Boba Fett-film is definitief dood

Boba Fett-film is definitief dood

Disney en Lucasfilm werken er niet meer aan.

Er werd jaren gesproken over een Star Wars-film rond Boba Fett. Maar de film gaat er niet meer komen volgens Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy. Nadat Josh Trank van het project gehaald werd, leek het weer langzaam op stoom te komen toen James Mangold ermee aan de slag mocht.

De tegenvallende prestaties van Solo: A Star Wars Story hebben er echter voor gezorgd dat de studio zijn strategie heroverweegt. Nieuwe anthologie-films rond individuele personages werden allemaal on hold gezet. En nu heeft dat tot het annuleren van het hele project geleid.

In plaats daarvan concentreert de studio zich op de serie The Mandalorian. Die draait om een huurmoordenaar die in de onderwereld van de Outer Rim verkeert en net als Boba Fett een Mandalorian is. Het leek al op een soortgelijk project en dat beiden in de maak waren, was ook wat apart. De keuze van Disney en Lucasfilm om Boba Fett dus geen film te geven is geen vreemde.

De vraag is nu nog wat Lucasfilm doet met andere live-action films rond individuele personages, zoals die rond Obi-Wan Kenobi. Dat een populair project als de film rond Boba Fett kon sneuvelen, is geen goed teken. Disney zal in elk geval gas terugnemen rond de franchise. Vooralsnog ligt de focus op Star Wars: Episode IX en dan moet er iets minder in de franchise uitkomen. Niet elke jaar meer een nieuwe film dus.



NieuwsFilm

meest populair