Trailer 'Niet Schieten' geeft je de rillingen

Trailer 'Niet Schieten' geeft je de rillingen

Volgende maand in de Nederlandse bioscoop.

Onderstaande trailer voor Niet Schieten staat al een tijdje online, maar nu heeft de Nederlandse distributeur Dutch FilmWorks deze ook in Nederland verspreid ter voorbereiding op de bioscooprelease. Het goed ontvangen drama verscheen eerder deze maand succesvol in de Belgische bioscoopzalen.

Niet Schieten van regisseur Stijn Coninx (Marina) is een film bekeken vanuit het standpunt van de grootvader (Jan Decleir) van David Van de Steen, overlever van de laatste aanslag op het warenhuis Delhaize in Aalst op 9 november 1985. De negen-jarige David verliest in één klap zijn moeder, zijn vader en zijn zus tijdens een overval van de Bende van Nijvel in Aalst. Zijn grootvader, Albert, staat voor de haast onmogelijke opdracht om David terug een perspectief in het leven te geven, een toekomst.


Drie verschillende acteurs vertolken de rol van David. De broers Mo en Kes Bakker nemen de leeftijd van 9 en 12 jaar voor hun rekening, de volwassen David is een rol voor Jonas Van Geel. De grootmoeder wordt gespeeld door Viviane De Muynck. Vanaf 29 november in de Nederlandse bioscoopzalen.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair