewel destijds (na WO II) een grote hit, was de film nogal controversieel. Er zat, in deze vrolijke en kleurrijke film, nogal wat racisme in. De film was overigens gewoon tot de jaren 80 op video verkrijgbaar.

Master Of Films

Avatar

Melodie van het zuiden / Song of the South heeft zelfs Oscars gewonnen. Voor Best Song namelijk Zip-A-Dee-Doo-Dah (is toch wel bekend bij de meeste). James Baskett (Uncle Remus) heeft ook een Academy Honorary Award gehad. Er is een foto in de omloop dat James Baskett deze Oscar had ontvangen van Ingrid Bergman.

John Wayne

Avatar

^ Het was dan ook een visueel plaatje met al die vrolijk zingende negers, die zo blij waren dat ze op oma's plantage mochten werken. En ze zijn zo blij dat ze hun blanke meesters mogen dienen.... Je vraagt je af waar iedereen zich druk over maakt.
Maar zippedidoda was inderdaad erg aanstekelijk

nieuwslaatste nieuws

meest populair