Trailer: Sam Rockwell & Taraji P. Henson zijn 'The Best of Enemies'

Trailer: Sam Rockwell & Taraji P. Henson zijn 'The Best of Enemies'

Een Afro-Amerikaanse vrouw en een lid van de Ku Klux Klan vormen een ongewone vriendschap.

Grootse veranderingen op school in de jaren 70 zorgt voor veel ophef in de onderstaande trailer van The Best of Enemies. Daarin treden Sam Rockwell en Taraji P. Henson respectievelijk op als een Ku Klux Klan-lid en een Afro-Amerikaanse vrouw die beiden het beste willen voor hun kind en zodoende met elkaar een politieke strijd aangaan. Het biografische drama is gemaakt door Robin Bissell - zijn regiedebuut.

In de racistisch beladen zomer van 1971 besluit een rechter dat de scholen in Durham, North Carolina zowel blanke als zwarte kinderen welkom mag heten. Om de racistische beleidsmaatregelen van de scholen te bespreken, organiseert welzijnswerker Bill Riddick een reeks bijeenkomsten voor de gemeenschap. Het eerste wat ze nodig hebben is een bestuur dat voor de mensen spreekt. De Afro-Amerikaanse mensenrechtenactivist Ann Atwater besluit die taak samen met C.P. Ellis, een lokale Ku Klux Klan-leider, op zich te nemen. Het is het begin van een ongekende vriendschap die vooroordelen en racisme in een ander daglicht plaatst.


Henson en Rockwell leiden een cast die uit namen bestaat zoals Anne Heche, Wes Bentley, John Gallagher Jr., Bruce McGill en Babou Ceesay. Filmmaker Bissell schreef samen met Osha Gray Davidson het scenario. STXfilms brengt het drama 5 april 2019 in de Amerikaanse bioscopen uit. Zie hieronder de poster.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair