'Lilo & Stitch' krijgt live-action remake

'Lilo & Stitch' krijgt live-action remake

Disney ziet het wel zitten.

Lilo & Stitch voegt zich bij het almaar groeiende lijstje van Disney-animatiefilms die verworden tot een live-action geheel. De Oscar-genomineerde film uit 2002 is het verhaal van Stich, ofwel Experiment #626, een buitenaards genetisch experiment dat weet te ontsnappen uit de klauwen van de Galactic Federation en terecht komt op Aarde. Daar lijkt het beestje op een hond en wordt hij het maatje van het eenzame Hawaaiaanse meisje Lilo.

De animatiefilm was een redelijk succes, al valt het enigszins tegen: met een budget van 80 miljoen dollar werd er wereldwijd 273 miljoen dollar verdiend. Maar de humor en de aparte verhaallijn, evenals de atypische personages werden goed ontvangen. De film kreeg ook meerdere vervolgen en een spin-off op televisie.

The Hollywood Reporter meldt nu dat Disney van plan is om de film tot een live-action verhaal om te toveren, bestaande uit zowel live-action als CGI. Producenten Dan Lin en Jonathan Eirich mogen het project overzien en het script komt van de hand van Mike van Waes. Een regisseur is er nog niet.

NieuwsFilm

meest populair