[Gerucht] 'Star Wars: Episode IX' bezoekt locaties uit oorspronkelijke filmtrilogie

[Gerucht] 'Star Wars: Episode IX' bezoekt locaties uit oorspronkelijke filmtrilogie

Nostalgie all the way?

Officiële details rond Star Wars: Episode IX hoeven we voorlopig niet te verwachten. Wel schetst een bericht van de site Star Wars News Net enige duidelijkheid rond de locaties die mogelijk te zien zullen zijn. Het laatste hoofdstuk in de Skywalker-saga wordt opgenomen in Ierland, Italië en Californië.

Dat er in Ierland wordt opgenomen wijst er in elk geval op dat J.J. Abrams terugkeert naar Ahch-To, de planeet waar de Jedi hun eerste tempel vestigden. Verder diende Italië als achtergrond voor de planeet Naboo, waar de Skywalkers via Padmé Amidala hun wortelt hebben. Verder werden meerdere delen van de oorspronkelijke trilogie opgenomen in Californië. Zo was Death Valley een stand-in voor Tatooine en dienden de Redwoods van het noorden van de Amerikaanse staat als Forest Moon of Endor.

Dat er op deze locaties wordt opgenomen, wijst erop dat de film mogelijk planeten uit de oorspronkelijke filmtrilogie van George Lucas bezoekt. Verder weten we dat er momenteel opgenomen wordt in Jordanië, waarmee het erop lijkt dat de film ofwel Jakku, of Jedha bezoekt.

Hoe dan ook wil J.J. Abrams met zijn tweede film in de franchise het nalatenschap van alle voorgaande films delen. Dat er dan bekende planeten bezocht worden, is allesbehalve vreemd.



NieuwsFilm

meest populair