Algemeen

[Gerucht] 'Star Wars: Episode IX' bezoekt locaties uit oorspronkelijke filmtrilogie

Nostalgie all the way?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 07:54 in Algemeen
Officiële details rond Star Wars: Episode IX hoeven we voorlopig niet te verwachten. Wel schetst een bericht van de site Star Wars News Net enige duidelijkheid rond de locaties die mogelijk te zien zullen zijn. Het laatste hoofdstuk in de Skywalker-saga wordt opgenomen in Ierland, Italië en Californië.

Dat er in Ierland wordt opgenomen wijst er in elk geval op dat J.J. Abrams terugkeert naar Ahch-To, de planeet waar de Jedi hun eerste tempel vestigden. Verder diende Italië als achtergrond voor de planeet Naboo, waar de Skywalkers via Padmé Amidala hun wortelt hebben. Verder werden meerdere delen van de oorspronkelijke trilogie opgenomen in Californië. Zo was Death Valley een stand-in voor Tatooine en dienden de Redwoods van het noorden van de Amerikaanse staat als Forest Moon of Endor.

Dat er op deze locaties wordt opgenomen, wijst erop dat de film mogelijk planeten uit de oorspronkelijke filmtrilogie van George Lucas bezoekt. Verder weten we dat er momenteel opgenomen wordt in Jordanië, waarmee het erop lijkt dat de film ofwel Jakku, of Jedha bezoekt.

Hoe dan ook wil J.J. Abrams met zijn tweede film in de franchise het nalatenschap van alle voorgaande films delen. Dat er dan bekende planeten bezocht worden, is allesbehalve vreemd.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chris23

Avatar

Een sterrenstelsel heeft gemiddeld honderd miljard sterren.
Elke ster heeft gemiddeld meer dan een planeet.
Je zou zeggen dat dat meer dan genoeg zou moeten zijn voor wat variatie in Starwars films.

Sparrow_LW

Avatar

Een van de grootste bezwaren die ik heb met de nieuwe trilogie, is dat ze zoveel lijken op de eerste trilogie. Het verhaal van The Force Awakens leek zo enorm veel op A New Hope en The Last Jedi had zoveel elementen uit The Empire Strikes Back dat ik ze veel te weinig origineel vond. Als we dan nu weer alle oude locaties afgaan, dan vrees ik voor het laatste deel. Ik ga hem wel kijken hoor. De films blijven vermakelijk, maar ik zoek wat originaliteit.... Rogue One daarentegen was een stuk origineler....

Monojaxx

Avatar

@Sparrow_LW

Rogue One was zelfs beter dan de 2 laatste main films naar. m.i.
Deze had voor mij het echte SW gevoel wat ik bij de andere films miste. Deel 7 ging nog wel, maar 8...wat een teleurstelling!

Thiver

Avatar

Jim Pedd "Verder weten we dat er momenteel opgenomen wordt in Jordanië, waarmee het erop lijkt dat de film ofwel Jakku, of Jedha bezoekt."

Veel delen van Jordanië zijn voor die planeten redelijk geschikt, maar Wadi Rum absoluut niet. Zal dus dus eerder Jedha of een nieuwe locatie worden.

Sparrow_LW

Avatar

@monojaxx ... helemaal met je eens. Door alle slechte berichten pas vorige week Solo gekeken en ik vond hem eigenlijk helemaal niet zo heel gek in tegenstelling tot de algemene opinie, maar ik ben dan ook wel weer zo iemand die de prequels stiekem ook wel leuk vind, haha.. .lekker tegen de draad in.

Bronxfromharlem

Avatar

Ik vond de prequels ook goed te doen, vooral revenge of the sith. Toch Solo maar een keer kijken dan.

Steve-O

Avatar

Copymaster JJ is weer hard aan het werk zo te horen.

Civilian Supreme

Avatar

The last jedi maar weer eens opgezet op Netflix, film is echt niet best! Hopen dat Jj er nog wat van kan maken.

nieuwslaatste nieuws

meest populair