Algemeen

Miljoenenzaak rond Fast & Furious spin-off 'Hobbs and Shaw'

Er staan vele tientallen miljoenen dollars op het spel.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Jim Pedd om 11:06 in Algemeen
De productie van Hobbs and Shaw, de eerste spin-off in de Fast & Furious-franchise, is net begonnen. Maar nu al horen we dat een van de producenten er bepaald niet blij mee is. Neal Moritz klaagt Universal Pictures dan ook aan voor breuk van een mondelinge overeenkomst en stelt dat er gefraudeerd is. Hij werd naar eigen zeggen weggebonjourd bij het project dat nu onder leiding van Dwayne Johnson en Jason Statham staat.

In de aanklacht stelt Mortiz dat het een typisch voorbeeld van de hebzucht in Hollywood is. Moritz wil dan ook weer aangesteld worden als de producent van het project, en een financiële compensatie. Hij stelt tientallen miljoenen dollars mis te lopen doordat hij van het project gehaald is.

Een paar dagen voordat de opnames van start gingen, kreeg Moritz naar eigen zeggen ineens te horen dat hij niet meer aan het project verbonden zou zijn, tenzij hij een nieuwe deal zou tekenen. Die deal was, vergeleken met de mondelinge afspraken, een stuk minder interessant. De producent stelt eerder niet getekend te hebben omdat zijn werkafspraken met Universal vaker mondeling gemaakt zijn en altijd gewoon nagekomen worden.

Volgens Moritz was heel Hobbs and Shaw, waarin twee aartsvijanden moeten samenwerken, zijn idee. Naar eigen zeggen zou hij in ruil hiervoor niet alleen 2 miljoen dollar als betaling krijgen, maar ook 6 procent van de eerste opbrengst. Universal heeft nog niet gereageerd. De opnames gaan gewoon door en de release zal vermoedelijk ook gewoon in augustus plaatsvinden.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Xenolicker

Avatar

Nee, hij spreekt niet de waarheid. Het was mijn idee. Stuur het geld maar naar mij. Alvast bedankt!

Robbepost

Avatar

'Hij werd naar eigen zeggen weggebonjourd bij het project dat nu onder leiding van Dwayne Johnson en Jason Statham staat'

Tyrese en Vin zullen hier het 'hunnen' van denken.

Master Of Films

Avatar

Neal Moritz was als producent verbonden al vanaf de 1e Fast and the Furious 2001. Dus geen onbekende met deze franchise.

Joslyn

Avatar

"typisch voorbeeld van de hebzucht van Hollywood, nu wil ik miljoenen ontvangen"
Iets met pot en ketel en zwart

Sunspot

Avatar

Al is mondeling vaak wettelijk, toch liever zwart op wit, vooral in dit soort zaken natuurlijk

nieuwslaatste nieuws

meest populair